Saç Rengi ve Saç Boyama Saç numaraları ne demektir (saç boyamadan önce mutlaka bilmeniz gerekenler)

kızlar ben bu küllüydü doreydi bunları hiç anlamıyorum bana yardımı olur musnuz??

Yansima renkleri onlar.
Küllü adi üstünde küllü yani grimsi yansimadir. Hani bazi kumrallar ve sarilar hafif grimsi olur iste onlar küllü kumral ve küllü sari diye gecer. Boya numaralarinda noktadan sonra gelen 1 ile ifade edilir.
Dore de adi üstünde dore yani altin yansimadir. Isikta sari parlayan renkler dore(altin) yansimali renklerdir. Altin sari, dore kumral diye gecer. Boya numaralarinda noktadan sonra 3 ile ifade edilir.
Fakat bazi markalar farkli numaralandirabiliyor, o farki ilk sayfadaki tabloda görebilirsin.
Tabi bir tek bu yansimalar yok, bir cok yansima rengi var, onlari da tabloda görebilirsin.

çok teşekkür ederim canım :) birde hani bazen böyle kızıllık oluyor ya saçı sarıya boyadağımız zaman onun nedeni nedir? olmaması için hangi yansımaları tercih etmeliyiz peki?

çok teşekkür ederim canım :) birde hani bazen böyle kızıllık oluyor ya saçı sarıya boyadağımız zaman onun nedeni nedir? olmaması için hangi yansımaları tercih etmeliyiz peki?

Rica ederim...
Saclar acilirken asama asama acilir. Kizildan turuncuya, turuncudan yavruagzina, yavru agzindan sariya dogru gecis olur. Koyu renk saclar eger tam anlamiyla acilmadiysa veya acicinin gücü yetersizse turuncuda ya da yavruagzinda kalir.
Turunculuk olmamasi icin genelde küllü sarilar tercih edilir ama saclari acarken o da yetersiz kalabilir. Saclari actiktan sonra küllü tonlarla yapilacak cila islemi turunculugu alabilir veya saclar acildiktan bir iki gün sonra küllü bir renge boyanabilir.

lütfen bana yardım edin sarı tonda saçlarım var açıcı ile açtım bal köpüğüne boyadım kaç yıldır sarılar az değişiklik olsun diye kahve ton istiyorum aslında kahve kızıl gibi gittim altın kahve aldım palettte 4,60 lütfeeeen yardım edin.....

merhaba öncelikle bu bilgiler için tesekkür ederim
kendi sacımın üstüne (kahve rengi ) cok sık olmayacak sekilde balyaj attırdım
ancak dip boya yapılmadığı için soluk durdu
altın parıltılı tofee ile boyamak istiyorum sizce sonuc nasıl olur?

Boya numaralarını karıştıranlar için güzel bir başlık olmuş.Ama aynı markanın market boyaları ve profesyonel boyaları (yani kuaförlerin kullandığı) arasında da fark vardır,bunu da unutmayalım.Örneğin Koleston'un market boyası olarak bilinen ve 7/77 Işıltılı Kahve olarak satışa sunulan ürünüyle,Wella Koleston Perfect 7/77 Çikolata kahve arasında içerik bakımından farklar vardır.İkisi de aynı marka ve aynı kodlara sahip olmasına rağmen market boyası daha koyu bir renk çıkartır profesyonel olana göre.O yüzden sadece numaralara bakarak da istediğimiz saç rengini kesin tutturamayız.Kullanacağımız boya markasını da iyi tanımamız gerekir bu yüzden

Arkadaşlar ben saçımı şarap kızıla boyadım nette o kadar baktım ama bulamadım şimdi bakır kahve aldım palette nin şimdi lütfennnnnn cevaplarsanız çokkk memnun kalıcam acaba bu kahve bakıra ne karıştırsam daha bakırımsı bir renk olur tecrübeli bilgili arkadaşların bana yardımcı olup fikir vericene inanıyorum şimdiden çooook ama çoook teşekürrrrrleeerrrrr.......

ben saçlarımı önce palette karamel ve sarıyla karıştırarak boyadım.tarçın bakırı ve palettenin açıcısını karıştırarak. ama kötü bi turunculuk oluştu.bende geri karamel ve yine palettenin açıcısını kullanarak boyadım saçımı ama daha kötü turunculaştı saçım...şuan bu fotodakine yekın ama turuncu oranı bu saçtan daha fazla.Eki Görüntüle 381220
ten rengime hiç gitmedi bu renk çok soluk oldu.
şuan acil olarak bu renkten kurtulmak istiyorum.su resimdeki gibi bi saç rengi için ne yapmalıyım ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
merhaba, koleston perfeckt 7.4 Tizian ile koleston 77. 44 kor ateş kızılı arasında fark var mıdır?

arkadaşlar peki siver diye tabir edilen gümüş rengi saç boyasının kodu ne olarak geçiyor biliyor musunuz? gümüş ve gri ayrı renkler olarak geçiyormuş sanırım.bilgilendirirseniz sevnirim.küllüleştirmek,turunculuğu,kızıllığı almak için kullanılan renklerdir .

canım sen de bu konularda bilgilisin anladığım kadarı ile .goldwell markası hakkında ne düşünüyorsun? onunla boyamayı düşünüyorum ben saçımı bu kez.yalnız kataloğuna baktım.harf sistemi var anlamadım o yüzden hangisi hangi renk.yardımcı olabilirsin rica etsem ?

Teşekkürler, gerçekten çok iyi bir paylaşım. Sayenizde artık biz saç boyama özürlü kişiler en azından alırken artık numaralara bakarız..

kızlarrr özellikle de Güneş(forumda saçlar konusunda bilgili oldugunu duymustum) küllümango'ya sordum ama birde size sorayım dedim.benim kendi saclarım acık kumral koyu sarı arası bir renk.ama kuaforum bal sarısı dedigi bir renge boyadı ilk basta guzel canlı durdu ama yıkayınca turuncumsu renk acıga cıktı.guneste ve fotolarda cok turuncumsu duruyo benim hic hosuma gitmedi.kendi koyu sarı rengime yakın birseye boyamak istiyorum ama icinde turumcusuluk olmasın.bu turunculugu nasıl alırız? küllümango igora tavsiye etti ama igorunun ve palettenin numara okumaları cok farklıymıs sormak istedim.once mavi alt tonlu küllü bir renge boyasam küllü koyu sarı falan üstüne natural koyu sarı boyasam 8.0 yada 9.0li birşey mi artik bilemiyorum nasıl olur ne tavsiye edersiniz? yardmcı olursnz cok sevinirm.
şuanki rengi şöyle gibi:http://www.yazforumu.com/attachments/1766d1311702964/bal-rengi-sac4.jpg ben doğal koyu sarıya dönmek istiyorum tekrar turuncu yansımaları gitsin istiyorum.
:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…