Sabiha Gökçen'le karıştırılan Safiye Soyman TT oldu
Paylaş
Paylaş "Dünyanın ilk kadın pilotlarından Safiye Soyman..."
inPaylaşın
Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da milyonlarca takipçisi bulunan Historical Pics (Tarihi fotoğraflar) hesabı, Türkiye’nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen’i şarkıcı Safiye Soyman’la karıştırdı.
Sabiha Gökçen’in bir fotoğrafını paylaşan hesap, altına, “Türk pilot Safiye Soyman, 1937 yılında dünyanın ilk kadın pilotlarından biri olurken kullandığı uçağında” notunu düştü. Hesabın hatası kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekerken, Safiye Soyman ise TT listesine girdi.
twiter da planetdoğa diye biri var. biliyorsunuzdur. fotoğraflar paylaşıp bilgi veriyor falan. yaptığı bi yanlışla fenomen oldu.
sürekli tiye alınıyor.
yani bana onu hatırlattı ne yalan söyleyim
twiter da planetdoğa diye biri var. biliyorsunuzdur. fotoğraflar paylaşıp bilgi veriyor falan. yaptığı bi yanlışla fenomen oldu.
sürekli tiye alınıyor.
yani bana onu hatırlattı ne yalan söyleyim
faikle ekranlara çıkana kadar bayılırdım bu kadına,faikten sonra gözümden düştü.şapşal,sakar bir kadından öteye gidemiyor artık.sanat müziği sanatçısının ağırlığını bırakmadı.
Bir de bakarsın zannedersin ki kültür abidesi yazan kişi. Yazdığı doğru olsa kaç yazar kopyala-yapıştırla hepimiz birer ayaklı ansiklopedi olduk maşallah.