• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

saç maşasını burnuma yapıştırdım,leke kaldı yardım:(

kiskanckiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
704
349
88
kızlar yaklaşık 40 gün önce saç maşasını bir an yanlışlıkla burnuma değdirdim ve o ani aciyla refleks olarak hemen acıyan yeri elledim.. ellediğim için de derisi kalktı tabii.. neyse ben de çok önemsemedim, geçer dedim ama maalesef burnumun üzerinde koyu kahve bir leke kaldı... hani yaşlı ninelerin ellerinde falan kocaman kahve lekeler olur ya aynı onun gibi düşünün...

ben bunun için krem araştırıyorum ne zamandır ama genelde ağır yanıklar için kullanılan kremler falan var.onlar da fazla gelir gibime geliyor ve bulunduğum yerde bir cildiyeci yok maalesef... eczacı da 2 liralık krem öneriyor ondan da umudum yok açıkçası... sizin bildiğiniz bir ürün ya da yöntem var mı.yardımcı olabilir misiniz?o_O

Felaken tellallığı gibi olmasın ama üç sene önce dizime düzleştirici deymişti, büyük ölçüde geçse de hala izi dıruyor. :(

:KK57::KK43::KK43::KK35: ilk yorumda çöktüm resmen :KK70: yaa derin bir yanık izi değil.sadece derisi karardı.bir büzüşme, şekil değişikliği yok yani deride.. ama işte napacağımı bilmiyorum yaa

Kötü oldum okuyunca maşa felaket yakar zamanında sıcak maşayı yere düşürüp reflekse tutmuştum o geldi aklıma. Bütün gece uyuyamamıştım acısından. İz falan kalmadı ama çok şükür.

Benimde buna benzer bir olay geldi başıma. Bebanthol ve deri merhemi kullandım hiç iz kalmadı tavsiye ederim

29 yaşındayım.. kullanmam

Bir dermatolog yardımı almakla birlikte, c vitamini ve bol su cilde iyi gelir bilirsin. Cildini beslenmenle destekle.
Mutlaka doktorunun tavsiye ettiği kremi kullan, kremsiz gerilir kalır.
Benim cilt çok hassastır, 15 dk güneşte kalsam, kırmızıdan mora dönmeye başlarım.
Bir de yüzümde ufak sivilceler çıkardı. Manyak gibi sıkar üzerine kolonya-aseton filan basardım (sakın yapma)
keskin alkolden yanardı yüzüm, kabuk bağlardı. İz tutar gibi açık kahverengi olurdu yanan bölge. Ama 3-4 aya kadar rengi kendiliğinden açılırdı, beyaz tenli olduğum halde.

Güneşte çok bulunma, izin rengi açılana kadar. Güneş, izleri sabitler.
29 yaş da, cildinin toplayabileceği bir yaş, 35 filan olsaydın, zor derdim.
Genetik olarak da cildin izi toparlayan bir yapıdaysa, geçer..

Ameliyatlarda iz kalmamasi icin kullanilan kremler var. Epey de pahali.

Bi cildiye doktoruna gorunun

kızlar yaklaşık 40 gün önce saç maşasını bir an yanlışlıkla burnuma değdirdim ve o ani aciyla refleks olarak hemen acıyan yeri elledim.. ellediğim için de derisi kalktı tabii.. neyse ben de çok önemsemedim, geçer dedim ama maalesef burnumun üzerinde koyu kahve bir leke kaldı... hani yaşlı ninelerin ellerinde falan kocaman kahve lekeler olur ya aynı onun gibi düşünün...

ben bunun için krem araştırıyorum ne zamandır ama genelde ağır yanıklar için kullanılan kremler falan var.onlar da fazla gelir gibime geliyor ve bulunduğum yerde bir cildiyeci yok maalesef... eczacı da 2 liralık krem öneriyor ondan da umudum yok açıkçası... sizin bildiğiniz bir ürün ya da yöntem var mı.yardımcı olabilir misiniz?o_O
Duzenli olarak madecasol kullan. Yanık ameliyat sivilce izi vs için veriliyor. Sabah akşam sür. Ayrıca recetesiz satılıyor. Oğluma doktor vermişti

Contraxtubex yada acnelyse bu iki krem cildi soyucu etkiye sahiptir kızarıklık oldgunda nemlendirici surungeçmiş olsun

madecassolu zaten ben hücre yenileyici diye haftada iki gece yatmadan nemlendirici niyetine yüzüme sürüyorum. gerçekten de sabah bebek gibi uyanıyorum... ama ucuz bi krem diye işe yarayacağını düşünmemiştim.... sabak akşam deneyeyim bakalım

Çok kafaya takmayın benim de boynum yanmıştı maşadan. Bir kaç ay içinde düzeldi. Ekstra bir şey sürmemiştim de

Madecassol bepanten bepantol karışımıni hep bulundururum evde. Sivilce izi , küçük çapta yaniklarda birebir. Deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun

benimde boynum yandı maşayla , hani salyangoz geçtiği yerde beyaz bir iz kalır ya aynı o şekil ten rengımden daha beyaz iz kaldı ona bile sinir oluyorum , bı kaç krem sürdüm kantoron yağı falan surdum ama geçmedi o şekil bir iz kaldı.

Kollarimda hep ütü yaniklarinin izi kaldı, ama kuaför sir agdayla biyiklarimi alırken yaktı dudak üstümü uzun süre iz kaldı geçmeyecek sandım ama geçti çok şükür, seninkide geçer yakında üzülme

Kaç sene önce yanağıma değdirmiştim maşayı kahverengi leke kalmıştı ama kısa zamanda geçti en ufak bişey kalmadı .
Senin daha kötü yanmış sanırım doktora görün bence .

Bende yanagima yapistirmistim.
Hemen eczaneden bir krem almistim iz kalacak diye şükür iz bırakmadan geçirdi.