• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyama ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim

arkadaşım bana da yardım lütfen bende doğal saçıma önce 8.1 sonrada 8.0 sürdüm saçım şimdi turuncu bir renk oldu ben küllü sarı istiyorum yardım lütfen...........

Saçlarımın ana rengi siyah ve koyu sarı üzerine platin röfle yaptırıyorum sürekli ve uzadıkçada dip boyası yaptırıyorum. Kuaför masrafımı kısmak iin evde boyama yoluna gittim ve önce Garnier 11.0 extra açık sarı ile boyadım ( Dip uzunluğum 1 cm her zaman) İyi açtı biraz turunculuk yaptı. şimdi dip yine geldi ve bu defa 11.0 elmas sarısı aldım hiç denemedim saç diplerim açık sarı olsun istiyorum acaba hangisi daha açık bu sarılardan? Extra amonyaklı, Elmas sarısı amonyaksız diyor artı ve eksileri neler? Yardımcı olursanız sevinirim...

selam saçımda fazla turunculuk olduğu için 7.32 saç boyasının üstüne 7.0 la boyadım :5: sonuç berbat oldu siyah oldu daha doğrusu :5: orielle açtım 8.0 la boyadım çok açıl yeşil yansımalar var gibi :14: istediğim renkse koyu sarı yada kumral arası bunlar gbi yardımçı olursanız çok memnun olurum teşekkürler

$14 11 2011 merve.avi_000046760 copy.jpg $Orta-küllü-kumral-saç-rengi-600x900.jpg

Son düzenleme:
benimde yardıma ihtiyacım var :( siyah saçlarımı kendim beceremem diye kuaförde açtırdım tabi dipler gayet iyi açıldı alt kısımlar koyu kaldı küllü kumrala boyadılar dipler fındık kabuğu altlar çikolata kahveye yakın oldu 4 gün sonra röfle yaptılar sözüm ona istediğim gibi sarı olucaktı saçlarım sık röfle atıcaz yavaş yavaş açılıcak saçı yormayalım dediler olur dedim saçlarım röfleye paketlendikten sonra dışarda kalan saçlarımı bir kez daha kumrala boyadılar renk atıp röfleyle karışmasın diye yapmışlar sonra yıkadılar saçımı 15 dk da cila denilen işlem yapıldı fönlenmesi için baktığımda aman tanrım çok tuhaf bi renk var kafamda dedim ee sarı işte dediler ama rengi görmeyim berbat bi sarı çok koyu sanki karamele boyanmışta araya 2 ton açığı atılmış gibi bende kötü durdu oldu uçlara doğru dahada berbatlaşıyo ben bu saçı nasıl düzelticem bu kadar açma ve röfleden sonra tekrar koyuya boyamak istemiyorum yıprandığına değsin bari 7 sene sarı röfle kullandım eskisi gibi olsun istiyorum çok üzgünüm çok :(((((((((

saçlarımı koleston aşk alevi ile boyamak istiyorum... daha önce siyahı açarak üzerine palette büyülü kızıl boyamıştım..görüldüğü üzere uçlarda koyuluklar var... açmadan aşk alevi tutar mı? $SAM_0033.jpg $SAM_0034.jpg

canım yani şimdi ben çıtçıtlarımı nasıl boyayabilirim tarçın bakırına? tutumuyolar boya çünkü çok çirkin bi renk çıktı greyfurt gibi 9 luk oksidan kullandım

saclarımı orialle paket attım paketler cok kalın oldu renk ıyı olmadı uzerını kumralla boyadım :(
ama ben sarı olmak istiyorum ne yapmam lazım kuaföre ayıracak butcem yok evde ne yapabılırım

benim saçlarımda siyah boya var onu açtırıp bakır boyasam tutar mı nasıl olur sizce? şimdiden teşekkürler..

merhaba kızlar.bende çoğunuz gibi saçlarımda değişikliği seven bi kadınım.nitekim 4 yıl önce platin uğruna belime kadar uzanan saçlarım kuaför kurbanı olup omuzlarıma kadar yandı.sonrasında ne renk yaparsam yapayım tutmayıp,saçlarımda aşırı dökülme yaşayınca baktım bu iş olmuyo en sonunda 2 yıl kuaförlük kursuna gittim.şimdi açma-boyama dahil kendi saçlarımı,kardeşim,arkadaşım vs. saçlarını boyuyorum.
Sormak istediğiniz her türlü soruyu bilgim dahilinde cevaplayabilirim.zira kadınlar kulübü çatısı altında hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.sizlerde hiç çekinmeden istediğiniz soruları sorabilirsiniz.cevaplar ve duanızı alırsam ne mutlu bana :34:

kızlar bu arada hem size hemde bana kolaylık sağlaması açısından buraya bazı temel uygulamaları yazmak istedim.

BEYAZ KAPAMA YÖNTEMİ:
bu aşamada boyayı normal kıvamından 2 kat daha kıvamlı hazırlamak gerekir.(boya setleri için) yani normalde 1 tüp boyaya bir şişe oksidan eklenir ama beyaz kapamak için boyanın yarısı kadar oksidan ekleyip katı kıvamlı bi karışım hazırlanır.sadece beyaz olan yerlere sürülüp 15 dk bekletilir.ardından boya normal kıvamda hazırlanır (yani 1 tüpe 1 şişe oksidan) boyalı yerlerle birlikte saçın boyanmak istenen taraflarınada sürülüp 40 dk bekletilip yıkanır.

bu işlem dipleri açık kalmış uçları koyu olan boyalı saçlar içinde uygulanabilir.

PİGMENTASYON:
orielle açılmış,boya tutmayan saçların kaybettiği pigmenti geri yükleme işlemidir.sarı ve yüksek tonlardaki renklere koyu tonlara geçişlerde uygulanır.1 parmak uzunluğundaki bakır renkli boyalı ılık su ile karıştırıp çok cıvık bi kıvam elde edilir.karışım çok iyi yapılmalıdır.yani su ve boya tamamen birbirine geçmelidir.oksidan kullanılmaz.eğer uygulama sonrası saçın azlığı veya kısalığı nedeniyle karışım fazla geldiyse tarakla fazlası aşağı çekilir.bu cıvık kıvamlı karışım saça sürülür 15 dk bekletilip yıkanmadan saç kurutma mak. kurutulur.sonra istenen koyu renk boya normal şekliyle hazırlanıp saça sürülür.40 dk bekletilip yıkanır.

bu arada soran tüm kızlara tek cevap olsun diye yazıyorum ben kendi saçıma ve uygulama yaptığım herkese neva color boya kullanıyorum.neva color katalogta hangi rengi gösteriyorsa,o rengi verir.asla koyuluk yada gereğinden fazla açılma yaşamazsınız.o nedenle kuaförlerinde tercih ettiği bi markadır.şunu da belirteyim,ben reklam yada rant amaçlı tavsiye etmiyorum bu markayı.bu topiği açmamdaki sebep nasıl iyi niyetse,bu markayı tavsiye etmemin amacıda odur.her hangi bir yanlış anlamaya sebebiyet vermeyelim.hepinizi öptüm :)
http://www.kadinlarkulubu.com/sac-rengi-sac-boyama/603880-nasl-renk-ortaya-cikar-resimli.html açtığım konuya bir göz atıp cevap verirsen çok minnettar kalırım canım kuaförlerden bende bıktım verdiğin paraya mı yanacaksın istediğinden alakasız çıkan saça mı.

merhaba sacım sacımda siyah boya var altta uclarda sarılar oldugu ıcın aktı bıraz ben patlıcan moru vıyole renklerını ıstıyorum sıyah uzerunde tutarmı sence ısıltı verse yeter. bırde tup boya alsam bunnun ıcın oksıdan kremı 9,0 mu 6,0 mı olmalı

merhabalar,
eğer müümkünse sizlerden yardım istiyorum arkadaşlar. saçımın hikayesi şöyle. saçlarım röfleliydi nerdeyse 1 karış dibi çıkmıştı. çok sık olmayan röfle attırdım hoşuma gitmedi açıkçası . neyse zaten asıl istediğim de açık kumraldan sarıya inen saçlardı. bunun üzerine kuaföre gittim ve küllü kızıl ve kızarıklık olmayan açık bi kumrala dip yapmasını söyledim dergiden foto da gösterdim. yani dibe attırdığım az sıklıktaki balyajı da kapatmak istedim. sadece dip boyandı uçlar kaldı. sonuç ise aşağıdaki gibi oldu:
Eki Görüntüle 667874
yanii tam tersi sanki dore istemişim gibi. kaldı ki kendi ana rengim de küllü kumraldır. neyse şimdi bunu nasıl kurtarabilirim sizce. 8.1 ile cila gibi bişey yapsam diplere nasıl olur.
hayalimdeki renk ise aşağıdaki gibi sanırım bu dip renk de küllü oluyor. tabii bu kadar açık olmayabilir. ama bu tonlar istiyoruuum

Eki Görüntüle 667875
şimdiden teşekkürler.

yardımcı olursanız duacınız olacağım :) Eki Görüntüle 668979 fotodaki saçlarımın şuanki hali ,ne yapacağımı şaşırdım,saçlarım siyaha boyalıydı orijinal saç rengimde siyaha yakın koyulukta zaten,siyah renkten sıkılınca rengini değiştirmeye karar verdim evde oryalle açtık arkadaşımla,diplere oryali sürmedik, neticede ne oldu rengarenk bi saç çıktı ortaya kızıllar turuncular açılmayan siyah kalan yerler,üzerine boyadık bakır kumral tonlarına tabi boya renk farklılıklarını kapatmadı,bende her banyodan önce siyah kalan tutamları açıyorum oryalle ,yakında saçlarımda siyah tutamlar çok az kalacak,fakat neticede kimi yer açık kızıl kimi yer koyu kızıl diplerden bir cm kadarı siyah doğal saçım ,yine diplerden 5 cm kadar bakır kumral,anlıycağınız renga renkbi halde kafam,ben duz bir renk elde etmek istiyorum,6 tonların bir kahve ile sizce saçlarımdaki renk farklılığı kapanırmı bir kere boyasam çikolata kahveye bir hafta geçtikten sonra açık kalan yerleri aynı boyaya yada aynı boyanın bir ton koyusuna boyasam renk farklılıkları kapanır mı ?saçlarımın fotosunuda paylaştım .

saçlarım için bir sürü para harcadım ya offf off bir kere boyayacaksın bır daha hep öyle olsa keşke ;)
o değilde saçlarım artık beyazlamayada başladı çok kötü çok mu yaşlandım ya off daha 33
ama yenı bır urun keşfettim denıyorum şimdi eğer dedikleri gibiyse hem ucuz hem kendım boyuyorum
şuanlık ıyı gözukuyor önemlı olan ne kadar gideceği zaten
bana başka bir fikir sunacak var mı ya

Eki Görüntüle 669195
canım saçlarım şuan bu renk gittim kuaföre dedim ne çok açık olsun nede koyu renk olsun saçlarım koyu kahveydi açılması gerekiyordu açtı ancak uçlarım yine böyle kaldı sonra üzerine açık karamel yaptı ve iğrenç bir renk oldu saçlarım açık dolaşamıyorum yaaaaaaaaa çok moralim bozukkk nasıl kurtaracağım ben bu saçlarııı ne olur bana yardım ediiinnn :( ten rengim beyaz göz ve kaşlarım koyu kahve siyah gibi diyebiliriz :(

selamlar
şuan saçımda röfle var ve bu saçtan bıktım resmen
dolaşığı inceliği ve daha bir sürü derdi bitmiyor
acaba nasıl bi ton yapsam tutar mesela küllü bi renk yapsam(kendi saçım da bu renk)
ya da kahve tonlarında boyasam sarılar kapanır mı

ben saçımı 15 gün önce oryalle açtırdım ve saçımı açık bir renge boyadılar.yani sanki saçıma yeşil atılmış gibi bir sarı oldu diplerim uzadı kafamın etrafı çerçeve gibi siyah olmuştu bende dün saçımı koyu kumrala boyattım ama tutmadı sadece sarıyı matlaştırdı ve saçlarımın uçları çok kötü oldu kurudu ve yıprandı.ben saçımı doğal bir renge koyu kumral gibi bir renge boyayıp bidaha boya sürmek istemiyorum.hangi markanın hangi rengini kullanıp bu sorunu aşabilirim ve saç uçlarımı kestirmeden badem yağıyla düzeltmem mümkünmü acil yardımcı olursanız çok sevinirim

Back