Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
size birşey sormak istiyorum ben saçlarımı kendim boyuyorum genelde palette tercih ediyorum..merhaba kızlar.bende çoğunuz gibi saçlarımda değişikliği seven bi kadınım.nitekim 4 yıl önce platin uğruna belime kadar uzanan saçlarım kuaför kurbanı olup omuzlarıma kadar yandı.sonrasında ne renk yaparsam yapayım tutmayıp,saçlarımda aşırı dökülme yaşayınca baktım bu iş olmuyo en sonunda 2 yıl kuaförlük kursuna gittim.şimdi açma-boyama dahil kendi saçlarımı,kardeşim,arkadaşım vs. saçlarını boyuyorum.
Sormak istediğiniz her türlü soruyu bilgim dahilinde cevaplayabilirim.zira kadınlar kulübü çatısı altında hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.sizlerde hiç çekinmeden istediğiniz soruları sorabilirsiniz.cevaplar ve duanızı alırsam ne mutlu bana
kızlar bu arada hem size hemde bana kolaylık sağlaması açısından buraya bazı temel uygulamaları yazmak istedim.
BEYAZ KAPAMA YÖNTEMİ:
bu aşamada boyayı normal kıvamından 2 kat daha kıvamlı hazırlamak gerekir.(boya setleri için) yani normalde 1 tüp boyaya bir şişe oksidan eklenir ama beyaz kapamak için boyanın yarısı kadar oksidan ekleyip katı kıvamlı bi karışım hazırlanır.sadece beyaz olan yerlere sürülüp 15 dk bekletilir.ardından boya normal kıvamda hazırlanır (yani 1 tüpe 1 şişe oksidan) boyalı yerlerle birlikte saçın boyanmak istenen taraflarınada sürülüp 40 dk bekletilip yıkanır.
bu işlem dipleri açık kalmış uçları koyu olan boyalı saçlar içinde uygulanabilir.
PİGMENTASYON:
orielle açılmış,boya tutmayan saçların kaybettiği pigmenti geri yükleme işlemidir.sarı ve yüksek tonlardaki renklere koyu tonlara geçişlerde uygulanır.1 parmak uzunluğundaki bakır renkli boyalı ılık su ile karıştırıp çok cıvık bi kıvam elde edilir.karışım çok iyi yapılmalıdır.yani su ve boya tamamen birbirine geçmelidir.oksidan kullanılmaz.eğer uygulama sonrası saçın azlığı veya kısalığı nedeniyle karışım fazla geldiyse tarakla fazlası aşağı çekilir.bu cıvık kıvamlı karışım saça sürülür 15 dk bekletilip yıkanmadan saç kurutma mak. kurutulur.sonra istenen koyu renk boya normal şekliyle hazırlanıp saça sürülür.40 dk bekletilip yıkanır.
bu arada soran tüm kızlara tek cevap olsun diye yazıyorum ben kendi saçıma ve uygulama yaptığım herkese neva color boya kullanıyorum.neva color katalogta hangi rengi gösteriyorsa,o rengi verir.asla koyuluk yada gereğinden fazla açılma yaşamazsınız.o nedenle kuaförlerinde tercih ettiği bi markadır.şunu da belirteyim,ben reklam yada rant amaçlı tavsiye etmiyorum bu markayı.bu topiği açmamdaki sebep nasıl iyi niyetse,bu markayı tavsiye etmemin amacıda odur.her hangi bir yanlış anlamaya sebebiyet vermeyelim.hepinizi öptüm :)
merhaba benim saçlarımın doğal rengi koyu kestane bi kaç hafta önce oryalle ombre yaptırdım cila da var fakat renk geçişleri kötü oldu beğenmedim. saçımı full bpyayıp dip boyasına bulaşmak istemediğim için loreal 12.0 birde 9.1 aldım bunları karıştırıp evde kendim ombre yöntemiyle uygulasam tutar mı renk? kızıllık olur mu?merhaba kızlar.bende çoğunuz gibi saçlarımda değişikliği seven bi kadınım.nitekim 4 yıl önce platin uğruna belime kadar uzanan saçlarım kuaför kurbanı olup omuzlarıma kadar yandı.sonrasında ne renk yaparsam yapayım tutmayıp,saçlarımda aşırı dökülme yaşayınca baktım bu iş olmuyo en sonunda 2 yıl kuaförlük kursuna gittim.şimdi açma-boyama dahil kendi saçlarımı,kardeşim,arkadaşım vs. saçlarını boyuyorum.
Sormak istediğiniz her türlü soruyu bilgim dahilinde cevaplayabilirim.zira kadınlar kulübü çatısı altında hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.sizlerde hiç çekinmeden istediğiniz soruları sorabilirsiniz.cevaplar ve duanızı alırsam ne mutlu bana
kızlar bu arada hem size hemde bana kolaylık sağlaması açısından buraya bazı temel uygulamaları yazmak istedim.
BEYAZ KAPAMA YÖNTEMİ:
bu aşamada boyayı normal kıvamından 2 kat daha kıvamlı hazırlamak gerekir.(boya setleri için) yani normalde 1 tüp boyaya bir şişe oksidan eklenir ama beyaz kapamak için boyanın yarısı kadar oksidan ekleyip katı kıvamlı bi karışım hazırlanır.sadece beyaz olan yerlere sürülüp 15 dk bekletilir.ardından boya normal kıvamda hazırlanır (yani 1 tüpe 1 şişe oksidan) boyalı yerlerle birlikte saçın boyanmak istenen taraflarınada sürülüp 40 dk bekletilip yıkanır.
bu işlem dipleri açık kalmış uçları koyu olan boyalı saçlar içinde uygulanabilir.
PİGMENTASYON:
orielle açılmış,boya tutmayan saçların kaybettiği pigmenti geri yükleme işlemidir.sarı ve yüksek tonlardaki renklere koyu tonlara geçişlerde uygulanır.1 parmak uzunluğundaki bakır renkli boyalı ılık su ile karıştırıp çok cıvık bi kıvam elde edilir.karışım çok iyi yapılmalıdır.yani su ve boya tamamen birbirine geçmelidir.oksidan kullanılmaz.eğer uygulama sonrası saçın azlığı veya kısalığı nedeniyle karışım fazla geldiyse tarakla fazlası aşağı çekilir.bu cıvık kıvamlı karışım saça sürülür 15 dk bekletilip yıkanmadan saç kurutma mak. kurutulur.sonra istenen koyu renk boya normal şekliyle hazırlanıp saça sürülür.40 dk bekletilip yıkanır.
bu arada soran tüm kızlara tek cevap olsun diye yazıyorum ben kendi saçıma ve uygulama yaptığım herkese neva color boya kullanıyorum.neva color katalogta hangi rengi gösteriyorsa,o rengi verir.asla koyuluk yada gereğinden fazla açılma yaşamazsınız.o nedenle kuaförlerinde tercih ettiği bi markadır.şunu da belirteyim,ben reklam yada rant amaçlı tavsiye etmiyorum bu markayı.bu topiği açmamdaki sebep nasıl iyi niyetse,bu markayı tavsiye etmemin amacıda odur.her hangi bir yanlış anlamaya sebebiyet vermeyelim.hepinizi öptüm :)
Merhaba saç diplerim için 7.1 boyanın içine hem 0.22 hem de 0.33 koyup karıştırsam nasıl olur güzel olur mucanım peki o zaman şöyle yapalım soru cevap şeklinde :) şu an diplerin kendi rengimi kaç cm ? siyah boyanın kaldığı yerler varmı saçında ? bide tam olarak alttan çıkan renk ne?
he bide istediğin renk ne ?
canım sırasıyla hepsine cvp ver ok :)
Merhaba.. şuan saçımda boya yok. Küçük bebeğim var evde kendim boyayım diyorum. Köpük boyaları tavsiye eder misin? Haa bu arada çok dökülüyor saçlarım sence ne yapmalıyım?
Dip rengim siyah altlar küllü kumral üzerine ombre yapılmışMerhaba saç diplerim için 7.1 boyanın içine hem 0.22 hem de 0.33 koyup karıştırsam nasıl olur güzel olur mu
Emegine saglik canim benim saclarim sari ama dipleri ni bir turlu yapamiuorum acma islemi yapmadan boyamak istiyorum kolestonun 12merhaba kızlar.bende çoğunuz gibi saçlarımda değişikliği seven bi kadınım.nitekim 4 yıl önce platin uğruna belime kadar uzanan saçlarım kuaför kurbanı olup omuzlarıma kadar yandı.sonrasında ne renk yaparsam yapayım tutmayıp,saçlarımda aşırı dökülme yaşayınca baktım bu iş olmuyo en sonunda 2 yıl kuaförlük kursuna gittim.şimdi açma-boyama dahil kendi saçlarımı,kardeşim,arkadaşım vs. saçlarını boyuyorum.
BEYAZ KAPAMA YÖNTEMİ:
PİGMENTASYON:
9.44 digilde bende 10.1 i denedim guzel oldu canim seninnsacinla ayni renk ama benim biraz platin somdi 12.11ile boyayip denemk istiyorum biraz kulluluk oluyor ama yikadikça aciliyor akiyor yani en azindan turunculugu aliyorMerhabalar
benim de sacim kullu platin diplerden sonra 5 cm kadar da sacma sapan bir kizil artik bu seruvenden vazgecmeye karar verdim cunku hem sapasaglam saclarim cop oldu hem de kestirmek zorunda kaldim. kendi rengim orta kestane. simdi sorum su. elim de dore pigment icin her malzeme var ( dore boya vs ) pigmentasyon yapip 9.4 ile boyamak istiyorum. pigmentasyon ici inanilmaz tarifler var hangisini yapacagimi sasirdim. Siz tarif edebilir misiniz. Orta boy ve uclar beyaza donuk dipler turuncu suan.
Ee ama sonra akiyor o yine turuncu oluyor ben dip boyayi 121 ile oyle yapiorm tmm basda oluyor sonra hocc turuncu yani mor sampuanda demeyin sakin dip boyada mor mavi ise yaramıyor illa oryalle acicam olee kullu oluyor bir daha da dore olmuyor ama her ayda acici yapmicaz onun icin su dip boyaya coxum bulmak lazim:) tşk. ederim.canım aslında resim eklesen daha iyi olurdu ama yinede cevaplayayım anladığım kadarıyla 9 numara tonlarında bi sarı istiyosun.bunun çözümü kolay.saçlarını tamamına yetecek kadar 9 numara boya alıp ki ben neva color kullanıyorum.sen istediğini alabilirsin oksidanınıda ilave et. sonra içine eğer turuncuların çoksa 1 parmak boğumu kadar yani 1 cm civarı igora 0.22 turuncu azaltıcı ekliyosun.çok ii karıştırıp saçlarına uyguluyosun bu kadar :)