kızlar ben bu küllüydü doreydi bunları hiç anlamıyorum bana yardımı olur musnuz??
Yansima renkleri onlar.
Küllü adi üstünde küllü yani grimsi yansimadir. Hani bazi kumrallar ve sarilar hafif grimsi olur iste onlar küllü kumral ve küllü sari diye gecer. Boya numaralarinda noktadan sonra gelen 1 ile ifade edilir.
Dore de adi üstünde dore yani altin yansimadir. Isikta sari parlayan renkler dore(altin) yansimali renklerdir. Altin sari, dore kumral diye gecer. Boya numaralarinda noktadan sonra 3 ile ifade edilir.
Fakat bazi markalar farkli numaralandirabiliyor, o farki ilk sayfadaki tabloda görebilirsin.
Tabi bir tek bu yansimalar yok, bir cok yansima rengi var, onlari da tabloda görebilirsin.
çok teşekkür ederim canım :) birde hani bazen böyle kızıllık oluyor ya saçı sarıya boyadağımız zaman onun nedeni nedir? olmaması için hangi yansımaları tercih etmeliyiz peki?
arkadaşlar hep görüyorum, yok fıstık kahvesi, yok platin çilek rengi, yok gece mavisi vb renklere boyamak istiyorsunuz ama önemli olan bunların ticari adları değil, numarasının aslında neyi ifade ettiğidir. o yüzden genelde istediğiniz sonucu alamıyorsunuz. eğer numaraların anlamlarını bilirseniz böyle bir sorununuz olmaz, kutudaki renge de aldanmazsınız. ben örnek olarak 8.34 rengini verdim . bu orta sarı altın bakırdır, yani altın sarısı ama bakır yansımalı ama eğer bu ton 8.43 olsaydı bakır ağırlıklı ve altın yansımalı, daha turuncu bir ton olurdu. bu tabloyu ben hazırladım umarım yardımcı olur
Boya numaralarını karıştıranlar için güzel bir başlık olmuş.Ama aynı markanın market boyaları ve profesyonel boyaları (yani kuaförlerin kullandığı) arasında da fark vardır,bunu da unutmayalım.Örneğin Koleston'un market boyası olarak bilinen ve 7/77 Işıltılı Kahve olarak satışa sunulan ürünüyle,Wella Koleston Perfect 7/77 Çikolata kahve arasında içerik bakımından farklar vardır.İkisi de aynı marka ve aynı kodlara sahip olmasına rağmen market boyası daha koyu bir renk çıkartır profesyonel olana göre.O yüzden sadece numaralara bakarak da istediğimiz saç rengini kesin tutturamayız.Kullanacağımız boya markasını da iyi tanımamız gerekir bu yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?