Saç Uzatma Yöntemleri saç uzatma formulüm

mbildi

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
1.244
361
323
42
İstanbul
08-10-2009 tarihinde uygulamaya başladım ve sadece 3 hafta uygulayabildim çünkü çok üşendim biraz uğraştırıcı zaman ayırmanız gererk ama ne kadar uzadığını söyleyim
bu söylediğim tarihte saçlarımı ensemde toğladığım zaman saçımın kuyruğu görünmüyordu şimdi ise en tepeye at kuyruğu yapıyorum 35 cm ve bunu sadece 3 hafta yapmıştım üstelik saçlarım yaptırdığım röfle sonrası çok zarar görmüştü dökülmelerde cabası bu formulle hem saçlarımı uzattım hem döküler yerlerde saç çıktı şuan ve heryer tamamen kapandı üstelik röfleden sonra saçım zarar gördüğü için tam 3 yıl boyunca saçlarım aynı boyda kaldı 1 cm bile uzatamamıştım yapmadığım şey kalmamıştı
yıpranan saçlardan dolayı uzamıyorsa diye sürekli saçlarımı kestirdim bazen kendim kestim kestiğim saçlar bile kestiğim boyda kalmıştı hiç bir sonuç alamamıştım
ama en son bu yöntemi uyguladım ve sonuç mükemmel şimdi tekrar başlamayı düşünüyorum

formül şöyle
yılan yağı
sarımsak yağı
hint yağı
badem yağı
zeytin yağı
ceviz kabuğu
ısırgan otu

uygulama şekli: yağları kullanırken bir damla bir kahve vb bardağın içine damlatıp
sadece saç köklerine uyguluyorsunuz saçlarınızın üstüne sürmüyorsunuz hiç bir faydası olmaz bunu kendiniz yapamazsınız birinden yardım almanız gerekiyor ben annemden alıyordum saçlarınızın üstüne sürmenize gerek yok çünkü saç kökten uzar kökünü beslemeniz gerek böylece yağlarınızıda daha uzun süre kullanabilirsiniz ve yağları kesinlikle pamuk ile sürün

yapacaklarınızazartesi saçınızı yılan yağı ile yağlayın 3-4 saat sonra yıkayın
son durulama suyu olarak ceviz kabulkarını kaynatın bunları büyük bir pet şişeye doldurun bunu banyonun bir köşesine koyun saçınızı her yağladığınızda son durulama suyu olarak bunu kullanın

salı:hiçbirşey yapmıyorsunuz
çarşamba:sarımsak yağı ve zeytin yağını karıştırıp uyguluyorsunuz sarımsak yağını tek başına uygularsanız saçlarınız hem çok serteşir hemde çok kokar bu şekilde yaparsanız sarımsak yağının kokusu gidiyor yine aynı şekilde son durulama suyu ceviz suyu kullanıyorsunuz

perşembe:hiçbirşey

cuma:ısırgan suyu ile saçlarınızı ıslatım öyle kendi kendine kurutuyorsunuz
cumartesi:hiçbirşey

pazar:hint yağı badem yağı karıştırıp uyguluyorsunuz yine son durulama suyu ceviz suyu kullanıyorsunuz

bu dönem içinde saçlarınıza kesinlikle jöle saç kremi vb hiç birşey kullanmıyorsunuz çünkü bu tip şeyler saç köklerinin hava almasını engeller saçlarınızı doğal haline bırakmanız gerek

yapmanızı tavsiye ederim

ya bıras sacma oldugunu dusunerekten sormaktan kendımı alıkoyamıorum
cevız kabugu yas mı yoksa kırdıgımız sert yerımı ?

sert olan kabukları ahmet marankinin bir tarifi bu bilen bilir saç tellerini kalınlaştırmak ve dökülmelere karşı sert olan kabuklar kaynatılır suyun renki kahverenki olur zaten yeşil olan kabukları saç rengi için uygulanır

benimkiler dipten uzuyo ama kaydirigubbakcemile3 canım saçlar dipten uzar.saçın görünen kısmı ölüdür zaten tırnak gibi.o yüzden uçları kırılır zamanla.saçlar uçtan uzasaydı dökülen saçların yerine yenileri nasıl gelcekti :))

Canım bu söylediğin şeyi bende yapmıştım.Yani şampuanın içine sarımsak koyma olayını.Sarımsakları rendeledim şampuanın içine koydum bir güzel çalkaladım.İğrenç bir koku oldu.Neyse dedim saçımı normal şampuanla yıkarsam koku çıkar.Önce sarımsaklı şampuanla sonra 2 kez normal şampuanla yıkadım bir kezde krem yaptım.
Yok anacım koku çıkmıyor.Banyo öyle bir koktu ki girebilene aşk olsun.
Banyodan çıktığım gibi şampuanı çöpe attım.
Acaba sarımsakların cinsinden dolayı olabilir mi ki ?
Aklıma tek gelen bu doğrusu.Hani nasıl bi acı soğan bide tatlı soğan var ya belki sarımsaklarından kokulusu ve kokusuzu vardır ne dersiniz kaydirigubbakcemile3

saçlar dipten besleniyo yani diplerden yeni saç çıkıyo uçlardanda uzuyo gamyoncuiremsu

bana görede senin söylediğin gibi ve bildiğim gibi saç kesinlikle dipten uzar bunu saçını
boyayanlar da çok iyi bilir uç kısmı görülen kısımdır sadece saçın üzerine ve uçlarına yapılan bakımlar sadece saç kırıkları için fayda olur ve buna benzer ama saçın sağlam olması ve uzaması için bana göre köklerine bakım yapmak gerek

saç dipten beslenir ama saçı 3 ay da bir kestirirseniz daha çabuk ve sağlıklı uzuyor bu gerçek.....

bende ilk sarımsaklı yağı uyguladığımda evdekiler demişti git balkonda dur kokarsa orası koksun diye o soğukta 3 saat balkonda durdum eve sinmesin kokusu diye sonra saçımı yıkadım nerdeyse bir kutu şampuanı bitirdim sonra odaya döndüğümde mide bulantısından duramadım acayip kötü kokuyordu oda üstelik odada beş dakika dahi kalmamıştım bide yattığımda saçımın kokusu iğrenci okadar şampuan kullandım ama felaket kokuyordu çareyi saçlarıma parfüm sıkmakla bulmuştum sonra bidahaki uygulayışımda zeytin yağı ile birlikte karıştırdım bu bilinçi yaptığım bişey değildi ama sarımsağın kokusunu bastırdı çok az duyuluyor daha sonrada portakal yağı karıştırarak kullanmaya başladım ozaman hiç duyulmuyor en azından ben duymadım üstelik çok güzel kokuyor

saçlar dipten besleniyo yani diplerden yeni saç çıkıyo uçlardanda uzuyo gamyoncuiremsu

:))) cnm saçların uçlardan uzaması için canlı olması lazım oysa saçın canlı olan tek kısmı köküdür deriden çıktıktan sonra geriye kalan kısım da ölüdür.saç telleri içi boş boru gibi olduğundan uçlardan hava alır sadece.bu yüzdende kırıklarını aldırmak uzamalarına faydalı olur.eğer senin dediğin gibi uçlardan uzasaydı,saçlarımızı keserken canımızın yanması gerekirdi.ayrıca kafamızdaki saçlar hep aynı saçlar olurdu.halbuki saçlarımız sürekli yenileniyo.kafa derimizden baş verdiklerine göre uzaması da diplerden olmalı değil mi :)))

Valla sarımsakla ilgili herhangi bir şeyi tekrar kafama sürmeye cesaret edebileceğimi sanmıyorum.Onu bende duymuştum başka yağlarla karıştırınca sarımsağın kokusu azalıyormuş.Neyse ben şimdilik badem yağıyla idare edeyim CADIARZU

Kafam cok karıstı sinamekili tarifi yaptım dün ilk defa yarında zeytin yagı bakımı yapıcam ekstradan bunudamı yapsam bilemedim ki ..Tamda böyle bir uzamaya ihtiyac varken benimde orialden cok zarar gördü saclarım küt kestirdim 2 gün önce hızlıca uzatıp kurtulmak istiyorum su kütten (((

Bunların maliyeti ne kadar tutarkii ögrenci adamız yurtta kalıyorum bide orda bazı seyler daha zor oldugundan sarımsaklı sampuanı yapamıyorum millet isyan cıkarır valla..

:1closedeyes:

saç uçtann uzamaz canım ya.. seni biraz kandırmış bence.. o zaman dip boyası değil uç boyası yaptırırdıkk :))

kızlar saç yalnız dipten uzar ancak bütününe bakım uygularız çünkü dipler bakım ister uçarsa nem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…