• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Koyulaştırma

benm saçlarımı annemin izin werebileceği bi şekilde yani doğal yollarla siyah yapmam lasım bu yaşta boya sürmemi istemio zati bi kere azıcık sürdürdüm pişman oldu bi daha sürmem asla dedi keşke hepsine sürdürseydim ne biliim bu ilk we son boyaNIŞIm olduğunu

ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama bir gazeteden almıştım belki denerim diye...
koyu renk saçlar için:
1 bardak taze yeşil cevizin etli kabuğu
10 asma yaprağı
1/2 bardak sirke
1 bardak su...
ceviz kabukları,asma yaprakları ve sirke kısık ateşte kaynatılır. koyulaşınca süzülür. bu karışımla saçlar 1 kez art arda yıkanır.

simsiyah saçlar için:
1/2 bardak civitotu
1/2 bardak lavanta çiçeği
1/2bardak ebegümeci çiçeği
1/2 bardak su

kurutulmuş çiçekler toz haline getirilir ve üzerine kaynar su dökülür
bir saat kadar bekledikten sonra bitkiler karıştırılır.
bu karışım saçlara sürülerek 1 saat beklenir ve durulanır...
yalnız kuvvetli bir boradır elinize yüzünüze dikkat edin dio....

hiç denemedim... o yüzden yorum yapamıcam...

ama çok zahmetli bence...

:oklava:

ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama bir gazeteden almıştım belki denerim diye...
koyu renk saçlar için:
1 bardak taze yeşil cevizin etli kabuğu
10 asma yaprağı
1/2 bardak sirke
1 bardak su...
ceviz kabukları,asma yaprakları ve sirke kısık ateşte kaynatılır. koyulaşınca süzülür. bu karışımla saçlar 1 kez art arda yıkanır.

simsiyah saçlar için:
1/2 bardak civitotu
1/2 bardak lavanta çiçeği
1/2bardak ebegümeci çiçeği
1/2 bardak su

kurutulmuş çiçekler toz haline getirilir ve üzerine kaynar su dökülür
bir saat kadar bekledikten sonra bitkiler karıştırılır.
bu karışım saçlara sürülerek 1 saat beklenir ve durulanır...
yalnız kuvvetli bir boradır elinize yüzünüze dikkat edin dio....

hiç denemedim... o yüzden yorum yapamıcam...

ama çok zahmetli bence...

:oklava:

saol cnm şu simsiyah yapanı denicem:sm_cool:

Bir kac gune kadar yapmayı düsünüyorum ama hic kimse ayrıntılı bir sekilde yazmamış ne kadar su ne kadar ceviz olacak bilen birileri yazarsa sevinirim.

benm saçlarımı annemin izin werebileceği bi şekilde yani doğal yollarla siyah yapmam lasım bu yaşta boya sürmemi istemio zati bi kere azıcık sürdürdüm pişman oldu bi daha sürmem asla dedi keşke hepsine sürdürseydim ne biliim bu ilk we son boyaNIŞIm olduğunu

selincim herhalde mavi siyah değil de onun gibi çok koyu bi siyah istiyosun bunu doğal yollarla elde edebileceğini sanmıyorum. İnşallah elde ederiz ben de deneyebilirim belkia.s tamamını boyatmadığın çok ii olmuş çünkü saç çook yıpranıyor, böyle doğal yollarla hem saçını beslemiş olursunsırnaşık şey

Ben ceviz kabuğunu denedim dün yaptım.Benim saçlarım kahverengi ceviz kabuğu biraz daha koyulaştırıyor ama ben siyah yapacak diye tahmin etmiştim.Siyah olsun istiyorum ne yapabilirim?

kızlar bitkisel boya hiç denemedim deneyenler bişi sölesin çabuk akarmı ne kadar ücreti war filan

slm,bademyağı kirpikleri koyulaştırıyormuş die duydum ama saçları bilmiorum,bide o cevizin yaprağı saçınızı turuncu gibi yapmasın sakın kınalı gibi :dance:

yeni bi yöntem buldum kızlar ilk bi denicem hemde bay bi basit bi kitapta okudum deneyip sonuçları size sölicem şimdi yazarm bide saçlarıza bişi olur gerçi doğal bişi ot filan war içinde aslında siz benden önce siyah olmayın die sölemiom:D

yeni bi yöntem buldum kızlar ilk bi denicem hemde bay bi basit bi kitapta okudum deneyip sonuçları size sölicem şimdi yazarm bide saçlarıza bişi olur gerçi doğal bişi ot filan war içinde aslında siz benden önce siyah olmayın die sölemiom:D

Hadi bakalım.İhmal etme sakın sonucu bildir.yerimseniben Ben ceviz kabuğunu yaptım ama siyah olmadı benim saçlarım zaten kahverengi hatta biraz daha açtı saçlarımı..benneyaptımki

ne yaptın denedin mi çok merak ettim sonucu bildirirsen sewinirim ve ne kullandığını da :)

kıslar bi kere sürdüm pek fasla koyulaştı diemem en azından saçlarım beslendi ama bi kerede boya deilki bu simsiyh yapsn dimi ama bi kaç kez daha kullanıcam

s*e*l*i*n Şu formülü öğrensek artık.Siyah oldu mu saçların bilgilendirirsen çok iyi olur.

kızlar bu formülleri deneyip saçlarını koyultan var mıı

Ben cevizkabuğunu denedim.Siyah olur diye yapmıştım öyle zannediyordum ama kahverengi yapıyor saçları.Benim saçlarım zaten kahverengi cevizkabuğuyla biraz daha ama fazla değil koyulaştı.Kesinlikle siyah yapmıyor.

Keşke turkiyede de yarı kalıcı saç boyaları olsa da rahatça boyasak siyaha bitkisel formüller belli ki işe yaramıyor geçici saç boyaları çok yıpratıyormuş kalıcı siyah boyalardan kurtulması imkansız yarı kalıcı saç boyaları 1 ay falan saçta kalıyormuş ve de fazla yıpratmadan çıkıp saç eski rengini alıyormuş keşke burda da olsa

Back