Doğal Saç Bakım Kürleri Sa diplerim pul pul oldu yardm!

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

dscopur

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
11.023
2
731
arkadaşlar saç diplerim pul pul oldu kepek varmış gibi görünüyor ama kepek değil saç derilerim dökülüyo ne yapabilirim? saçlar kıvır kıvır bide gür yumurta yağ sürülmezki bu saça sürsen temizlenmez. ne yapıcam berbat görünüyor.:çok üzgünüm:

mevsimsel ya da kullandığın şampuandan olabilir arkadaşım. zaten yumurta ve yağ bu sorun için uygun çözüm değil. Sen saçını son duruladığın suya 1,5 litreye 2 yemek kaşığı fln elma sirkesi koy. Onu tekrar durulama, biraz kokar belki ama saçını açınca rüzgarda uçar kokusu. çabuk toparlar elma sirkesi.

inşallah arkadaşım ya. artık psikolojimi bozdu elma sirkesini deniycem. bitsin artık

aynı sorun bendede var mevsımsel sanırım çünkü şampuanımı değiştirdim yıne oldu.bide sana tavsiyem kayınvalıdem sağolsun önermişti işe yaradı kabartma tozuna hakıkı zeytınyağı döküyosun ama ayarlayarak lapa kıvamında olsun çok sulu degıl krem gıbı olucak sonra bunu saçlarının diplerıne sür sürerken kazıttır bıraz çok degıl yarım saat sonra yıka haftada 2 kez uygula benım geçmişti.hatta bunu bebeklere yapıyolarmış konak oluyomuş saç diplerınde o yuzden işine yarar inşallah

ben 5-6 senedir çekiyorum bütün kafa arkamı sarmış durumda. bebeklerdeki konak varya onun aşmışı -tatlicadiarzu- ne kullandıysam fayda etmedi gittim 30 milyonluk şampuan bile aldım ki benim için çok ekstrem bişeydir bi şampuana bu parayı vermek :))) tek işime yarayan zeytinyağı oldu. saf zeytinyağını her gün sürüp 1 saat bekletip yıka. bırakma ama ben bıraktım tekrarladı.

bu arada doktora da gittim işte bu şampuanı da cildiyeci vermişti, ama dediği şey "kendini sıkma kafana bişeyi takma, üzüntü yaptığın sürece bünyen bunu yapcak":delphin: sen de bi görün doktora istersen.

benim kafamdada oldu.dr gittim bi şampuan verdi. bana iyi geldi .şimdi tertemiz kafam.birde normal şampuanımın içine aspirin attım.bunuda bir yerde duymuştum kepeğe iyi gelir diye

emcan hangi şampuanı verdi doktor size?

cnm denedim we şiddetle tavsiye ediyorum elma sirkesi ısırgan otu karışımı.. eğer ilgilenirsen nasl yapabilceğini anlatabilirm..benmde aynı sorunm wardı kabuk bağlamştı ve acaip derecede kaşınıyodu..bu karışımı bir kez uyguladım artık o kabuklardan eser yooooookkyerimseniben

benımde canım neye üzülse sıkılsa aynı böyle oluyo kafam pul üstüme dökulüyo
bıde miğdeme vurur wc den çıkamam
stres nerelere vuruyo valla
bnde bi çözüm bulamadım

ben 5-6 senedir çekiyorum bütün kafa arkamı sarmış durumda. bebeklerdeki konak varya onun aşmışı -tatlicadiarzu- ne kullandıysam fayda etmedi gittim 30 milyonluk şampuan bile aldım ki benim için çok ekstrem bişeydir bi şampuana bu parayı vermek :))) tek işime yarayan zeytinyağı oldu. saf zeytinyağını her gün sürüp 1 saat bekletip yıka. bırakma ama ben bıraktım tekrarladı.

bu arada doktora da gittim işte bu şampuanı da cildiyeci vermişti, ama dediği şey "kendini sıkma kafana bişeyi takma, üzüntü yaptığın sürece bünyen bunu yapcak":delphin: sen de bi görün doktora istersen.

cnm benm söylediğim formülü kesinlkle denemelisin inan ki tekrarlamıycak denemesem ce faydasını görmesem yazmazdım

cnm benm söylediğim formülü kesinlkle denemelisin inan ki tekrarlamıycak denemesem ce faydasını görmesem yazmazdım

canım deniyim bari bu kadar methettiğine göre işe yaramış.. ısırgan otunun kaynatılmış suyuna mı katcam elma sirkesini??

bir avuç ısırgan otunu kaynatıp süzüyoruz ve 1 çay bardağı elma sirkesini süzülen suya ekliyorz pamukla saç diplerimize sürüp 1 saat kadar bekliyp yıkıyorz cnm.. bu kadar basit

bir avuç ısırgan otunu kaynatıp süzüyoruz ve 1 çay bardağı elma sirkesini süzülen suya ekliyorz pamukla saç diplerimize sürüp 1 saat kadar bekliyp yıkıyorz cnm.. bu kadar basit

işe yararsa çok dua etcem sana, senelrdir çekiyorum çünkü kaydirigubbakcemile5
hemen bugün yapcam bunu çok sağol:teytey:

rica ederim cnm..ilk dakikalrda benm başımda yara olduğu için biraz acımştı ama en fazla 5 dk sürdü..beni haberdar edersen sevinirim cnmmm:1hug:

aynı sey bendede var. azcık uzuleyım hemen sac dıplerım kabuk kabuk oluyor. ben gecen gun bebe yagını denedım. oglum konak oldugunda onu surmustum kafasına ve gecmıstı kendımde de denedım baya ıse yaradı.dıplerıne pamukla guzelce yedırıp 2-3 saat beklettım.sonra yıkadım saclarımda yumusacık oldu.

aynı sorun teyzemde de vardı benm bi cildye ye grün istersen onun verdği ilaç 2 haftada geçrdi sorunu zaten gittgi doktor çok ii diolar istersen ismnı verrim doktorun arkadşım

benımde canım neye üzülse sıkılsa aynı böyle oluyo kafam pul üstüme dökulüyo
bıde miğdeme vurur wc den çıkamam
stres nerelere vuruyo valla
bnde bi çözüm bulamadım

aynı sey bendede var. azcık uzuleyım hemen sac dıplerım kabuk kabuk oluyor. ben gecen gun bebe yagını denedım. oglum konak oldugunda onu surmustum kafasına ve gecmıstı kendımde de denedım baya ıse yaradı.dıplerıne pamukla guzelce yedırıp 2-3 saat beklettım.sonra yıkadım saclarımda yumusacık oldu.

Kızlar bu dediğiniz bende de var hemde 6-7senedir var bunun adı saç sedefi
bende doktora gittim normal sedef gibi değil merak etmeyin
fakat sıkıntı üzüntü oldumu hemen çoğalır diplerini birde kaşıdımmı pul pul kepek gibi dökülür
bu saç sedefi için yapmadığım kalmadı
tek çare üzüntüden,sıkıntıdan uzak durmak birde doktor verdi memocon du sanırım böyle bir losyon sürüncede geçiyor fakat tamamen geçmiyo hiç bi zaman geçmez dedi 5doktordan fazla doktora gösterdim mafoldumben

arkadaşlarr bendede vardı geçen sene doktor 'ketoral' diye medikal bi şamPuan verdi. normal şamPuanımdan sonra uyguladım, en son saç kremi kullandım çnkü biraz sertleştriyor. saç kremini sonra kullanırsanız sorun kalmıyor :) 2 günde bir kullanım yeterli benim 1 haftada yok oldular.

BEN DE KIŞIN BAŞINDAN BERİ ÇEKİYORUM İLK BAŞTA 'YAZIN ÇOK YIKANIYORUM ŞİMDİ AZ YIKANIYORUM DİYE OLUYODUR' DİYE DÜŞÜNÜP SIKLIKLA YIKANDIM AMA YİNE Bİ İŞE YARAMADI. 'ACABA SICAK SUYLA YIKIYORUM DİYE Mİ' DEDİM VE ILIK SUYLA YIKANDIM YİNE İŞE YARAMADI. EN SONUNDA 'ACABA ÇOK MU ŞAMPUANLIYORUM' DİYE DÜŞÜNDÜM AZ KULLANMAYA BAŞLADIM YİNEDE HİÇ Bİ DEĞİŞİKLİK OLMADI. EN SONUNDA ŞAMPUANI DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERMİŞTİM AMA ÖYLE SIK SIK ŞAMPUAN DEĞİŞTİRMEM DE zaten 'Loreal Paris Elseve Arginine X3 Saç Dökülme Karşıtı Direnç Şampuan 650 ml' YI KULLANIYORDUM MEMNUNDUM DA O YÜZDEN DEĞİŞTİRMEDİM AMA ALLAH'TAN BENİMKİ ÇOOOK KÖTÜ DEĞİLDİ HER YERDE YOKTU DERİMİN ÖN KISIMLARINDA ÇOK VARDI. EN SONUNDA KAŞIMASSAM GEÇER DİYE DÜŞÜNDÜM VE KAŞIMAMAYA KARAR VERDİM AMA KAŞIMADIKÇA DAHA KAŞINIR OLDU DERİM YANIYO İÇİM İÇİMİ YİYODU KAŞIMAK İÇİN BAKTIM BU BÖYLE OLMİCAK EN SONUNDA YİNE KAŞIMAYA DEVAM ETTİM. NEYSEKİ, BİZM Bİ KOMŞUMUZ DA BİKAÇ YIL ÖNCE AYNI SORUNU YAŞIYODU AMA ONUN BİRAZ ABARTILIYDI O Bİ ŞAMPUAN KULLANMIŞ GEÇMİŞ BANADA ÖNERDİ ŞAMPUANIN ADI 'Head & Shoulders Şampuan Kadınlara Özel Saç Dökülmelerine Karşı 400 ml' BELKİ ARANIZDA KULLANANLAR VARDIR. BEN DE ALDIM KULLANMAYA BAŞLADIM ZATEN KAŞINMAYI DA ÖNLÜYODU KAŞIMAYA KAŞIMAYA DERİM YANMAMAYA BAŞLADI VE ŞİMDİ NERDEYSE Bİ AYDAN FAZLADIR KULLANIYORUM VE SIK SIK BANYO YAPIYORUM EN SONUNDA ÇOK AZ KALDI BİRÇOK YERDE GEÇTİ ZATEN DERİ KENDİLİĞİNDEN DÖKÜYO YANİ TEMİZLİYO TEK YAPMAM GEREKN DÖKÜLÜP DE SAÇIMA TAKILANLARI ÇIKARMAK OLUYO ONUN DIŞINDA RAHATLADIM TABİKİ TAMAMEN GEÇMEDİ HALA VAR BAZI UFAK TEFEK YERLERDE AMA ONLAR DA ÇOK KÜÇÜK. YANİ ÖNERİRİM ÇOOOOK YARARI OLDU EMİNİMKİ SİZDE DE YAYARI OLUR ÇÜNKÜ KOMŞUM DEDİĞİM KİŞİYLE AKRABALIK OLARAK ALAKAM YOK YANİ ŞAMPUANIN ETKİSİ AKRABILIKLA FLAN İLGİSİ YOK DERİDEN DERİYE DEĞİŞMİYO ÇOĞU DERİDE İŞE YARIYO YAYARIM DOKUNURSA ÇOK SEVİNİRİM VE EMİNİMKİ DOKUNCAKTIR TAVİSYE EDERİM :) KULLANDIKTAN SONRAKİ SONUÇLARI YAZARSANIZ SEVİNİRİM :))

Back