• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri saç sağlığı için liste halinde yapılacaklar özellikle uzaması için

elifyzc

narsist sofistttt
Kayıtlı Üye
13 Mart 2010
27
0
86
arkadaşlar bütün bilgilerimi huzurunuzda paylaşıyorum hepsi işe yarıyo garantili denenmiş hepsi,uzaması için ayda 4-5 santim uzuyo dökülmesi günde 100 telken 5-6 tel dökülür hale geldi bakım açısından siyah boya varken üstüste 2 kez orialle açtım 4 kere de kızıla boyadım mısır püskülü gibiydi şuan banyodan çıkıp hiçbirşey kullanmadan bırakıyorum ipek gibiler,,,dökülenlerin yerine de minik minik çıktılar kuaför benim kafamdaki saçın 3 kişiye yeteceğini söylüyor... işte maddeler.....

1. Kesinlikle şampuanınız bitkisel olmalı. markette satılanların hepsini kaldırın çöpe atın silikon içeriyorlar. saçı yumuşatıyo fakat zamanla saç diplerini tıkayıp nefes almasını engelliyo ve dökülmeye yol açıyo...
2.Şampuanınıza çam terebenti ve yanına hint yada badem yağı ekleyin. 2şer kapak yeterli.bide ister 2 kapak sarımsak yağı katın isterseniz 2-3 diş sarımsağı rendeleyip direkt şampuanın içine katın.
3. Haftada 2 kez düzenli olarak, hatta günleri bile şaşmadan kullandığınız bi saç bakım yağınız olsun.Ben hc kullanıyorum ama biraz pahalı derseniz otama, bi otama ahmet maranki vb. farketmez hepsi aynı etkiyi gösteriyor. hc nin diğerlerinden farkı içerisinde a, b,e vitamini ve b vitamini türevleri var.olmazsa eczaneden bu vitaminleri alıp saç bakım yağınıza katabilirsiniz.
4. Banyoda saçlarınıza önce soğuk sonra hafif sıcak sonrada ılık su dökün 2şer kez tekrarlayın şok etkisi yaratır ve kan dolaşımı hızlanır bu sayede dökülme durur.
5. Turplu su ve yumurta sarısı tarifini kesinlikle uygulayın haftada 1 kez kesinlikle işe yarıyor.
6. Düzleştirici, maşa vb mümkünse 3-4 ay kullanmayın. mesela gecelerin saçını hafif nemlendirin örün ve yatın sabah kıvır kıvır oluyo saçı çabuk bozulan ince telli saçı olanlar biraz sprey sıksın yıpratmadan doğalca duruyo ayrıca örmek saçı uzatır derler çok sıkmadan...
7. Dışarı çıkmayacağınız zmanlar mesela 15 tatil... Sarısağı kesip saç diplerinize bastıra bastıra sürün:) kokar ama sonucu bi düşünsenize...kaşlarımla birleşecek yakında valla saçlarım o derece diyim:)))
8.Kullandığınız saç bakım yağını biraz ısıtın cezvede öyle sürün... yıkamadan öncede biraz saç kurutma makinası tutun ki daha derinden işlesin...
9.Eğer saçımı boyamadan duramam diyenlerdenseniz boyanızın içine bi miktar saç bakım yağı dökün... kimyasalların etkisine pan zehir olur:))
10. Duştan sonra son suyunuz soğuk olsun,,,saçı parlatır.Birde mümkün olduğunca kurutma makinası kullanmayın.Kullanacaksanız kozmetik ürünler var ısıya dayanıklı,,,dove ve gliss güzel öneririm.
11.Belirli aralıklarla 1-2 santim kestirin çünkü saçlar oksijeni uçtan alırmış.bence doğru uçlar yıpranınca koparak dökülme olayı gerçekleşiyo...
12. Bol bol su için çiçek suyla beslenir büyür misali saçınızı suyla besleyin.
13.Havuç, pırasa saç uzatır. Bol Bol yiyinnn.
14. Düşük etkili vitamin hapları labilirsiniz mesela supradyn,,,biotin içerir. ayrıca çinko içeren sağlığnzı olumsuz etkilemeyecek vitamin takviyeleri de iyi gelir.
15. Arada bir hap niyetine bir diş sarımsak yutun. yiyin demiyorum.yutun böylece kokmaz.
şimdilik aklıma bukadar geldi arkadaşlar ama aklıma geldikçe eklerim...

cnm güzel yazmışşsın ama eklemeden edemeyecğm bazı şeyler var..:27:

bitkisel şampuanlar uzun kullanımda saçı çok kurutuyor ben otacı kullandım bir süre başlarda çok güzeldi ama sonradan çok kuruttu saçlarımı silikon içeren bir şampuna geçince düzeldi saçlarım.. dönüşümlü olarak kullanmakta sakınca yok bence..saçın silikona da ihtiyacı var sanki nem için..

yağ bakımı kısmına gelince bi türlü arındıramıyorum ben o yağları saçımdan yarar yerine zarar veriyorm sanki ztn saçı 2 kereden fazla şampunlamak zararlıymış..

şampuana da yağ koymak pek mantıklı gelmiyor bana sonuçta saçı temizlesin diye kullandığımız bir madde.. içinde yağ olan şampuan ne kadar temizleyebilir ki saçı ama sarımsak kısmı işe yarayabilir ben de denemiştim bir süre..

boyanın içine yağ konunca kimyasalların etkisi azalmaz kimyasal kimyasaldır sonuçta..:34:

diğer kısımlara aynen katılıyorum süper olmuş..:34:

Son düzenleme:
ya tabi bunlar bünyeden bünyeye değişir arındırma evet onu çok söyleyen oluyo da 2kez şampuanlama ama bol su tut önce, belki geçer:) bu arada yağ mağ ama benim şuan kullandığım şampuan tamamen yağlardan oluşuyo tamamen bitkisel kaymak gibi de tertemizde yapıyo valla:) saçtan saça değişiyo dmekki canm:) silikona gelince yağları 6 haftadan sonra değiştirmek lazımya, şampuana da 3 ay deniyor. zaten 3 aydan fazla en kral şampuanıda kullansak etkisi olmazmış.... bu arada teşekkür ederim:)

bende birsey soracaktim sarimsakla ilgili.
Bende sarimsak yutmayi düsünüyorumda ama bir yandan korkuyorum acaba zarari olurmu diye. Sanirsam hergün yutulursa zarari olur ..sen nezamanlari aldinki?

bence sarimsagi oyle yutmayin ozelliklede tansiyon sorunu olanlar ben burda yazanlarin buyuk çogunlugunuda uyguluyorum zaten saçlarimi asla kurutmam uzun zamandir da fon masa duzlestirici yapmiyorumm =) saç bakim yagimi bazen haftada bir bazen haftada iki kullaniyorumm. Kirkkilitotu çayinida oneririm =) ben sampuanima yag katmiyorumm zaten içinde bi suru yag var. ve de saçlarim belimde ustelik de nerdeyse hiç kiriksiz fakat bakim olsun diye kestiriyorum uçlarindan ustelikde ben çok saç boyayan biriyirimdir

bende birsey soracaktim sarimsakla ilgili.
Bende sarimsak yutmayi düsünüyorumda ama bir yandan korkuyorum acaba zarari olurmu diye. Sanirsam hergün yutulursa zarari olur ..sen nezamanlari aldinki?

öle büyük zararı olmaz ama tabiki herşeyn fazlası zarar. sonuçta sarımsağa doğal antibiyotik der büyüklerimiz, biçok derde devadır. ama hergün değil de 3 güne bir yut nolur nolmaz dye... ben aklıma geldikçe yuttum yuttum vala bazen günde 3 -4 dfa bazen 2-3 güne bir...

ya tabi bunlar bünyeden bünyeye değişir arındırma evet onu çok söyleyen oluyo da 2kez şampuanlama ama bol su tut önce, belki geçer:) bu arada yağ mağ ama benim şuan kullandığım şampuan tamamen yağlardan oluşuyo tamamen bitkisel kaymak gibi de tertemizde yapıyo valla:) saçtan saça değişiyo dmekki canm:) silikona gelince yağları 6 haftadan sonra değiştirmek lazımya, şampuana da 3 ay deniyor. zaten 3 aydan fazla en kral şampuanıda kullansak etkisi olmazmış.... bu arada teşekkür ederim:)

KULLANDIĞINIZ ŞAMPUAN NE acaba teşekkürler

KULLANDIĞINIZ ŞAMPUAN NE acaba teşekkürler

şuan hc nin şampuanını kullanıyorum ama bi şampuanı süreklili kullanmamak gerekiyor mesela başka çam terebenti şampuanı, bioxin, phytum actif teresan vb bitkşsel şampuanları aralıklı olarak değiştirerek kullanabilirsin ama bu şampuanlar saçları ipek gibi yumuşacık yapmıyo dolayısıyla hemen yağlanmıyo bikere denedim tam 11 gün saçlarımı yıkamadım:) bana mısın demedi eğer çok kuru saçların varsa mutlaka saç kremiyle kullanmalısın canım

bence sarimsagi oyle yutmayin ozelliklede tansiyon sorunu olanlar ben burda yazanlarin buyuk çogunlugunuda uyguluyorum zaten saçlarimi asla kurutmam uzun zamandir da fon masa duzlestirici yapmiyorumm =) saç bakim yagimi bazen haftada bir bazen haftada iki kullaniyorumm. Kirkkilitotu çayinida oneririm =) ben sampuanima yag katmiyorumm zaten içinde bi suru yag var. ve de saçlarim belimde ustelik de nerdeyse hiç kiriksiz fakat bakim olsun diye kestiriyorum uçlarindan ustelikde ben çok saç boyayan biriyirimdir

haklısınız ben işin o kısmını pek dikkate almadım nede olsa genciz tansiyon diye ama tabi günümüzde genç tansiyon hastaları çoğalmaya başladı ,teşekkür ederim düzelmenz için

şuan hc nin şampuanını kullanıyorum ama bi şampuanı süreklili kullanmamak gerekiyor mesela başka çam terebenti şampuanı, bioxin, phytum actif teresan vb bitkşsel şampuanları aralıklı olarak değiştirerek kullanabilirsin ama bu şampuanlar saçları ipek gibi yumuşacık yapmıyo dolayısıyla hemen yağlanmıyo bikere denedim tam 11 gün saçlarımı yıkamadım:) bana mısın demedi eğer çok kuru saçların varsa mutlaka saç kremiyle kullanmalısın canım

çok teşekkürler benimde saçlarım çok dökülüyo vitamin takviyesi yaptım ama hala aynı şimdi burdaki yöntemleri deneyeceğim inşalalh faydası olur:43::43:

inşallah olur saçarımın döküldüğü vakitler dökülen her tel sanki canımdan can alıyodu oturup hüngür hüngür ağladığım vakitleri bilirim:( maddelerden favorim bol su içmen canm su sırf saç değil cildine de çok ii gelr sivilce siyah nokta sorunun da biter varsa... günde en az 2litre içmelisin...
bu arada kafana çok takmamaya çalış kendini mutlu edecek uğraşlar bul,stres de saç dökülmesine yol açan bi etken, kafamıza taktıkça daha beter oluyo:( zor olsada takmamaya çalış

Son düzenleme:
Back
X