• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç gürleştirme, yeni saç çıkarma... Lütfen yardım!!!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

aysecolluoglu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
1.094
15
158
kızlar bana yardım edin saçıma takmış durumdayım. benim saçım yıllardır dökülür, annem sürekli her yer birer metre saç diye söylenir dururdu. siyaha boyardım koyu renk daha çok döker diye bir şey var mı sizce?
geçen sene karamel yaptım o zaman az döküldü ya da açık renk olduğundan görünmüyordu. iki aydır çok sıkıntıdayım sürekli aynanın önünde saçım seyreldimi kel mi kalacağım diye bakıp duruyorum.
blendax şampuanın şiçine geçen hafta sarımsak kattım, sarımsağı önce sütte azıcık kaynattım, iki üç seferdir onunla yıkıyorum birde ardından komii zeytinyağlı şampuanla yıkıyorum. ama hala dökülüyor. birde bazen gece yatmadan sarımsağı ön taraflarıma sürüyorum.
sarımsaklı zeytinyağını mı yoksa bemix, bepanthene, evigen ampül karışımınımı yapayım hangisi saç çıkartır, saçım gürleşir ?
nolur yardım edin:((

1 hafta önce saçlarımı ara ara jiletledim gür çıksın diye ama zaten çok az saç kaldığından pek dökülme de yok bu sıralar =)

uygulamak istersen,öneririm.

kızlar bana yardım edin saçıma takmış durumdayım. benim saçım yıllardır dökülür, annem sürekli her yer birer metre saç diye söylenir dururdu. siyaha boyardım koyu renk daha çok döker diye bir şey var mı sizce?
geçen sene karamel yaptım o zaman az döküldü ya da açık renk olduğundan görünmüyordu. iki aydır çok sıkıntıdayım sürekli aynanın önünde saçım seyreldimi kel mi kalacağım diye bakıp duruyorum.
blendax şampuanın şiçine geçen hafta sarımsak kattım, sarımsağı önce sütte azıcık kaynattım, iki üç seferdir onunla yıkıyorum birde ardından komii zeytinyağlı şampuanla yıkıyorum. ama hala dökülüyor. birde bazen gece yatmadan sarımsağı ön taraflarıma sürüyorum.
sarımsaklı zeytinyağını mı yoksa bemix, bepanthene, evigen ampül karışımınımı yapayım hangisi saç çıkartır, saçım gürleşir ?
nolur yardım edin:((

benim de öyle cnm
sebamed in şampuanını kullanalı biraz düzeldi gibi saçım..

canim seyrelme varmi yokmu diye aynaya bakiyorsan gene sanslisin demekki okadar seyrelmemis
seyrelmeden onlemini al once bir endokrinologa git kadinlik hormonlarina tiroidine demirine cinkona baktir
bunlarda eksik varsa onlar tedavi olsun biran once. (androjen hormon kokenli sac dokulmesi basliginda yaziyor ayrintilari)
onun disinda herkesin ayri ayri tavsiyesini denemek yerine dogal icerikli (yani icinde zararli kimyasallar olmayan) bir sampuanla saclarini yika ve mutlaka iyi beslen abur cuburdan yagdan kizartmadan asiri sekerli seylerden uzak dur dogal beslen.
gecmis olsun

canim seyrelme varmi yokmu diye aynaya bakiyorsan gene sanslisin demekki okadar seyrelmemis
seyrelmeden onlemini al once bir endokrinologa git kadinlik hormonlarina tiroidine demirine cinkona baktir
bunlarda eksik varsa onlar tedavi olsun biran once. (androjen hormon kokenli sac dokulmesi basliginda yaziyor ayrintilari)
onun disinda herkesin ayri ayri tavsiyesini denemek yerine dogal icerikli (yani icinde zararli kimyasallar olmayan) bir sampuanla saclarini yika ve mutlaka iyi beslen abur cuburdan yagdan kizartmadan asiri sekerli seylerden uzak dur dogal beslen.
gecmis olsun

bir doktora gitmem lazım çünkü kansızlık var gözlerimin içi sarı biraz, ve aç kaldığımda artıyor. 5,6 yıl önce gitmiştim bu yüzden ve karaciğerimde biriken sarılık maddesinin aç ve susuz kaldığımda vücüdümdan atılamadığını falan söylemişti. ama demirim hep eksik çıkar ama ilaç verilecek kadar değildi. abur cubur dan başka yediğin var mı demeniz daha doğru olur. yemekle hiç aram yok bisküvi çikolata olsun yeter bana. abur cubur yememeye öen göstereceğim. bıoblas şampuanını aldım bugun. birde içine sarımsak koyduğum şampuanım var. önce sarımsaklıyla sonra bıoblas la yıkasam bır sey olur mu. haftaya da bepanthene evigen bemıks ampullerını alıp haftada bır uygulamayı dusunuyorum. aslında sacımda seyrelme yer yer acılma yok allaha cok sukur ama ben psıkolojık olarak taktım sacıma. benım sacım hep dokulurdu rengı koyu ve sıyaha boyuyorum o yuzden olabılır mı?
saglık guvencem olmadıgı ıcın doktora gıdemıyorum. bır ay ıcınde babamın sıgortasından faydalanmaya baslayacagım o zaman gıdecegım hemen.

gunde 100 tele kadar dokulme normal zaten canim, birde simdi yaz mevsimine geciyoruz mevsim degisiklikleri de saci doker biraz. e bir de boya yapiyormussun, hangi renge boyadigin onemli degil boya kimyasal oldugu icin tabii saci doker. bir de kansizligim var diyorsun iste sac dokulmelerinin nedenleri belli oldu.
bilirubin yuksekligin var sanirim hafif derece, o sac dokulmesi yapmaz ama kontrol ettir genede.
benim sana onerim bir doktora gidip kansizlik ilaci recete ettirmen, sacini 6ay kadar boyamaman, abur cuburu kesip protein ve b vitamini icerikli yiyeceklere yogunlasman.
sampuana ampul atmak istiyorsan at ama asil fayda gorecegin seyler yukarda saydiklarim, tabii bu benim fikrim.
birde kafana takma tabi o da cok onemli:)

gunde 100 tele kadar dokulme normal zaten canim, birde simdi yaz mevsimine geciyoruz mevsim degisiklikleri de saci doker biraz. e bir de boya yapiyormussun, hangi renge boyadigin onemli degil boya kimyasal oldugu icin tabii saci doker. bir de kansizligim var diyorsun iste sac dokulmelerinin nedenleri belli oldu.
bilirubin yuksekligin var sanirim hafif derece, o sac dokulmesi yapmaz ama kontrol ettir genede.
benim sana onerim bir doktora gidip kansizlik ilaci recete ettirmen, sacini 6ay kadar boyamaman, abur cuburu kesip protein ve b vitamini icerikli yiyeceklere yogunlasman.
sampuana ampul atmak istiyorsan at ama asil fayda gorecegin seyler yukarda saydiklarim, tabii bu benim fikrim.
birde kafana takma tabi o da cok onemli:)

haklısın canım dediklerin doğru. bu aralar doktora gitme imkanım yok ama kansızlığa pekmez iyi geliyor değil mi, her akşam bir çay bardağı içsem yarısı su yarısı pekmez şeklinde, iyi gelir mi kansızlığa?
saçımı iki aydır boyamıyorum ondan öncede iki,3 ay boyamamıştım zaten sık sık boyamıyorum 2,3 ayda bir. haftaya boyayacağım ondan sonra 6,7 ay boyamam. yediklerime dikkat etmenin yanında ampülleri yapacağım inşallah. ama şimdilik yaptığım şampuana sarımsak katmak ve sarımsaklı şampuanın yanında dün bioblas şampuan aldım onuda kullanacağım. sorun mutlaka kansızlık onuda pekmezle yenebilirim sanırım, sizce?

canim demirden zengin besinleri internetten arastirabilirsin
pekmezden ziyade en fazla demir icerenler genelde kirmizi et, beyaz et (tavuk hindi vb.), yesil yaprakli sebzeler (brokoli, roka, ispanak), kuru meyveler (kuru kayisi, kuru uzum), yumurtanin beyazi gibi seyler.
linklerden birini veriyorum kendin de okuyabilirsin demirden zengin yiyecekleri.
Top 10 Iron-Rich Foods

gecmis olsun

bir şey sorabilirmiyim bende seyrelme var cok azaldı sacımın 3 te 2 sini kaybettim diyebilirim bir hafta sonra doktora gidicem ama bu kaybettiğim saçlarım geri gelmez mi arkadaşlar o beni cok korkutuyorr :18:

ben kesinlikle yılan yağı diyorum ama kimse ilgi göstermedi buna sanırım aklınıza pek yatmadı :1:

yılan yağı saç uzatıyor diye okuyordum burada ama saç çıkardığını bilmiyordum nasıl kullanmam lazım baden yağı yılan yağı ve zeytinyağı karıştırarak falan mı? birde ben önümüzdeki hafta bepanthene bemiks evigen ampül alacağım onların içine badem yağı ve yılan yağıda katsam olur mu?

bir şey sorabilirmiyim bende seyrelme var cok azaldı sacımın 3 te 2 sini kaybettim diyebilirim bir hafta sonra doktora gidicem ama bu kaybettiğim saçlarım geri gelmez mi arkadaşlar o beni cok korkutuyorr :18:

canim gecmis olsun.
geri gelmez diye birsey yok saci dokulen binlerce kiz eger teshisleri konur ve tedavi olurlarsa saclarina kavusuyorlar.
kavusamayanlar var (misal ben) onlarin nedeni genetik. yani naparsan yap pek caresi olmuyor...
caresi olanlardan iste hormonal bozukluklar (mesela pko), vitamin-mineral-demir eksiklikleri, beslenme bozukluklari, stres gibi seyler tedaviyle iyilesiyor ve saclarina geri kavusuyorsun.
umarim nedenin bunlardan biridir bunu da doktorundan ogrenebilirsin ancak. bol sans.

aynı sorun bende de vardı canım doktor bioxsin kullanmamı önermiştiçok uzun süredir kullanıyorum döklme durdu ve yeni şaçlarım çıktı hatta yeni çıkan saçlarım perçemlere karışıo artık:)

aynı sorun bende de vardı canım doktor bioxsin kullanmamı önermiştiçok uzun süredir kullanıyorum döklme durdu ve yeni şaçlarım çıktı hatta yeni çıkan saçlarım perçemlere karışıo artık:)

ne güzel ya:) nazar değmesin. bende bioblas aldım ve sarımsaklı şampuanım var. önce sarımsak eklediğim şampuanla yıkıyorum ardından bıoblas ıle yıkıyorum ama dökülmesi durmadı daha. uzun süre kullanacağım bu ikisini ve ampül uygulamasına başlayacağım ya da sarımsaklı zeytinyağına başlayacağım. inşallah saçlarım çıkar benimde. benim seyrelme pek yok ama korkuyorum döküldüğü için.

ne güzel ya:) nazar değmesin. bende bioblas aldım ve sarımsaklı şampuanım var. önce sarımsak eklediğim şampuanla yıkıyorum ardından bıoblas ıle yıkıyorum ama dökülmesi durmadı daha. uzun süre kullanacağım bu ikisini ve ampül uygulamasına başlayacağım ya da sarımsaklı zeytinyağına başlayacağım. inşallah saçlarım çıkar benimde. benim seyrelme pek yok ama korkuyorum döküldüğü için.

doktorun dediğine göre belli zamanlarda saçta dökülme oluyormuş canım benim saçım bebek saçı gibiydi az seyrek iğrenç bişeydi:D inş dökülme durur ya çok fazla da yorma canım saçını geçmiş olsun :69:

Son düzenleme:
doktorun dediğine göre belli zamanlarda saçta dökülme oluyormuş canım benim saçım bebek saçı gibiydi az seyrek iğrenç bişeydi:D inş dökülme durur ya çok fazla da yorma canım saçını geçmiş olsun :69:
sarımsaklı şampuan bioblas şampuan ikisinı kullanmam yorar mı saçımı ? ben bioblasa pek güvenemedim ya dökülmesine etki etmedi gibi hoş 3ncü kullanışım daha.

canim gecmis olsun.
geri gelmez diye birsey yok saci dokulen binlerce kiz eger teshisleri konur ve tedavi olurlarsa saclarina kavusuyorlar.
kavusamayanlar var (misal ben) onlarin nedeni genetik. yani naparsan yap pek caresi olmuyor...
caresi olanlardan iste hormonal bozukluklar (mesela pko), vitamin-mineral-demir eksiklikleri, beslenme bozukluklari, stres gibi seyler tedaviyle iyilesiyor ve saclarina geri kavusuyorsun.
umarim nedenin bunlardan biridir bunu da doktorundan ogrenebilirsin ancak. bol sans.

teşekkür ederim canım ben bütün tahlillerimi yaptırdım bir dermatologta baktı genetik değilmiş demir eksikliği cıktı onunda tedavisini yaptırdım demir seviyem düzeldi su anda vücudumla ilgili bir sağlık durumum yok ama saclar hala aynı bu saçlar nasıl cıkar nasıl sac tellerim eski kalınlığına kavusur onu bilmiyorum :18:ne kadar sürüyor eski saçların geri gelmesi onu bimiyorum :14:

Back