• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Ütülemek

15 yaşlarımdayken falan düzleştiriceden bir haberken ütü çekmeye uğraşırdık saçlarımıza o zamanlar hep hayalederdim böyle kolay düzleştiricek bir alet çıksa çeksem düzelse diye ALLAH'ım kabul etti ve düzleştiriciler çıktı:32:

15 yaşlarımdayken falan düzleştiriceden bir haberken ütü çekmeye uğraşırdık saçlarımıza o zamanlar hep hayalederdim böyle kolay düzleştiricek bir alet çıksa çeksem düzelse diye ALLAH'ım kabul etti ve düzleştiriciler çıktı:32:

keşke Allah tan başka brşey dileseymişsiniz :)) dua kapınız açıkmış o an demekki...ne biliyim ev araba yurtdışı tatili falan :P

keşke Allah tan başka brşey dileseymişsiniz :)) dua kapınız açıkmış o an demekki...ne biliyim ev araba yurtdışı tatili falan :P

ne bilim canım benim öyle uç hayallerim isteklerim olmaz hişç ondan aklıma gelmez yani hem 15 yaşında ki ergen ne ister ya süs püs ya sivilcelerim geçsin ya da bu çocuk çok yakışıklı falan işte:52:
birde fanilaları hiç sevmezdim gene o yaşlarda alttan çıtçıtlı fanila çıksa lkeşke sırtım hiç açılmaz pantalondan çıkkmaz dı fanilalarım derdim ve çıktı ya inananmıyorum yani gerçekten işte asıl o an ne dilesem olucakmış sanırım:53:

ne bilim canım benim öyle uç hayallerim isteklerim olmaz hişç ondan aklıma gelmez yani hem 15 yaşında ki ergen ne ister ya süs püs ya sivilcelerim geçsin ya da bu çocuk çok yakışıklı falan işte:52:
birde fanilaları hiç sevmezdim gene o yaşlarda alttan çıtçıtlı fanila çıksa lkeşke sırtım hiç açılmaz pantalondan çıkkmaz dı fanilalarım derdim ve çıktı ya inananmıyorum yani gerçekten işte asıl o an ne dilesem olucakmış sanırım:53:

siz modacı tasarımcı falan olun bence :)) baksanıza piyasanın aklına gelmeden sizin aklınıza geliyor :)) şaka bi yana bende her gün hayır duası ediyorum şu çıt çıtlı atleti bulana :)) annemde çamaşır makinesine bulana dua eder hep :))

siz modacı tasarımcı falan olun bence :)) baksanıza piyasanın aklına gelmeden sizin aklınıza geliyor :)) şaka bi yana bende her gün hayır duası ediyorum şu çıt çıtlı atleti bulana :)) annemde çamaşır makinesine bulana dua eder hep :))

çıtçıtlı alet nee:26:,yalnız ben de geçen gün çamaşır makinasını bulana öyle bir hayır duası yaptım ki anlatamam nur içinde yatırsın ALLAH İNŞALLAH onu:16:
geçen gün bluzumu elimde yıkıyım dedim ve bi kaç parça hassas olan çamaşırlarım vardı elimde yıkamam gerekn topu topu 4-5 parça ama öldüm resmen ya ne zormuş elde yıkamak öyle
seni seviyorum makinammmmm:32:

Bir arkadaşımın saçlarını kaybettiği yöntem.

Lisede çokça yaptığım 3 saatimi alan ama sonucunda mutlu olduğum eylem.ozmanlar yoktu tabi düzleştiriciler.Varsa da çok bilinmiyordu.Alttan başlar saçlarımı tutam tutam ütü masasına serer basardım ütüyü. 3-5 kere üstünden geçtin mi olurdu dümdüz.Güzellik adına çekilen çile kutsaldır deyip 3 saat uğraşırdım.

Yanık kokuları eşliğinde size söven ev halkı ve ütü masasının üstündeki bir tutam saçla acı bir sona dönüşebilen eylemdir
Gömlek ütüle,pantalon ütüle,etek ütüle ama saç ütüleme.Bence bu asrın hatası olur.

ilkokul 4. sınıfta veda partisine gitmeden annem ütülemişti nasıl mutluyum nasıl heycanlı :46: allahım saçarım nasılda dümdüz diye :52: bana o günü hatırlattı daha önce hiç ütülemiştim saçımı ilk defa öyle görünce nasıl sevinçle annemi seviyorum ama biliyodum demek neden yapmadın daha önce bi yandan da laf söyledim :3: daha sonra habire ütülettiriyodum tabi bide o kafamın yanması yokmu aman allahım ızdırappppp :37:

çoooooooook küçükmüşüm o zamanlar bunu yapıcak kadar bilinçsiz:KK1: ben arkadaşımınkini ütülerdim o da benim saçlarımı ütülerdi nasıl sevinirdik nasıl mutlu olurduk:KK24::KK24: ah eski günler şimdi ise fön var düzleştirici var yeni nesil işte kullanın biz ütülerle idare ediyoduk:KK51:
nasıl ütülüyordunuz bildiğin ütü ile mi :)

En Eski sac duzlestirme yontemidir. Kafa Utu masasına Yatırılır, saclar tutam tutam ayrılarak utu ustunde gezdirilir. Buhar verdikçe yanan sey kafa dersidir :D

Her kadinin ergenliginde yaptigi kacisi olmayan bir hata
Bir digeri de kaslari incecik aldirmaktir heralde :)

İlk kez kuzenimde görmüştüm, bana da o yapmıştı; daha 12 yaşındaydım..:KK45: sonra işi öğrenip kendi kendime yapmaya başladım lise zamanında. Boynum kopuyordu yarım saat boyunca kafamı yan yan tatmaktan :rolleyes:üniversite zamanlarında da kızlarla ütülerdik birbirimizi sırayla... Hey gidi günler.. Yıllarca devam etti tabi bu cahilliğimiz :confused:

Lise yıllarımda çok moda olan ama ne kadar denesemde beceremediğim sonradan iyiki beceripte saçlarımı yakmamışım diye sevindiğim eylem.

Back