• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sac Köklerimi Nasil Temizlerim ??

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

silagul

yorgun savaşçı
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2007
1.735
32
358
Kanada
arkadaslar iki eczanede sac analizi yaptirdim,sac koklerimin tikanmaya basladigini buda saclarin dokulmesine,tikali oldugu icinde tekrar cikmasina engel olacagini soylediler,zaten saclarim iyice dokuldu,kozmetik urun kullanmak istemiyorum artik:1no2:
sac koklerini temizleyen urunler varmis ama ne karda dogru bilemem bunun dogal yolu yada universite yada hastanede sac analizi yapan bi yer ve cozum onerecek doktor ariyorum lutfen bu konuda yardimci olun saclarima baktikca agliyasim geliyo

market raflarında satılan şampuanların tam durulanamadığı için saç diplerinde birikme yaptığını biliyom sadece

saçlarını düzenli aralıklarda yıkamalısın bir kere bu çok önemli
bana bir eczacı saçlarımı yıkarken ıslamadan önce şampuanla birlikte
saç diplerine masaj yaparak dağıtmamı söylemişti
masaj dediğim ovma işlemleri biçiminde tırnaklayarak değil
ve çok aşırı sıcak ya da aşırı soğuk olmamalı su yani ılık
bol su ile durulanmalı

yeni birşeyler öğrenirsem yine paylaşırım :))

yok heralde arkadasim,kel kalcam bu gidisle:çok üzgünüm:

canım,

saçlarını gün aşırı yıkamalı ve çok iyi durulamalısın.
ayrıca bitkisel içerikli veya eczanede satılan şampuanlardan kullanırsan daha iyi olur.
bir de düzenli bakım yaparsan ve şampuanının içine bal ve bemiks ve evigen ampülleri atarsan çok da faydasını görürsün tatlım.
fazla da jöle ve şekillendirici kullanma derim.

Ben saçlarımı banyoda şampuanla yıkarken 2-3 defa tarıyorum ince bir tarakla. Bana kalırsa böyle saçlarım ve dipleri çok daha iyi temizleniyor.

aynısını banada dedi revigen diye şampuan önerdi ama 28 milyon bi şampuana pahalı geldi almadım
evigen ampullern fiyatı nedir

arkadaslar iki eczanede sac analizi yaptirdim,sac koklerimin tikanmaya basladigini buda saclarin dokulmesine,tikali oldugu icinde tekrar cikmasina engel olacagini soylediler,zaten saclarim iyice dokuldu,kozmetik urun kullanmak istemiyorum artik:1no2:
sac koklerini temizleyen urunler varmis ama ne karda dogru bilemem bunun dogal yolu yada universite yada hastanede sac analizi yapan bi yer ve cozum onerecek doktor ariyorum lutfen bu konuda yardimci olun saclarima baktikca agliyasim geliyo

cnm aynı problem bende var.saç köklerim yıkanmış resmen bu da dökülmeye sebep oluyo.bunun için öncelikle bi derin temizleme şampuanı alıp bununla haftada iki kere saçlarını yıkıyosun.bana eczacı vichy i önerdi.bu derin temizleme şampuanı kökleri açıyomuş.ikincisi ise dökülme karşıtı bi şampuan kullanman gerekiyo ama iyi bişey kullan.vichy olabilir ya da lazartigue olabilir.ben de alıcam bunları canım umarım yararını görürüz.bu arada saçların ince telli mi?

amaaan izmirim den gelmis cevaplar,
arkadaslar hepinize tesekkurler,ben jole ve sekillendirici asla kullanmiyorum saclarim dokulmesin diye,sampuanima bemiks evigen cam terebentin hepsinden kattim,priorinde ucuz degil 20 kusur ama ise yaramadi,bide vicy arastirayim bari,valla fiyatindan gectim kel kalmasam
saclarim ne ince ne kalin telli normal

başka bir başlıkta da bu konuyla ilgili yazmıştım ama tekrar yazayım:
annem de eczanede böyle bir test yaptırdı, tıkanmış falan dendi, sonra o pahalıca şampuan ve bir şey daha neydi unuttum yanlış yazmayayım yarın sorar eklerim, aldı ama her zamanki gibi kullanmadı. Eczaneden telefon numarasını aldıkları için, tekrar teste çağırdılar aradan zaman geçince.
Ne deseler beğenirsiniz: çok güzel bayaa temizlenmeye başlamış ,ürünlere devam edin!!!
Annem sadece meraktan gitti ikinci defa, iyi ki de gitmiş, etkisi olmadığını test etmiş oldu. Ya da annemin süper bir saç derisi var. Bir tıkanıp bir temizliyor kendini:D

başka bir başlıkta da bu konuyla ilgili yazmıştım ama tekrar yazayım:
annem de eczanede böyle bir test yaptırdı, tıkanmış falan dendi, sonra o pahalıca şampuan ve bir şey daha neydi unuttum yanlış yazmayayım yarın sorar eklerim, aldı ama her zamanki gibi kullanmadı. Eczaneden telefon numarasını aldıkları için, tekrar teste çağırdılar aradan zaman geçince.
Ne deseler beğenirsiniz: çok güzel bayaa temizlenmeye başlamış ,ürünlere devam edin!!!
Annem sadece meraktan gitti ikinci defa, iyi ki de gitmiş, etkisi olmadığını test etmiş oldu. Ya da annemin süper bir saç derisi var. Bir tıkanıp bir temizliyor kendini:D

bence de satış yapmak için yapıyorlar sanırım.
bu arada lazartigue kullanmayın.hem çok pahalı hem de hiç işe yaramıyor.bana da meşhur bir parfümeri satmıştı ve hiç bir faydasını görmedim.yani paralar çüpe.ucuz bir şey değil yani.

ya evet satış yapmak için olabilir ama bana birkaç eczane aynı şeyi söyledi ve kendim de farkındayım çünkü çok çabuk yağlanıyo saçlarım.onların gazıyla değil yani:)ama tabii ki onların amacı pahalı ürünleri kakalamak :)ama zaten dip şampuanlarından da ucuz yok yani en ucuzu vichy sanırım.

ya burada bizim forumda ya da başka bir sitede okumuştum, diyordu ki; saçımızı şampuanladığımız sürenin 3 katı süreyi durulamak için kullanmalıymışız!

cnm sac analızını nası yapıyolar acıklarmısın

ozgecim bi makinalari var sac diplerine bakiyorlar ,sac telini inceliyorlar ekrandan sende goruyorsun,cok cok yakinlastirilmis sekilde kamerasi var onla bakiyorlar,ama ben bu sorundan kurtuldum,en son real de yaptirdigim sac analizinde temiz cikti,ne yaptigimi sorarsan,priorin sampuanim bitti yenisini almadim evde daha once kullandigim acik kahverengi gliss sampuanim vardi ona devam ettim,sampuandan once otacinin isirgan sabunuyla bir kere yikayip bir kerede sampuanladim,en onemlisi sac diplerimi parmak uclarimla cok cok iyi duruladim,ben bide tariyarak yikadim,simdi bu sampuanim bitince tresan isirgan sampuani ve tonigine devam edicem,bu arada yeni saclarimda cikmis,priorinin hapini kullaniyordum ya ise yaramis sevgiler

ozgecim bi makinalari var sac diplerine bakiyorlar ,sac telini inceliyorlar ekrandan sende goruyorsun,cok cok yakinlastirilmis sekilde kamerasi var onla bakiyorlar,ama ben bu sorundan kurtuldum,en son real de yaptirdigim sac analizinde temiz cikti,ne yaptigimi sorarsan,priorin sampuanim bitti yenisini almadim evde daha once kullandigim acik kahverengi gliss sampuanim vardi ona devam ettim,sampuandan once otacinin isirgan sabunuyla bir kere yikayip bir kerede sampuanladim,en onemlisi sac diplerimi parmak uclarimla cok cok iyi duruladim,ben bide tariyarak yikadim,simdi bu sampuanim bitince tresan isirgan sampuani ve tonigine devam edicem,bu arada yeni saclarimda cikmis,priorinin hapini kullaniyordum ya ise yaramis sevgiler

canım daha önce forumda buna benzer bi konu vardı
ve saç köklerini tıkayıp dökülmesine sebep olan madde ülkemizde bulunan şampuanların bir çoğunda bulunan "silikon" yani "dimethicone".
bu madde tahmin edemiyeceğin derecede zararlı,
saçta birikerek o an için parlak görünmesini sağlıyor
ama saç köklerini tıkıyor
ve saçın çabuk yağlanmasına neden oluyor.
açık kahverengi gliss bendede vardı içeriğine bi baktım onda bu madde var
ve kullanmayı bıraktım.
sonra büyük bir markete gittim
ve tresan ve sebamed hariç, baktığım şampuanlarda bu madde vardı.
şu an tresan kullanıyorum ve çok memnunum yerimseniben
a.s.

Back