Saç Bakım Ürünleri Sa yalanmas

supurgelicadi

<3
Pro Üye
10 Şubat 2009
5.290
2.102
36
kızlar saçlarım çok çabuk yağlanıyor bıktım artık saçlarımın üstleri çok kötü duruyor yağllandığı zaman mesela pazar günü gece yıkadım bugun salı yağlanmış oluyor tam 2 gün bile dayanmıyor çabuk yağlanmaması için ne yapmam lazım?

bnmde saçlarım acayip yağlıydı bi ara ısırgan otlu tresan aldm o baya geciktirdi yağlanmasını =)

Kızlar benim araştırmalarımın sonuçlarına göre yağlı saç veya saç dipleri için şunları tavsiye edebilirim..
1-öncelikle market ürünü ucuz şampuanlar kullanmayın derim.kaliteli ve kremsiz şampuan kullanın kesinlikle (ben şu an sebamedin yağlı - kepekli saçlar için olanını aldım ve memnun kaldım..tavsiye ederim)
2-eğer yağlanma ile birlikte dökülme ve saçınızın uzamaması gibi sorunlarınız varsa şampuanınıza 5-6 damla kadar çam terebentin katıp her kullanımda mutllaka çalkalamayı unutmadan kullanın derim.
3-haftada 1 veya 2 kere son durulama suyu olarak kekik, biberiye, ısırgan gibi yağlanmayı önleyen bitkilerin demlenmiş suları ile ( ben bazen içine bir kaç damlada limon sıkıyorum)saçlarınızı durulayıp banyodan çıkın..
4-yağlı bakımları tavsiye etmem..ama illa yapmak istiyorum diyorsanız yağlı saçlara uygun yağları kullanın derim (mesela bergamut,limon,kekik,biberiye yağı gibi..zaten aktarlar saç tipinize göre söylüyorlar çeşitleri)kaydirigubbakcemile5

Kızlar benim araştırmalarımın sonuçlarına göre yağlı saç veya saç dipleri için şunları tavsiye edebilirim..
1-öncelikle market ürünü ucuz şampuanlar kullanmayın derim.kaliteli ve kremsiz şampuan kullanın kesinlikle (ben şu an sebamedin yağlı - kepekli saçlar için olanını aldım ve memnun kaldım..tavsiye ederim)
2-eğer yağlanma ile birlikte dökülme ve saçınızın uzamaması gibi sorunlarınız varsa şampuanınıza 5-6 damla kadar çam terebentin katıp her kullanımda mutllaka çalkalamayı unutmadan kullanın derim.
3-haftada 1 veya 2 kere son durulama suyu olarak kekik, biberiye, ısırgan gibi yağlanmayı önleyen bitkilerin demlenmiş suları ile ( ben bazen içine bir kaç damlada limon sıkıyorum)saçlarınızı durulayıp banyodan çıkın..
4-yağlı bakımları tavsiye etmem..ama illa yapmak istiyorum diyorsanız yağlı saçlara uygun yağları kullanın derim (mesela bergamut,limon,kekik,biberiye yağı gibi..zaten aktarlar saç tipinize göre söylüyorlar çeşitleri)kaydirigubbakcemile5

yarın sabah sacımı ykıcam.daha dun ykadm hemen yaglandı.
bunları denıym bakım nolcak :KK70: ama sampuan sorun ıste yaa of guzel bi sampuan ykkı hepsi zararlı ama sacı guzel gosterıo-yada zararsz ama sacı iğrenc gösterio ( örnek:sabun ) napcaksak artk :KK43:

yarın sabah sacımı ykıcam.daha dun ykadm hemen yaglandı.
bunları denıym bakım nolcak :KK70: ama sampuan sorun ıste yaa of guzel bi sampuan ykkı hepsi zararlı ama sacı guzel gosterıo-yada zararsz ama sacı iğrenc gösterio ( örnek:sabun ) napcaksak artk :KK43:

Maix dediğim gibi ben ilk defa sebamede geçiş yaptım gerçekten çok güzel bi ürün...tavsiye ederimm...saça kesinlikle hiç bi zarar vermiyo..seninde dediğin gibi bilirsin yağlı saçlar için olan şampuanlar saçı bu sefer kötü yapıyo yada kurutuyo saç bi türlü taranmıyo vs vs..diğerleri de kozmetik ürünü çok olduğundan saça hiç iyi gelmiyo saçı ağırlaştırıyo vs vs.. o yüzden sebamed gerçekten saçın yapısını bozmadan saçı arındırıyo..denemeni tavsiye ederimm arkadaşımm..hihoyyyt

Maix dediğim gibi ben ilk defa sebamede geçiş yaptım gerçekten çok güzel bi ürün...tavsiye ederimm...saça kesinlikle hiç bi zarar vermiyo..seninde dediğin gibi bilirsin yağlı saçlar için olan şampuanlar saçı bu sefer kötü yapıyo yada kurutuyo saç bi türlü taranmıyo vs vs..diğerleri de kozmetik ürünü çok olduğundan saça hiç iyi gelmiyo saçı ağırlaştırıyo vs vs.. o yüzden sebamed gerçekten saçın yapısını bozmadan saçı arındırıyo..denemeni tavsiye ederimm arkadaşımm..hihoyyyt

denerm canm bugn gene ne alsam ne alsam dedm baktm sampuanlarn hepsnde zararlı kmyaasallar var sinirlendm gittm duuru aldm :1no2: ne işime yarıcaksa mirmirmirmir onunda içine bemıx bepanten cam terebenti kattm elimide kestm o ampullerden senağlama bakım nolcak ilk defa duru kullncm bu kezde ucuz bi sampuan deniym :KK70: snra sebamdd alırm ama derrmokıl dusunuodm ama sebamed denerm tmm hihoyyythihoyyytsüprizzzzz

ben bazen saç diplerine (saç derisine değil yalnız dikkat) talk pudrası döküp, parmaklarımla diplerini açarak dağıtıyorum. o çirkin görünümü bir seferliğine ortadan kaldırıyor, ama ikinci kez yapmayın saç dipleriniz macun gibi yapış yapış olur.

OTACI...
Daha önce forumda bir arkadaşın kullandığını ve iyi geldiğini okumuştum.
Ben TRESAN kullanıyordum fakat içinde silikon madde olduğunu görünce bıraktım.
OTACI'da silikon madde yok. En azından benim kullandığım 2 çeşitte yok.

1. si OTACI - ısırgan otlu dengeleyici şampuan ( üzerinde " normal ve yağlı saçlar için " ) yazıyor.
2. si OTACI - 10 bitki özlü şampuan ( üzerinde " normal ve yağlı saçlar için " )

Ben önce ısırgan otluyu denedim ve ilk gün dikkat etmemiştim 2. gün yağlanma olmadığını gördüm.

Fakat kokusu daha iyi olduğu için diğerine geçtim. Onu kullanıyorum şu an fakat hala yağlanma yok.

Fiyat ve Özellikleri: 7 TL civarında aldım 1 tanesini. Saçı biraz sert yapıyor diğer şampuanlara göre. Krem vs başka şeyler denemedim hiç.

Nerede bulabilirim: Ben GROSERi marketlerinde bulmuştum, başka nerede var bilmiyorum.

Not: Eskiden sabah yıkardım ve öğleden sonra şakaklarımda yağlanmayı görürdüm. Şimdi yine hergün yıkıyorum. fakat diğer gün sabaha kadar hiç yağ belirtisi olmuyor. Hergün yıkama nedenim kullandığım bir saç losyonu. Günlük sürmem gerekiyor.

Kullanıp etkisini gördükten sonra sadece dua etmeniz yeterli. Başka şey istemiyorum.

X