Doğal Saç Bakım Kürleri saç kırıkları için hangi makas?

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

nemida

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
1.301
8
116
İstanbul
Saçların kırıklarını evde bir makasla alıyorum ama ben uçlardan kestikçe kesilen yerlerde beyaz beyaz gene kırıklar oluyor.. siz nasıl bir makasla alıyorsunuz kırıkları? İnce tırmak makası gibi makasla da denedim gene aynı şey.. kuaförler kesince neden olmuyor öyle?

Sanırım ıslak iken kesmen gerekiyor.
Bende saçlarıma katları hep kendim verirdim. Islatıp permatik jilet ile çat çat korkmadan keserdim kahküllerimi.
Gittiğim her kuaför özellikle kahkül kesimimi beğenirdi ve ıslakken yapınca jiletle olmasına rağmen hiç bir zarar olmuyordu saçımda.

hmm o zaman bir de yıkayıp nemini aldıktan sonra deneyeyim.. CADIARZU
sağol canım a.s.

Ben kırık uçları kesmek için manikür makası kullanıyorum. Aynı şey bende de oluyordu. ben şunu farkettim. Saç telini kırığın olduğu yerin en az 2cm filan üstünden kesmek gerekiyor. Çünkü o bölgelerde de saçın yapısı bozulmuş ve içeriden beyaz ve kuru hale gelmiş oluyor. Ben 2 cm ile başlayıp beyazlığın bittiğini görünceye kadar kesiyorum. Denemeni öneririm.

zor olmuyor mu jiletle kesmek şeklini nasıl veriyorsun?nasıl kesiyorsun?:uhm:

bende güneşin olduğu bir yere geçip yapıyorum. kaş makası ilee. bende hemen kırık yerin dibinden kesmiyorum. bazen saçımın iç kısımlarından yıpranmamış yerlerden ufak ufak kesiyoruumm

Keskin bir makas almanız lazım, normal makaslar yeterince keskin olmadığından saçı keserken saç katikülüne zarar veriyor bu yüzden uçları beyaz kalıyor kızlar... Kuaför malzemeleri satan yerlere bakın 30 lira civarına işinizi görebilecek bir makas alabilirsiniz...Elbette bu makası yalnızca saç kesimi için kullanmanız gerek, kağıt vs kesmeye kalkmayın sakın...

Elbette gerçekte profesyonel makasların fiyatları 180 civarından başlıyor ama normal bir ev kullanıcısının bu tarz bir makası almasını kimse bekleyemez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…