Merhaba bende aynı sizin gibi saç uZatmak istiyorum
Tam 1 yıl önce belime kadar uzun olan saçlarımı çok aşırı dökülmesinden dolayı kazıttım
ilkin baya bi rahatlamıştım ama şimdi eski sçlarımı özlüyorum şuan saçım 13 cm kadar ancak uzadı enseme geliyor. Bende araştırdım saç uzatmakla ilgili ve hardal tozu maskesini okudum ondan yapmayı düşünüyorum inşallah işime yarar. Yaza kadar omuzlarıma insin saçlarım yeterli
Merhaba. Ah bu saç uzatma problemi herkesin başına bela değil mi? Hep bu kuaförler yüzünden... Keşke kestirmeden önce dökülme sebebini araştırsaydınız. Vitamin eksikliği vs. pek çok sebep saç dökülmesine yol açıyor, bunu da en iyi doktorlar bilir. Kestirmenize rağmen devam ediyorsa mutlaka bir doktora gidin derim. Uzatmak için de kendi yaptıklarımı söyleyeyim belki denemek istersiniz ve faydasını görürsünüz inşAllah.
İlk olarak hardal kürünü denemedim, içinde şeker ve yumurta olan hiçbir kürü de denemedim. Şekere dokunamam, çiğ yumurtanın kokusundan midem bulanır.
Denediklerim ve fayda gördüklerimi söyleyeyim.
1. Dax Supergro: Kesinlikle işe yarıyor uzatmaya etkisi büyük. Çok az bir miktar parmak uçlarıma alıp eritip sadece saç diplerime sürüyorum, en az 2 saat bekletip, kuru saçımı ıslatmadan önce şampunlayıp arındırmaya çalışıyorum. Arınmadı diye çok şampuanlamıyorum açıkçası, çoğu gidip azı kalıyor. Kapalı olduğum için o azıcık kalanı da önemsemiyorum. Olumsuz yanı saçtan arınmaması. 2. kez duş aldığınızda çıkıyor tam olarak yani bende öyle oluyor.
2. Soğan Suyu: 1 adet orta boy soğanı soyup 4'e bölüp bir cezveye koyuyorum, 2 su bardağı su koyuyorum sarı suyu çıkana kadar 10 dk kaynatıyorum. Bazen içine 2 diş sarımsak eklediğim oluyor. Suyunu süzüyorum. Saç diplerime döküp, masajla yediriyorum. 1-2 saat bekletip 1 kez şampuanlayıp yıkıyorum. Bazıları durulamıyormuş ama ben durulayıp, 1 kez şampuanlamayı tercih ediyorum. İnanın soğan sadece haşlanırken kokuyor. Suyunu saçınıza sürdüğünüzde koku kalmıyor. Saça yumuşaklık katıyor. 4 kez uygulamama rağmen etkisini gördüm.
3. Sinameki Kürü: Buna yeni başladım. Daha bir etki göremedim, 8. haftamda etkisini yazacağım buraya, umarım uzadı yazabilirim.
Bunların hepsini haftada 1-2 kez yapıyorum, fazlası zarar diyerek kendimi durdurmaya çalışıyorum. Ama yine de çok geldi yazarken, affedin beni saçlarım, her şey uzamanız için. :)
Umarım işinize yarar, umarım hepimiz rapunzel gibi olmasak da uzuuuun saçlı kızlar oluruz.