- 17 Temmuz 2012
- 8.007
- 3.686
- 248
Saçlarımızla çok oynuyoruz. Canımız sıkılıyor saçımızı ütülüyor, zaman zaman maşayla presliyoruz. Bazen röfle bazen gölge..Bazense orial..İşte en kötüsü de bu..Saçlarımız bu işlemlere dayanamıyor ve tüysüleşmeye başlıyor. Kısaca saçlarımızı yakıyoruz. Yanan saçlar kırık kırık ve kup kuru oluyor. İncecik saç tellerimiz dokunmayla bile kırılıp elde kalıyor. İşte bu noktada saç bakım yağlarından yardım almamız gerekiyor.
İmrendiğiniz o dolgun ve parlak görünen, bakımlı saçlara sahip olmak isteyenler, alacağınız bazı yağlar ile kendinize kürler uygulayabilir ve saçlarınızın daha bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz. Saç bakımı bitkisel, daha doğal yollarla saçlarınıza bakmanın diğer adıdır. Saçlarınızın hangi tip olduğunu bilirseniz daha uygun bir işlem yapabilirsiniz. Örneğin, eğer saçlarınız kuru ise, alacağınız saç bakım yağı, saçınızda ne gibi etkiler bırakır bunun araştırmasını yapmalısınız. Çünkü yağlı saçların yağ dengesini sağlamak adına uygulanan bir saç kürü, kuru saçlarınıza uygulandığında daha farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu kür yüzünden saçlarınız daha kuru, daha mat, daha cansız olabilir.
Saç bakım yağları nasıl kullanılır diye soruyorsanız yapmanız gereken şey, aktarlardan saç tipinize uygun saç bakım yağlarını almak ve kullanım şekline uygun bir şekilde karıştırmalı ve saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
İşte bazı saç bakım yağları ve özellikleri ;
Argan yağı : İçerisinde bulunan E vitamini ile saçları besler, saç dökülmelerini önler, saçlara parlaklık ve canlılık kazandırır.
Ardıç yağı : Saç dökülmelerini önler.
Biberiye yağı : Saç dökülmelerini ve kepeği önler.
Buğday yağı : Yıpranmış saçları onarıcı etkisi vardır.
Ceviz yağı : Saç diplerini ve saçları besler.
Çam terebentin esansı : Saçı ve saç diplerini besler, saç dökülmesini ve kepeği giderir.
Çörekotu yağı : Saçı besler ve saçların dökülmesini önler.
Defne yağı : Saçı uzatır.
Hint yağı : Saç ve kirpikleri güçlendirir aynı zamanda saç dökülmelerini önler.
Isırgan tohumu yağı : Saç dökülmesinin önüne geçer.
Jojoba yağı : Saçı uzattığı gibi güçlendirir.Kuru saçları tam anlamıyla nemlendirmek için kullanılır. Jojoba yağı saçları yumuşatır ve saç düğümlerini çözmesi için şampuan kullanmadan önce kullanılabilir.
Menekşe Yağı : Kuru saçları parlatmakta ve nemlendirmektedir. Saç dökülmesine karşı etkilidir.
Okaliptüs yağı : Saç dökülmesini ve kepek oluşumunu önler.
Saf zeytinyağı : Saçları ve saç diplerini güçlendirir.Aynı zamanda saçın stresini azaltır ve saça esneklik kazandırarak saçın daha sağlıklı olmasını sağlar.
Sarımsak yağı : Saçı uzatır.
Susam yağı : Saç kırılmalarının önüne geçer.
Tatlı badem yağı : Saçı beslemekte ve dökülmesini önlemektedir.
Tatlı elma yağı : Saçlara yumuşaklık kazandırır ve parlaklık verir.
Yılan yağı : Saçı uzatır ve gürleştirir.
Lavanta Yağı : Bitlenmeyi önleyici özelliği vardır. Özellikle çocuklarımızı bitlerden korumak istiyorsak lavanta yağı kullanmamızda fayda var.
Hindistan Cevizi Yağı : Saçın yağlanmasında saça yardım eden yağlardan biridir. Hindistancevizi yağındaki potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir gibi bileşenler saç için en iyi minerallerdir. Saçları güçlendirdiği için hindistancevizi yağı hasarlı saçlar için çok kullanışlıdır.
Ve bir sürü bakım yağları.. Sizin yapmanız gereken "Hangi yağlara ihtiyacım var" sorusunun cevabını bulmak. Zaten alacağınız şişenin üzerinde ne işe yaradığı yazar.
Diyelim ki işinize yarayacak 6 tane yağ seçtiniz. Bu 6 tane yağı alıp hepsinden eşit ölçüde (mesela 1'er kapak) bir spreyli şişeye koyun ve karıştırın. İlla ki karışım olmak zorunda değil , tek çeşit yağ da olabilir :)
Kullanımı : Spreyli kutu olmasının sebebi yağdan tasarruf :) Saç derisine yetecek kadar sıkın ve küçük dairesel masajlar yapın. sonra saçınızı strechleyin yada poşete sarın. 2 saat bekletin ve ılık suda şampuanınızla yıkayın. İsterseniz bu yağdan 1 kapak şampuanınıza koyun. Her yıkamada sağlık kazanın .
ÖNEMLİ NOT : Yanan saçlar kolay kolay düzelmez. Aslında hiçbir zaman tam olarak eskisi gibi olmaz. Hepten kısaltmak istemiyorsanız her ay en az 2 cm kestirmek zorundasınız. Böylece uçlardaki kırıklardan daha kolay kurtulacaksınız.
Kaynak : bakimliyimben
Bunlar da ilginizi çekebilir..!
Diğer konu başlıklarım için ADIMA TIKLAYIN ve Profilime gelin. Oradan AÇTIĞIM KONULAR'a tıklayın.
Canım, çok zahmet etmişsin valla. Kendi adıma teşekkür ederim. Epilasyondan kuruyan bacaklara ne önerirsin peki?