• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sa ksmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

nilimm86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
2.648
1
116
merhaba kızlar sanırım böyle bir başlık yok benim saçlarımın dipleri çok kuvvetli ve gür ama uçları çok cansız birde saçımın arka tarafında bi yer kısacık fön cekildiginde o kısım kesilmiş gibi duruyor nette bi kaç yazı okudum saç bazen küsebiliyormuş kaşın küstügünü duymuştum ama saçı duyunca şaşırdım

böyle bi durumla karşılaşan var mı?
birde ben diyelim saçlarımı kestirdim gayet gür duruyor ama uzarkan fön cektirmedigim halde surekli bakım yaptıgım halde ve azcık döküldüğü halde uzarken uçları incecik kalıyor böyle sorunları olan varmı arkadaslar neden uzadıkca incecik kalıyor saçlarım birşey yapmadıgım halde kopuyor mu acaba?

a hakkaten sac kusması dıe bısı varmı ya ??
benım o konuyu acııl ıncelemem tekrar barıstrmak ıcın ne yapılır bulmam lazım,benım saclar hııc uzamıooo kusmus olabılırr

Ben bazen seviyorum saçlarımı sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şeyama hakikaten doğru olabilir bu bizim beden eğitimi hocası da vücudunuza bakmazsanız, sevmezseniz size küser demişti bu da onun gibi bi şey bence sırnaşık şey

Son düzenleme:
a hakkaten sac kusması dıe bısı varmı ya ??
benım o konuyu acııl ıncelemem tekrar barıstrmak ıcın ne yapılır bulmam lazım,benım saclar hııc uzamıooo kusmus olabılırr

sevgili arkadaşım,,,

saç küsmesi olayı yoktur........halk arasında küsme diye tabir edilen şey sadece kaşlara hastır.........tıptaki kaş küsmesi olayının tıbbi anlamı da, kaş folekülünün kalıcı olarak ölmesinden ve yeni kaş üretememesinden müteşekkil bir durumu tanımlar. Bunun nedeni kaş ve kirpiklerin hormon düzeylerinden bağımsız olarak gelişen tüyler olmasıdır......dolayısıyla da travmaya daha açıktırlar.....bir kaç kez kötü alındıklarında yada tıpta alopesi areata(saçkıran) gibi bir hastalığa maruz kaldıklarında kaş küser yani folikül ya ölür yada ölecek kadar güçsüzleşir.....ölenler için çare yoktur fakat güçsüzleşenler için halk arasında sarımsak,bademyağı vss...gibi yağlar önerilir.....saç olayına gelirsek,,,;saç çıkması,dökülmesi,zayıflamsı vs...aklına gelebilecek herşey saçla ilgili,,,hormonlara bağlıdır..(ostrojen,androjen,progestoron)...o nedenle saç asla küsmez,,,çok açık bir tanılı hormonal bozukluğun yoksa..... saçla ilgili problemlerin çoğu yeteriz beslenme,vitamin protein ve biotin eksiklikleri,anemi gibi faktörlerden kaynaklanır genelde...(tanılı bir rahatsızlığınız yoksa)......ve saçı genel olarak dışardan beslemek mümkün değildir.......kozmetikler ve kremler sadece saçın en üst katmanını pürüzsüzleştirir ve nemlendirir.......saç keratin denen protein yapı taşına sahip olduğundan,etkili çözüm sadece saçı içerden beslemektir.......saç derisne nufuz etmeyen hiçbişiy saçı beslemez,onarmaz......sevgiler....SAÇ KÜSMEZ......:lepi:

mehaba benimde saçlarım aynı senin gibi saç küsmesi diye bir başlık açmışsın bunca yıl araştırma yaptım saçımdaki sorunu böyle iyi anlatan bir yazı okumadım..saçlarımın dipleri gür yani bir açıklık flan yok ama gel gelelim uçlarına saç dipten 5-6 cm sonra incelmeler başlıyor yani saçım var ama kısa kısa uzamıyor.ee toplayınca veya fön çektirncede kedi kuyruğu gibi kıl gibi kalıyor çok az yani etrefmda kimsede böyle değil gerçekten bu benim içimde bir yaradır ne yaptıysam olmadı kullanmadığım şampuan yağ serum kalmadı hiçbiri beş para etmez sen bir fayda bulabildin mi acba:?

ya bazı slk kuaförler saç uçlarını inceltiyo, bu da sebep olabilir. öğreniyolar bir şeyi herkese aynı şeyi uyguluyolar... benim incecik saçlarımın bile uçlarını inceltmeye kalkıyolar...dikkatli olmak lazım.

Back