Merhabalar herkese,
Sürekli forumda bu konu ile ilgili şeyler okuyorum ama dersime çare bulamadım. 2011 yılında diyetisyene giderek kilo vermeye başladım. İlk zamanlar iyi gidiyordu,ancak doktor her 10 günde bir benden 1 kg gitmesini beklerken ben yarım kg veriyordum. Aradan 3 ay sonra 55-54kg aralığına takıldım ve hiç kg verememeye başladım. Doktor şok diyetler uyguladı,programımı değiştirdi ama yinede başaramadım ve bu durum 6 ay kadar devam etti. Ardından Karatay diyetini okudum,ara öğünlerdeki meyve,biskğvi,grisini..vb besinler ile öğünlerde kullandığım 2-3 dilim ekmeğin,daha genel olarak şeker ve un içeren besinleri,hayatımdan çıkararak tekrar kilo vermeye başladım ve 2 ayda 5 kg vererek istediğim,mutlu olduğun kiloya ulaştım.
Yıl 2015 ve ben 7-8 kg geri almıştım,buna neyin sebep olduğunu bulamıyordum. Eskisi gibi besleniyordum fakat büyük çoğunluğu 8den sonra akşam yemeği yemem,birşeyler atıştırmam olduğunu fark edince eski diyet listelerime geri döndüm. 55-54 kg aralığına indim (58kg'dan) ve şuanda 4 aydır yine bu aralığa takıldım kaldım. Yemek yemeği azalttım olmuyor,sabah aç karın ile metabolizma hızlansın diye kahve içip,öğlen ve akşam çok az yiyorum olmuyor, tüm gün aç kalıp akşam az yiyorum olmuyor..Ne denediysem olmadı bir türlü ve ben sabrımın son sınırlarına geldim. Bazı insanlar aç dolaşır erir,ben aç iken yağ depolarım,kimi dikkatli yer vermek istiyorsa verir,ben vir noktadan sonra veremem. Çok araştırdım,plato evresiymiş ama bu kadar uzayabilir mi arkadaşlar? Genel beslenmem şu şekilde;
Sabah 2 dilim sandwich ekmeği peynir ve çay
Öğlen 1 kase çorba,az porsiyon ana yemek,salata
Akşam öğlen ile neredeyse aynı
8den sonra birşey yemem,tatlı hiç yemem,haftada 3 gün spor yaparım,su 2lt tüketirim, 0.75cl yeşil çay şişem var onu tüketirim, hiçbirşey atıştırmam,meyvede şeker olduğu için nadir yerim,dışarıda değil evde yapar yerim.
1.63cm ve 54,5 kiloyum
Kızlar uzun oldu farkındayım ama detay yazmak iyi olur diye düşündüm. Benim durumumu yaşayan var mı? Bu durumun nasıl üstesinden geldiler bana yardımcı olabilirler mi? Takıntı yaptım moralim bozuluyor
Yardımlarınızı tica ederim,şimdiden teşekkürler..