Sabah idrarıyla ovulasyon testi olur mu?

elmalxix turta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
1.182
4
47
Merhabalar,
İnternetten Clearblue Ovulasyon Testi aldım. Testi yapmadan önce en az 4 saat idrar tutmak gerektiği yazıyor. Yalnız sabah ilk idrarınızla yapmayın da dememiş.
Medi Smart Ovulasyon Testi'nde de kesinlikle sabah idrarınızla yapmayın yazıyordu... Acaba her testin hassaslığı farklı mı? Sabah kalkar kalkmaz testi yapmak çok işime gelecek ama sizlerden de fikir almadan testi kullanmaya başlamak istemiyorum.:sm_confused:
Şimdiden teşekkürler...

Merhabalar,
İnternetten Clearblue Ovulasyon Testi aldım. Testi yapmadan önce en az 4 saat idrar tutmak gerektiği yazıyor. Yalnız sabah ilk idrarınızla yapmayın da dememiş.
Medi Smart Ovulasyon Testi'nde de kesinlikle sabah idrarınızla yapmayın yazıyordu... Acaba her testin hassaslığı farklı mı? Sabah kalkar kalkmaz testi yapmak çok işime gelecek ama sizlerden de fikir almadan testi kullanmaya başlamak istemiyorum.:sm_confused:
Şimdiden teşekkürler...

canım bu ovulasyon testleri idrarda lh isimli bir hormonu ölçüyor
ve bu horman gün içinde aktif olduğunda ancak okuyabilir
çünkü bu testler
labrotuvar koşullarında olduğu gibi hassasiyeti çok düşük testler değil
tavsiyem gün içinde yapman olur
ben de kullanıyorum akşam iç çıkışı yapıyorum 4 gibi tuvalete gitmeyi bırakıyorum... 8 gibi yapıyorum tetsi
6 -8 arası birşey de içmiyorummmmmm

canım daha önce bende kullandım akşam 20 .00 gibi yapıyordum ve eğer ertesi gün yapmam gerekiyosa ertesigün yine aynı saatte yapmıştım...yerimseniben

arkadaşlar merhaba,
ben geçen ay medi-smart ovulasyon testi kullandım.
saat 4-5 gibi yaptım hergün.
tam olarak iki koyu çizgiyi yakalayamadım hiç,çok moralim bozuldu.
fakat geçen hafta doktordan müjdeli haberi aldım demekki o testler tam olarak %100 doğru diilmiş,ya da iki çizgi koyu olmasa da ikinci çizgi koyu silik olduğunda yumurtlama gerçekleşiyor..
herkese kolay gelsin,güzel haberler sizinle olsun...

arkadaşlar merhaba,
ben geçen ay medi-smart ovulasyon testi kullandım.
saat 4-5 gibi yaptım hergün.
tam olarak iki koyu çizgiyi yakalayamadım hiç,çok moralim bozuldu.
fakat geçen hafta doktordan müjdeli haberi aldım demekki o testler tam olarak %100 doğru diilmiş,ya da iki çizgi koyu olmasa da ikinci çizgi koyu silik olduğunda yumurtlama gerçekleşiyor..
herkese kolay gelsin,güzel haberler sizinle olsun...

merhaba bende bu ay almayı düşünüyorum hemen adet bitimindemi başladın yapmaya hergün yaptınmı?kaçıncı gün silik çıktı :) daha sorayımmi :) daraltmadıysam ...teşekkürler şimdiden arkadaşım...

Kızla sorumun cevabını kendim vereyim:
Benim aldığım test clear blue marka idi. Gerçi Türkiye'de bulmak bşraz zor ben netten aldım. Her neyse bu sabah sabah çişiyle 2 kalın çizgiyi yakaladım:teytey:
Anlaşılan her markanın duyarlılığı kendine göreymiş...
Clear BLue eğer bulailirseniz tavsiye eder,m

merhaba bende bu ay almayı düşünüyorum hemen adet bitimindemi başladın yapmaya hergün yaptınmı?kaçıncı gün silik çıktı :) daha sorayımmi :) daraltmadıysam ...teşekkürler şimdiden arkadaşım...

canım adetin düzensizse bence hemen adet bitiminde yapmaya başla. ben mesela 8inci gün başladım 13 üncü gün yakaladım iki çizgiyi. eğer düzenliyse adetin kaç gün sürüyorsa adet dönemi gününden 16 gün çıkar ve o zaman yapmaya başla. mesela 28 gün sürüyorsa 28-16=12. 12.gün yapmaya başlayabilirsin
Umarım açıklayabilmişimdir...

berilcim,
walla benim adetim bi senedir çok düzensizdi.
doktor o yüzden test kullan dedi,ben adetim bittikten 5 gün sonra başladım(yani 7 gün adet+5 gün) ve iki kutu kullandım (10 adet).
fakat bu on gün boyunca hiç iki çizgiyi de koyu yakalayamadım sadece testin sonlarına doğru ikinci çizgi koyu silik çıktı.
bu arada bizde çalışmaları hiç bırakmadık tabii; iki günde bir mutlaka denedik.
açıkçası doktora ben galiba bu ay yumurtlamadım diye gitmiştim,fakat sonuç böyle oldu :))

X