arkadaşlar saçlarla ilgili yanlış bilinen bişey war bunu bana bi kuaför arkadaşım söyledi:saçlar dipten değil uçtan uzar benim tanıdığım çoğu kişi dipten uzar diyodu saçlar dipten sadece beslenir ama öyle değilmiş benim saçlarım omzumun 5 cm kadar altındaydı sonra saçlarımın hızlı uzaması için bi formül uyguladım formülüm ise şöyle:6 adet sarımsağı şampuanın içine ezerek koyuyoruz(ben 4 e bölüpte koydum çünkü üşendim ama etkisi aynı)sonra sarımsakla şampuanı bi güzel karıştırdım sarımsağı şampuanın içinde 6 saat beklettim(sarımsak şampuanın içinde nekadar çok beklerse o kadar da bi hızlı uzar)sonra saçlarımı sarımsaklı şampuanla 2 defa yıkadım ardından normal şampuanla yıkadım(merek etmeyein koku olmuyo)şampuanla birinci yıkamamda 2 cm ikinci yıkamamda 3 cm uzadı süper bişey bide saç uçlarına 2 günde bir bakım yapıyorum malzemeler: zeytinyağı bademyağı sarımsaklı şampuan ve normal şampuan yapılışı:saçlarınız uç kısmına zeytinyağını ondan sonra badem yağını uygulayın ve ardından 5 dakika bekleyin ondan sonra saç uçlarınızı sarımsaklı şampuan ve normal şampuan ile yıkayın (isterseniz kurutun ben kurutmuyorum sadece havluyla kuruluyorum daha hızlı uzuyo) ve sonuç mükemmel sarımsaklı şampuanla saçınızı her yıkayışınızda dahada uzadığını fark edeceksiniz Not:saç uçlarına yapacağınız bakımı 2 günde bir yapınız hergün yapmayınız eğer hergün yaparsanız hem şampuan zararlı hemde saçınızın ucu kırılır kesinlikle deneyin saçlarınızın hızla uzadığını fark edeceksiniz:lepi:
saçlar dipten besleniyo yani diplerden yeni saç çıkıyo uçlardanda uzuyo gamyoncuiremsubenimkiler dipten uzuyo ama kaydirigubbakcemile3 canım saçlar dipten uzar.saçın görünen kısmı ölüdür zaten tırnak gibi.o yüzden uçları kırılır zamanla.saçlar uçtan uzasaydı dökülen saçların yerine yenileri nasıl gelcekti :))
benimkiler dipten uzuyo ama kaydirigubbakcemile3 canım saçlar dipten uzar.saçın görünen kısmı ölüdür zaten tırnak gibi.o yüzden uçları kırılır zamanla.saçlar uçtan uzasaydı dökülen saçların yerine yenileri nasıl gelcekti :))
Canım bu söylediğin şeyi bende yapmıştım.Yani şampuanın içine sarımsak koyma olayını.Sarımsakları rendeledim şampuanın içine koydum bir güzel çalkaladım.İğrenç bir koku oldu.Neyse dedim saçımı normal şampuanla yıkarsam koku çıkar.Önce sarımsaklı şampuanla sonra 2 kez normal şampuanla yıkadım bir kezde krem yaptım.
Yok anacım koku çıkmıyor.Banyo öyle bir koktu ki girebilene aşk olsun.
Banyodan çıktığım gibi şampuanı çöpe attım.
Acaba sarımsakların cinsinden dolayı olabilir mi ki ?
Aklıma tek gelen bu doğrusu.Hani nasıl bi acı soğan bide tatlı soğan var ya belki sarımsaklarından kokulusu ve kokusuzu vardır ne dersiniz kaydirigubbakcemile3
saçlar dipten besleniyo yani diplerden yeni saç çıkıyo uçlardanda uzuyo gamyoncuiremsu
bende ilk sarımsaklı yağı uyguladığımda evdekiler demişti git balkonda dur kokarsa orası koksun diye o soğukta 3 saat balkonda durdum eve sinmesin kokusu diye sonra saçımı yıkadım nerdeyse bir kutu şampuanı bitirdim sonra odaya döndüğümde mide bulantısından duramadım acayip kötü kokuyordu oda üstelik odada beş dakika dahi kalmamıştım bide yattığımda saçımın kokusu iğrenci okadar şampuan kullandım ama felaket kokuyordu çareyi saçlarıma parfüm sıkmakla bulmuştum sonra bidahaki uygulayışımda zeytin yağı ile birlikte karıştırdım bu bilinçi yaptığım bişey değildi ama sarımsağın kokusunu bastırdı çok az duyuluyor daha sonrada portakal yağı karıştırarak kullanmaya başladım ozaman hiç duyulmuyor en azından ben duymadım üstelik çok güzel kokuyor
:))) cnm saçların uçlardan uzaması için canlı olması lazım oysa saçın canlı olan tek kısmı köküdür deriden çıktıktan sonra geriye kalan kısım da ölüdür.saç telleri içi boş boru gibi olduğundan uçlardan hava alır sadece.bu yüzdende kırıklarını aldırmak uzamalarına faydalı olur.eğer senin dediğin gibi uçlardan uzasaydı,saçlarımızı keserken canımızın yanması gerekirdi.ayrıca kafamızdaki saçlar hep aynı saçlar olurdu.halbuki saçlarımız sürekli yenileniyo.kafa derimizden baş verdiklerine göre uzaması da diplerden olmalı değil mi :)))
bana görede senin söylediğin gibi ve bildiğim gibi saç kesinlikle dipten uzar bunu saçını
boyayanlar da çok iyi bilir uç kısmı görülen kısımdır sadece saçın üzerine ve uçlarına yapılan bakımlar sadece saç kırıkları için fayda olur ve buna benzer ama saçın sağlam olması ve uzaması için bana göre köklerine bakım yapmak gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?