- 9 Ekim 2009
- 1.094
- 15
- 158
- Konu Sahibi aysecolluoglu
-
1 hafta önce saçlarımı ara ara jiletledim gür çıksın diye ama zaten çok az saç kaldığından pek dökülme de yok bu sıralar =)
uygulamak istersen,öneririm.
kızlar bana yardım edin saçıma takmış durumdayım. benim saçım yıllardır dökülür, annem sürekli her yer birer metre saç diye söylenir dururdu. siyaha boyardım koyu renk daha çok döker diye bir şey var mı sizce?
geçen sene karamel yaptım o zaman az döküldü ya da açık renk olduğundan görünmüyordu. iki aydır çok sıkıntıdayım sürekli aynanın önünde saçım seyreldimi kel mi kalacağım diye bakıp duruyorum.
blendax şampuanın şiçine geçen hafta sarımsak kattım, sarımsağı önce sütte azıcık kaynattım, iki üç seferdir onunla yıkıyorum birde ardından komii zeytinyağlı şampuanla yıkıyorum. ama hala dökülüyor. birde bazen gece yatmadan sarımsağı ön taraflarıma sürüyorum.
sarımsaklı zeytinyağını mı yoksa bemix, bepanthene, evigen ampül karışımınımı yapayım hangisi saç çıkartır, saçım gürleşir ?
nolur yardım edin(
canim seyrelme varmi yokmu diye aynaya bakiyorsan gene sanslisin demekki okadar seyrelmemis
seyrelmeden onlemini al once bir endokrinologa git kadinlik hormonlarina tiroidine demirine cinkona baktir
bunlarda eksik varsa onlar tedavi olsun biran once. (androjen hormon kokenli sac dokulmesi basliginda yaziyor ayrintilari)
onun disinda herkesin ayri ayri tavsiyesini denemek yerine dogal icerikli (yani icinde zararli kimyasallar olmayan) bir sampuanla saclarini yika ve mutlaka iyi beslen abur cuburdan yagdan kizartmadan asiri sekerli seylerden uzak dur dogal beslen.
gecmis olsun
gunde 100 tele kadar dokulme normal zaten canim, birde simdi yaz mevsimine geciyoruz mevsim degisiklikleri de saci doker biraz. e bir de boya yapiyormussun, hangi renge boyadigin onemli degil boya kimyasal oldugu icin tabii saci doker. bir de kansizligim var diyorsun iste sac dokulmelerinin nedenleri belli oldu.
bilirubin yuksekligin var sanirim hafif derece, o sac dokulmesi yapmaz ama kontrol ettir genede.
benim sana onerim bir doktora gidip kansizlik ilaci recete ettirmen, sacini 6ay kadar boyamaman, abur cuburu kesip protein ve b vitamini icerikli yiyeceklere yogunlasman.
sampuana ampul atmak istiyorsan at ama asil fayda gorecegin seyler yukarda saydiklarim, tabii bu benim fikrim.
birde kafana takma tabi o da cok onemli:)
canim seyrelme varmi yokmu diye aynaya bakiyorsan gene sanslisin demekki okadar seyrelmemis
seyrelmeden onlemini al once bir endokrinologa git kadinlik hormonlarina tiroidine demirine cinkona baktir
bunlarda eksik varsa onlar tedavi olsun biran once. (androjen hormon kokenli sac dokulmesi basliginda yaziyor ayrintilari)
onun disinda herkesin ayri ayri tavsiyesini denemek yerine dogal icerikli (yani icinde zararli kimyasallar olmayan) bir sampuanla saclarini yika ve mutlaka iyi beslen abur cuburdan yagdan kizartmadan asiri sekerli seylerden uzak dur dogal beslen.
gecmis olsun
ben kesinlikle yılan yağı diyorum ama kimse ilgi göstermedi buna sanırım aklınıza pek yatmadı
bir şey sorabilirmiyim bende seyrelme var cok azaldı sacımın 3 te 2 sini kaybettim diyebilirim bir hafta sonra doktora gidicem ama bu kaybettiğim saçlarım geri gelmez mi arkadaşlar o beni cok korkutuyorr :18:
aynı sorun bende de vardı canım doktor bioxsin kullanmamı önermiştiçok uzun süredir kullanıyorum döklme durdu ve yeni şaçlarım çıktı hatta yeni çıkan saçlarım perçemlere karışıo artık:)
ne güzel ya:) nazar değmesin. bende bioblas aldım ve sarımsaklı şampuanım var. önce sarımsak eklediğim şampuanla yıkıyorum ardından bıoblas ıle yıkıyorum ama dökülmesi durmadı daha. uzun süre kullanacağım bu ikisini ve ampül uygulamasına başlayacağım ya da sarımsaklı zeytinyağına başlayacağım. inşallah saçlarım çıkar benimde. benim seyrelme pek yok ama korkuyorum döküldüğü için.
sarımsaklı şampuan bioblas şampuan ikisinı kullanmam yorar mı saçımı ? ben bioblasa pek güvenemedim ya dökülmesine etki etmedi gibi hoş 3ncü kullanışım daha.doktorun dediğine göre belli zamanlarda saçta dökülme oluyormuş canım benim saçım bebek saçı gibiydi az seyrek iğrenç bişeydiinş dökülme durur ya çok fazla da yorma canım saçını geçmiş olsun
canim gecmis olsun.
geri gelmez diye birsey yok saci dokulen binlerce kiz eger teshisleri konur ve tedavi olurlarsa saclarina kavusuyorlar.
kavusamayanlar var (misal ben) onlarin nedeni genetik. yani naparsan yap pek caresi olmuyor...
caresi olanlardan iste hormonal bozukluklar (mesela pko), vitamin-mineral-demir eksiklikleri, beslenme bozukluklari, stres gibi seyler tedaviyle iyilesiyor ve saclarina geri kavusuyorsun.
umarim nedenin bunlardan biridir bunu da doktorundan ogrenebilirsin ancak. bol sans.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?