• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç açma/açıcılar hakkında yardım

LadyEvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
14.225
112
158
İzmir
Saçlarımı 3 yıldır mavi siyaha boyuyorum artık mavi-lacivert renk istiyorum.
En son boyadığımda lacivert boya kullandım,saçımda siyah boya olduğu için rengi elde edemedim.
Saçımı açmayı düşünüyorum ama zaten yıpranmış durumda saçlarım bir de açarsam yanar ya da kopar diye korkuyorum.
Bir de saç açıldığında turuncu renk oluo ben de maviye boyayacağım için turunculuk olmaması lazım.
Ne yapmalıyım saçımı açıp mavi rengi tutturabilir miyim yoksa bikaç kere daha maviye boyarsam koyu da olsa bi mavi tonu elde edebilir miyim?
Açıcılar hakkında da sorum var hangisini kullanmalıyım hangisi daha az yıpratıo vs...
Tecrubeyle sabit bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

$21062011393.jpg $21062011386.jpg

Saçımın rengi şuan bu.
Beyaz sabunla yıkıyorum rengini biraz soldurmayı başardım

saçın mavi siyahsa o riski tek başına alma derim. zor bir renk çünkü açılması
ama illaki açacaksan önce boya silici al. biocarin marka iyi. internetten almştım ben. sonra açarsın saçlarını.

merhaba canım saçların çok parlak görünüyor bence hiç açma saçlarını yıpratırsın...ve yıpranıncada kesmek zorunda kalırsın..benimde saçlarım siyah her açtığımda yıprandı ve sonu hep kestirmek oldu..bence böyle çok hoş görünüyo:)

Canım benim, bu saçını yakmadan sapsarıya ulaşmak mümkün değildir.
Çok üzgünüm.
Şuandaki durumda, saçına açıcı sürersen kop koyu bir türüncü elde edersin, nasıl dersem, portakalın biraz daha koyusu.
Eğer o saçın üzerinde istediğin rengi tutururum dersen, saçını açabilirsin.
Daha çok beklerim, daha çok açılır dersen yanılıyorsun canım.
Açıcıyı hazırladıktan sonra sadece 1 saat etkili oluyor.
1 saaten sonra kesinlikle saç rengini açmıyor sadece sacı yakıyor.
Saçın çok uzun, parlak ve bakımlı duruyor. Yazık etme saçına.
Yinede yaparım diyorsan, bitkisel saç açıcıları kullan.
Biraz daha pahlıdır ama yıpranma payını az olur.

Son düzenleme:
Turuncunun gitmesi için bidaha mı açmam gerekir?
Bana marka ismi söylerseniz ona göre alayım turuncu olması düşündürüo beni :/
Mavi yapacağım çünkü turuncuyla birlikte mor gibi bişey olur saçım.
Verite boya siliciyi açarmısın biraz yani nasıl kullanacağım,onu kullandıktan sonra tekrar açacak mıyım vs
Çok defa saçımı kendim boyadım ama saç açmayı hiç yapmadım ne kendim ne de kuaförde.
Bilmiyorum o yüzden

merhaba canım saçların çok parlak görünüyor bence hiç açma saçlarını yıpratırsın...ve yıpranıncada kesmek zorunda kalırsın..benimde saçlarım siyah her açtığımda yıprandı ve sonu hep kestirmek oldu..bence böyle çok hoş görünüyo:)

Açtığında nasıl bi renk oldu?
Üzerine istediğin renk tutmuş muydu?

Açtığında nasıl bi renk oldu?
Üzerine istediğin renk tutmuş muydu?

ben loral performance küllü kumral ultura açıcıyla açtım..güzel bi kumral tonu oldu ama saçımın parlaklığı ve canllığı gitti.dipten siyahlar çıkınca tekrar aynı boyayla boyadım tüm saçımı ama çok yıprandı ve kestirdim..ama rengi güzel olmuştu..

ben loral performance küllü kumral ultura açıcıyla açtım..güzel bi kumral tonu oldu ama saçımın parlaklığı ve canllığı gitti.dipten siyahlar çıkınca tekrar aynı boyayla boyadım tüm saçımı ama çok yıprandı ve kestirdim..ama rengi güzel olmuştu..

Saçım çok uzun olduğu için tedirginim fazla yıpranma ve kopma olur diye.
Aslında istediğim renk lacivert yani yine koyu bi renk acaba açmasam da üstüne boyasam bikaç boyamada laciverti elde edebilir miyim?
Yoksa siyahlar durduğu sürece ne kadar boyarsam boyayayım siyah ton mu hakim olur saça :/

Saçım çok uzun olduğu için tedirginim fazla yıpranma ve kopma olur diye.
Aslında istediğim renk lacivert yani yine koyu bi renk acaba açmasam da üstüne boyasam bikaç boyamada laciverti elde edebilir miyim?
Yoksa siyahlar durduğu sürece ne kadar boyarsam boyayayım siyah ton mu hakim olur saça :/

benim bildiğim sadece doğal siyah saç rengini boya tutar..boyalı siyah saçı tekrar boya tutması zor gibi ancak açıcıyla açabilirsin canım..

Canim saclarin cok koyu ve 3 yildir boyadigin icin siyah artik saclarina yapismistir, kurtulman cok zor. Eger acarsan koyu turuncu bir renk elde edersin ve onun üzerine mavi boyadiginda kahverengimsi koyu cirkin bir yesil olur saclarin. Tam mavi olmasi icin cok acik sariya kadar acilmasi gerekir, bu da ancak kuaförde olur ve cok yipranir saclarin. Su an saclarinin yansimasi beyaz, onun üzerine mavi boyarsan sadece yansimalar mavi olur yani saclarin mavi siyah gibi bir renk olur. Kisacasi senin tam mavi ya da lacivert renk elde etmen cok zor.. Istersen bir kac kuaförle konus ama her ben sacini istedigin gibi yaparim diyene inanma. KKdan da arastir kuaförle, onunla ilgili konular var. Cok iyi bir kuaför bulursan elde edersin istedigin rengi..

Kuaför yolları görünecek yani bana:43:
Bi süre boyamadığımda saçım baya açılıo kahverengi-turuncu gibi bi renk oluo acaba o zaman tutar mı lacivert?

selam canım,
ben de uzun süre siyah kullandım,sonra gene uzun süre mavi siyah kullandım.sonra sıkılıp kızıl olsun istedim.tabi kendi yöntemlerimle açamayacağım için kuaföre gittim.siyahtan açmak imkansız zor.saçların nasıl yanıyor anlatamam.bi de siyah gibi zorlu bi rengi açmak için normalden daha yoğun bi işlem uyguluyorlar ve kafa deirn fena yanıyor,yerinde duramıyosun:( sonuç olarak saçlarım uzun uğraşlar sonucunda açıldı,katalogda beğendiğim rengin bi kaç ton açığı oldu,hatta bildiğin turuncu oldu,üç beş kere istediğim renge kendim boyadım ama tutmadı,maksimum bi hafta durdu ve aktı.sonuç olarak hem saçımın sağlığından hem paramdan oldum.bi yıldır kestir bakım yap uğraşıyorum anca toparlandı.kişisel tercihindir bi şey diyemem değişiklik istiyosan ama bence gayet sağlıklı ve canlı görünüyo,hiç gerek yok derim.

Ben tekrar koyu bi renge boyuyacağım zaten lacivert gibi.
O yüzden ben de hiç açtırmadan yana değilim saçım hem yıpranacak hem de tekrar koyu bi renge boyanacak bunun başka bi yöntemi yok mu kahverengiye kadar açılsa bile olur

saçının tonunu açmak için kepek şampuanıyla yıkayıp bol kremleyebilirsin
ayrıca saça yaptığın bakım yağları boya akıtır
özellikle zetyinyağına katacağın çam terebentin epey akıtır boyayı
ben şampuanıma katıyorum terebentini
ve çikolata kahve sarı yansımalı kumrala kadar açılıyo 1 ay içinde
böylece siyahı soldurmuş olursun açıcı sakın yapma
koyu kahveden açıcıcı sonucunda yanmış lastikleşmiş kopan
saçlarla başbaşa kaldım kestrmek zorunda kaldım
bu söylediklerim açıcı gibi anında etki etmez ama
sabırsızlığın sonu da iyi olmuyo malesef

Kuaför yolları görünecek yani bana:43:
Bi süre boyamadığımda saçım baya açılıo kahverengi-turuncu gibi bi renk oluo acaba o zaman tutar mı lacivert?

Kuaför oryal kullanacak büyük ihtimalle ve sonuclari deymil'in yazdigi gibi olacak. Aslinda bastan bulasmayacaktin siyaha, ilk boyadiginda iyi, güzel, yakisiyor falan ama iste sIkIldiginda bir sürü dert. Ben hala kurtulmaya calisiyorum, 3 defa acmama ragmen uclar diplere göre daha koyu ve cok yiprandi saclarim. Bence sen simdilik vazgec bu isten, bir süre idare et bu saclarla. Bu sürede sabunla iyice akit saclarindaki boyayi, acildigi zaman belki tutabilir lacivert..

saçının tonunu açmak için kepek şampuanıyla yıkayıp bol kremleyebilirsin
ayrıca saça yaptığın bakım yağları boya akıtır
özellikle zetyinyağına katacağın çam terebentin epey akıtır boyayı
ben şampuanıma katıyorum terebentini
ve çikolata kahve sarı yansımalı kumrala kadar açılıyo 1 ay içinde
böylece siyahı soldurmuş olursun açıcı sakın yapma
koyu kahveden açıcıcı sonucunda yanmış lastikleşmiş kopan
saçlarla başbaşa kaldım kestrmek zorunda kaldım
bu söylediklerim açıcı gibi anında etki etmez ama
sabırsızlığın sonu da iyi olmuyo malesef

Siyah az da olsa açılsa yeter zaten bana saçlarım ince telli korkuyorum açmaya bunları yapayım teşekküler.
Saçım bu renk:

Eki Görüntüle 213715

Bu da olmasını istediğim renkler:

$exicolor-0-11-yogun-mavi.jpg $akos-new.jpg

Kuaför oryal kullanacak büyük ihtimalle ve sonuclari deymil'in yazdigi gibi olacak. Aslinda bastan bulasmayacaktin siyaha, ilk boyadiginda iyi, güzel, yakisiyor falan ama iste sIkIldiginda bir sürü dert. Ben hala kurtulmaya calisiyorum, 3 defa acmama ragmen uclar diplere göre daha koyu ve cok yiprandi saclarim. Bence sen simdilik vazgec bu isten, bir süre idare et bu saclarla. Bu sürede sabunla iyice akit saclarindaki boyayi, acildigi zaman belki tutabilir lacivert..

Evet canım öyle yapayım,kepek şampuanı beyaz sabun ne gerekiosa yapacağım artık saol

Siyah az da olsa açılsa yeter zaten bana saçlarım ince telli korkuyorum açmaya bunları yapayım teşekküler.
Saçım bu renk:

Eki Görüntüle 213715

Bu da olmasını istediğim renkler:

Eki Görüntüle 213716 Eki Görüntüle 213717

canım sen bahsettiklerimi1 ay kulan sonra
en açık sarı boyayı al 1 kutu en açık oksidasyon kereminden de
2 kutu kat boya saçını diplere değdirmeden o rengi baya kıracak zaten
en azından mavi yansıman daha net olur
sonra maviye boyadığında

canım sen bahsettiklerimi1 ay kulan sonra
en açık sarı boyayı al 1 kutu en açık oksidasyon kereminden de
2 kutu kat boya saçını diplere değdirmeden o rengi baya kıracak zaten
en azından mavi yansıman daha net olur
sonra maviye boyadığında

Tamam uygulayacağım hepsini tam lacivert olmasa da olur yansıması fazla olsa yeter zaten teşekkürler :71:

Back