- 3 Mayıs 2015
- 13.338
- 48.788
- 598
- Konu Sahibi Cilekliekler7
-
Melodi uykuya bakın. 2 4 yaş arası için özel uyku eğitimi programları varUyku eğitimini çok araştırmıştım daha küçükken. Bir iki kez denedim ama çok zorlanınca cesaretim kırıldı devam edemedim. Keşke etseymişim. Bu yaştan sonra nasıl bi eğitim uygulanır bilmiyorum. Uyku eğitimleri hep 2 yaş öncesi için genelde
İmkanınız varsa kendiliğinden sallayan akıllı beşikler var , bir tane ondan alabilirsiniz..Not: lütfen konum taşınmasın diğer başlıklarda doğru düzgün cevap alamıyorum.
Sabahın bu saatinde bu konuyu açıyorum çünkü kızım sağolsun bütün gece 5 dk bile gözümü kapatmadım. 2 yaşında bir kızım var. Kolik bir bebekti, dolayısıyla sallanmanın her türlüsünü yaşadı. En son ayakta sallanmada sabitledik ve 1 yaşından beri ayakta sallanarak uyuyor. Bırakmayı çok istedim ama ne zamn denesem sabahlara kadar uyumadan çok zor geceler geçti ve ben de nasıl olsa bırakır bir gün diye çok üstelemedim. Hata etmişim. 2 yaşından sonra herkesin düzelir dediği uyku düzeni daha da bombok oldu. Sabaha kadar sallanmak istiyor. Durduğum an uyanıyor. Ayaklarıma giren ağrıdan, uykusuzluktan delirmek üzereyim. Sallamadan uyutmak için direniyorum, bu seferde çığlık kıyamet gecenin köründe apartmanı ayağa kaldırıyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Sinirlerim harap oldu. Nasıl bırakacağım sallamayı lütfen bir yol gösterin..
İnanin nasil yapicam bilmiyorum ayagimda sallamadigim surece cok agliyor susturamiyorum uyumasa bile ayagimda olmak istiyor suan en kolay yapabileceğim gogsumde uyutmak sanirim birtek orda uzun kalirsa emerken uyuyakaliyor24 gunluk bebegin aliskanligini cok kolay degistirebilirsiniz. Bence hemen alisti deyip baska yontemleri goz ardi etmeyin. Sonrasi daha zor olur.
Konu sahibi icin birsey diyemiyorum ama size yorum yapma ihtiyaci hissettim. Bebeginiz henuz cok kucuk o yuzden aliskanligini kolayca degistirebilirsiniz. 2.aydan itibaren besiginde sallaya sallaya uyutun. Zaten en fazla uyudugu donem biraz itiraz edecektir sonra uykuya dalacaktir. Agladiginda kucaginiza alin sakinlestirin besige geri koyun ya da ayaginizda mayistirdiktan sonra besige koyup orada sallamaya devam edin. Youtubeda kolik bebek muzigi esliginde besige alistirmistim ben.24 gun önce dogum yaptim benim bebegimde ayakta sallanmaya alisti besikte sallanmayi kabul etmiyor ben simdiden cok yoruldum Allah yardimcin olsun
Ben de hamileyken asla sallamicam derdim ama kolik olması mahvetti bizi. Siz nasıl sallamamayı başardınız? Çok ağlıyor diye götürdüğüm doktorlar Bile sallicaksın yapacak bişey yok dedi hep. Ama Keşke kolik hali geçince bıraksaydım. Kolayıma geldi işte. Bide ben çalıştığım için anneler bakıyordu, ben sallamasam onlar sallıyodu.
İşte sabırlı annenin sonu bu oluyorİşte o istikrarı sağlayamıyorum bir türlü, çabuk pes ediyorum. Ama artık gerçekten canıma yetti.
Valla tanıdıklarım var daha 5 aylık çocugu odaya bırakıp kapısını çekiyorlar ve çocuk kendi kendine uyuyor. Ben başaramadım bunu. Ama o çocuklar normalde de sakin ve uysal çocuklar. Bilmiyorum ilgisi var mı ama kızım doğduğundan beri aşırı ağlayan bir çocuk. Bebekken ağlamaktan sesi kısılıyordu. İnadına yeniliyorum her seferinde. bu geceden itibaren sallamadan uyutmaya başlicam. Umarım dayanabilirimİşte sabırlı annenin sonu bu oluyorrahatını düşünen anne gerçekten baştan kuruyor düzenini. Böyle yıpratmıyor kendini. Çok gördüm çevremde. Çocuk da perişan oluyor tabi sallan sallan ama ona alışmış, istiyor o yüzden.
Ben çok araştırmıştım. Çocuk nasıl uyursa uyandığında onu ararmış. O yüzden yatağına alışması gerekiyor.
Bir anda degil ama kademe kademe birakmayi deneyebilirsiniz. Benim bebegim daha kucuk ve geceleri defalarca uyaniyor. Aglatmadan uyku egitimi almayi denedim. Hicbir ise yaramadi :)Not: lütfen konum taşınmasın diğer başlıklarda doğru düzgün cevap alamıyorum.
Sabahın bu saatinde bu konuyu açıyorum çünkü kızım sağolsun bütün gece 5 dk bile gözümü kapatmadım. 2 yaşında bir kızım var. Kolik bir bebekti, dolayısıyla sallanmanın her türlüsünü yaşadı. En son ayakta sallanmada sabitledik ve 1 yaşından beri ayakta sallanarak uyuyor. Bırakmayı çok istedim ama ne zamn denesem sabahlara kadar uyumadan çok zor geceler geçti ve ben de nasıl olsa bırakır bir gün diye çok üstelemedim. Hata etmişim. 2 yaşından sonra herkesin düzelir dediği uyku düzeni daha da bombok oldu. Sabaha kadar sallanmak istiyor. Durduğum an uyanıyor. Ayaklarıma giren ağrıdan, uykusuzluktan delirmek üzereyim. Sallamadan uyutmak için direniyorum, bu seferde çığlık kıyamet gecenin köründe apartmanı ayağa kaldırıyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Sinirlerim harap oldu. Nasıl bırakacağım sallamayı lütfen bir yol gösterin..
oyle gercekten. Fedakarlik yaptikca isler iyice zorlasiyorİşte sabırlı annenin sonu bu oluyorrahatını düşünen anne gerçekten baştan kuruyor düzenini. Böyle yıpratmıyor kendini. Çok gördüm çevremde. Çocuk da perişan oluyor tabi sallan sallan ama ona alışmış, istiyor o yüzden.
Ben çok araştırmıştım. Çocuk nasıl uyursa uyandığında onu ararmış. O yüzden yatağına alışması gerekiyor.
Bizim büyük de çok ağlıyordu. Öyle olunca her yolu deniyorduk sussun diye.Valla tanıdıklarım var daha 5 aylık çocugu odaya bırakıp kapısını çekiyorlar ve çocuk kendi kendine uyuyor. Ben başaramadım bunu. Ama o çocuklar normalde de sakin ve uysal çocuklar. Bilmiyorum ilgisi var mı ama kızım doğduğundan beri aşırı ağlayan bir çocuk. Bebekken ağlamaktan sesi kısılıyordu. İnadına yeniliyorum her seferinde. bu geceden itibaren sallamadan uyutmaya başlicam. Umarım dayanabilirim
Keşke baştan hiç sallamasaydınız. Ben direkt yatağa koydum hep. Yatakta hiçbi şekilde sallanmadan senin benim gibi uyuyo. Daha çok küçük siz de deneyebilirsiniz24 gun önce dogum yaptim benim bebegimde ayakta sallanmaya alisti besikte sallanmayi kabul etmiyor ben simdiden cok yoruldum Allah yardimcin olsun
24 günlük bebeğin bir alışkanlığı olmaz zaten o bebeği nereye koysan uyur şimdiden alıştırmayın sonrası çok zor olur.24 gun önce dogum yaptim benim bebegimde ayakta sallanmaya alisti besikte sallanmayi kabul etmiyor ben simdiden cok yoruldum Allah yardimcin olsun
Ne yaptınız bebeğinizin son uyku durumunu merak ettim ?İşte o istikrarı sağlayamıyorum bir türlü, çabuk pes ediyorum. Ama artık gerçekten canıma yetti.
Kendisi anne yanıma yat demeye başladı. Uyuması baya uzun sürüyo, bazen de uyumuyo ama yanına yatıp uyutmaya çalışıyorum çoğunlukla. Alışacak inşallahNe yaptınız bebeğinizin son uyku durumunu merak ettim ?
Umarım alışır siz de bu yıpratıcı süreci sonlandırırsınız inşallahKendisi anne yanıma yat demeye başladı. Uyuması baya uzun sürüyo, bazen de uyumuyo ama yanına yatıp uyutmaya çalışıyorum çoğunlukla. Alışacak inşallah
Ben tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp ordan eğitim verdim. Çok memnunum şuan 3 yaşında yatağına koyup iyi geceler diyip çıkıyorum. Orada şöyle bir söz vardı. İnsanlar yapamıyorum vs diyor oysa yanlisinizda istikrarlı olduğunuz kadar doğruda istikrarlı olmanız yeterli.Not: lütfen konum taşınmasın diğer başlıklarda doğru düzgün cevap alamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?