Saati hangi kola takarz ?

BENOZ

GECE VE GÜNDÜZ ÇIBIK
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2007
2.495
1
356
İzmir
Özel bir durum veya farklı olmak düşüncesi yoksa insanların çoğunluğu saatlerini sol bileklerine takarlar. İlk anda insanların çoğunun sağ ellerini kullanmaları, bu kolun daha hareketli olması dolayısıyla saatin bir yerlere çarpıp zarar görme olasılığının da daha yüksek olması nedeniyle sol bileğe takılmasının tercih edildiği düşünülebilir.

Bu düşünce şüphesiz doğrudur. Sağ ellerini kullanan insanların, sağ kol düğmelerini iliklerken ne kadar zorlandıkları malumdur. Peki sol ellerini daha çok kullanan solaklar da niçin saatlerini yine sol bileklerine takıyorlar?

Saatin ilk kullanılma yıllarında insanlar çoğunlukla cep saati kullanıyorlardı. Bu saatlerin kurma düğmesi sağda '3' rakamının yanındaydı. Sık sık kurulması gereken bu saatleri cepten çıkartıp sol elle kurmak (hangi el daha baskın olursa olsun) çok zordu. İnsanlar bu saatleri zaten yeleklerinin sol tarafında bulunan ceplerinden sol elleri ile çıkarıp bakmaya ve sağ elleri ile kurmaya alıştılar.

Daha sonra kol saatleri de yaygınlaşıp kurma yerleri yine '3' rakamının yanında olunca bunlar da sol kola takılır oldu. Zaten sağ ellerini kullananlar bu elleri meşgulken ister cep ister kol saati olsun saate sol kollarım kullanarak bakmayı tercih ediyorlardı.

Her iki taraf da durumdan memnun olduklarından, saat üreticilerine kurma yeri solda olan bir saat üretmeleri için piyasadan bir talep hiç bir zaman gelmedi. Artık pilli, güneş enerjili veya hareketle kendi kendine kurulan saatler kullanılıyor ve kurmalı saatler neredeyse tarihe karıştıysa da insanlar saatlerini sol bileklerine takmaya devam ediyorlar

saat üreticilerine kurma yeri solda olan bir saat üretmeleri için piyasadan bir talep hiç bir zaman gelmedi. Artık pilli, güneş enerjili veya hareketle kendi kendine kurulan saatler kullanılıyor ve kurmalı saatler neredeyse tarihe karıştıysa da insanlar saatlerini sol bileklerine takmaya devam ediyorlar

Yurt dışında var canım solaklar için üretilmiş saatler.. Bir arkadaşıma verdiğim saat siparişinden böyle birşey gelmişti. Sola taktığım zaman ayar yapamıyorum doğal olarak. :sinifsinif:

ben sağa takıyodum önceden,artık sola takıyorum..

Sağa takmayı denedim sağ kolumu çok kullandığım için etrafa çarptığımdan sola takmaya devam........

ben hep sağa takarım genç kızkende sağa takardım herkes şaşırıyordu artık alıştılar sola taktığım zaman şaşırıyorlarkaydirigubbakcemile3

ben de sol koluma takıyordum.. :lepi: ama saatımı dusurdugum gunden berı sagıma da solumada takacagım bır saatım bıle yok.. mafoldumben ole alısmısım kı saatsız cok zor oluyor.. :çok üzgünüm:

ben genelde sağa takıyorum.
kalbe karşı saatin yorucu bir sinyal verdiğini duymuştum..
ama bu aralar özellikle kızım ile sola takmak durumunda kalıyorum,sağ elimi çok kullandığımdan

Bende sola takarim yanliz saatimi düz sekilde takamam hep bilegimin icine gelecek sekilde takarim.Asla düz kullanamiyorum.Denesemde birkac dakika sonra ceviririm.kaydirigubbakcemile3

bende hep sağa takarım.. nedense bazı kişiler garip garip soruyo yada söylüyo "saat sola takılır" diye. sağa takıyorum size ne allah allah:umursamaz:

Eskiden bende sol bilegime takardim ama yillardir sag bilegime takarim..sol tarafi hijyen bakimindan pek uygun bulmuyorum artik..!

Ben hep saatimi sağ koluma takarım..:delphin:
Gören herkesde şaşırır , sola takacaz diye bir kuralmı var hep derim.. Neden şaşırdıklarınıda hala anlamış değilim..CADIARZU
Saatim olmadan da dışarı bile çıkmam

Bende sağ takıyorum solda mümkün değil kullanamaam:))
gerçi çok çiziyorum ama olsun..onun bahanesiyle bol bol saat satınalıyorum:)))

Back