• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rüyada bir yerlerden düşmek

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
131
688
63
Uyurken Rüyanızda Bir Yerden Düşer Gibi Oluyormusunuz..?

Bu hemen hemen herkesin yaşadığı çok sık görülen bir şey. Dikkat edin tam düşerken yada düşmek üzere iken yere çarpmadan uyanırız. Buraya kadar her şey normal.İlginç olan şu eğer düştüğümüzü görürken yere çarpmadan uyanamazsak yani yere çarparsak uykudan bir daha kalkamıyoruz. Evet ölüm gerçekleşiyor.Rüyada değil gerçekten ölüyoruz. Şimdi bazılarınız buna imkan olmadığını söyleyecektir. Yaptığım araştırmalara göre gerçekten böyle bir şey mümkün.

İşte açıklaması:

Rüyada kendini uçarken görmek veya yüksek bir yerden düşerken görmek ergenlik çağı belirtileridir bunları büyük yaşta da görmüş olanlarınız vardır: bu, hormonal bir durum. Yere çakılıp öldüğünü görenlerin öldüğü doğrudur: bu mistik bir durum değil fizyolojik bir etkidir sadece. Şöyle ki, beyin rüya görüyor olduğunu bilmez ve onu gerçek algılar. Bu durumda metabolizma da gerekli tepkileri verir ve sonuç kalp krizi!!! gerçekte de çok yüksek bir yerden düşüp ölenlerin hemen hepsi çarpmaktan değil kalp krizinden ölürler...
[alıntı]

Son düzenleme:
uctugumuda görüyordum ben bir ara,
böyle yere düsmeler bana tatile gittigimde rüyamda oluyordu..
allaha bin sükürler son anda uyaniyoruz..
banada cok oluyor..

ben rüyamda düştüğümü çok görüyorum demekki azrail peşimde naniknanik
ama rüyamda iki kez uçtuğumu görmüştüm ve kesinlikle süper bir duygu uyandığımda çok huzurlu hissetmiştim kendimi hafiflemiş gibiydimm :dance:

Çok enteresan....:1shok:
Ben çok düşerim rüyamda,her seferinde de 'hihhhh' diyerek uyanırım...kafamçokkarıştı
Allahım hayırlara çıkarsın inşallah!:Saruboceq:

Bana çok olur:1shok: Acayip bir korkuyla uyanırım ama yataktan çıkamam ve gözlerimi açamam. Yazıda denildiği gibi hep yere çakılmadan uyanırım. Yani hiç düştüğümü görmedim. Çok enteresan. :bbo:

ben şöyle duymuştum gayette mantıklı geldi
hani tam düşecekkken uyanıyoruzyaa
ruh bedene ani giriş yaptığı zaman oluyormuş o
düşecek gb oluyormuşuz ama ne kadar gerçek bilemem paylaştığın bilgi içinde tşler ayrıca arkadaşıma.s.

özellikle küçükken olurdu.annemlerle oturup tv.izlerken koltukta uyukladıgımda yaşardım.

aslında çok enterans dünyadaki hemen hemen tüm insanların aynı içerikli bir rüyayı görmesi!

belki de hepimizin ortak tek noktası ölüm oldugu için böyle bir açıklama getirilmiştir bilemiyorum.
ama bi de şu varki beyin gerçekten rüyaları gerçek olarak algılıyorsa ne biliyim rüyada binbir türlü olay yaşanıyor hatta benimkiler henüz vizyona girmemiş aksiyon filmi gibi çok güzeller hani tam hatırlasam yazsam çekilse rekor kırar hiç öle sahneler görmedim ben şimdiye karar :)

hırsız oluyosunuz-polis oluyosunuz-hamile oluyosunuz ne biliyim mesela ben kendimi hamile gördüysem beynim şimdi benim bir hamilelik durumu mu yaşayıp atlattıgımı sanıyor.beynime göre bir evladım mı var benim şimdi :S

bi kaç din bilginine sorucam bu konuyu bakalım bişeyler çıkarsa sizinle de paylaşırım inşallah.bence cevapları Kur'an'da aramaya çalışmak daha doğru sonuçta tüm insanların gördüğü "ortak" bir rüya bu!
down sendromu yaşayan tüm kardeşlerimizin fiziken birbirine fazlaca benzemesi gibi enterasan bi olay! o da çok ilginç di mi? tek tipten bi sürü insan var dünyada..klonlamaların işlendigi bir sinema filmi gibi.ama gerçek!

Son düzenleyen: Moderatör:
rüyada bir yerlerden düştüğünü gören insan gerçekten düşüyormuş duygusunu yaşar değilmi? hiç bir yerden düşmemiş bu duyguyu hiç yaşamamış bir insan bile bunu yaşar rüyasında,düştüğünde içi bir garip olur...bir kitapta okumuştum...aslında bu duygu genlerimizde varmış..yani çok ilkel bir şekilde yaşayanlardan genetik olarak aktarılmış bu duygu bize...önceden insanlar yaşamını sürdürebilmek için dağlara,çok yüksek ağaçlara çıkarlarmış yiyecek toplayabilmek için...tabiki oralardan düşenler de çok olurmuş..o zamanlar düşenlerin hissettiklerini hissedermişiz biz de bilinç altı olarak...paylaşmak istedim:utangac:

ilgincmis!
cok insan biliyorum ruyalarinda dustuklerini gorurler..
demek aciklamasi buymus!
sagol a.s.

(:

ben 15 yaşına kadar kendimi uçurumdan düşerken görürdüm. devamlı. ve 15 yaşında ailemin arabasıyla 20 metre uçurumdan düştük. döne döne ,çarpa çarpa.. görenlerin, bunlar sağ çıkmaz dediği bir kazaydı bu. ve sağ çıktık. o kazadan sonra bu rüyalar kesildi. bir daha görmedim

Bu rüyayı bazı dönemlerde bende çok sık görüyorum.
Dilerim her düşüşümde uyanmış olurum. :))

üzgünüm ama doğruluk payı yok..
ben ergenlikte bazı olağanüstü şeler yüzünden resmen akli dengemi kaybetmek üzereydim..
kabuslarımda kaçarken köşeye sıkışır ve atlamak zorunda kalırım..
zamanla kabuslarımı kontrol altına lamak zorunda polduğumu söledi doktorum..
aldımda. beyin gücüyle.. ve kabustanb uynamam sadece atlamama bağlıydı. eğer atlarsam gözlerimi açabiliyordum ama eğer korkar beyin gücümle başka şelere yönelbirsem konu değişiyorsu ama uyanamıyordum.. zamanla atlamayı öörendim.. düşmeden uyanıyorum . . ama korkumdan.. düşerken yüreğim uçuyordu ve uyanıyordum... ama bunu yenmek zorundaydım karabasanlarım çok abartılı bi şekişlde rahatsız ediyordu. ve gördüğüm kabuslar aklımı zorluyordu.. . düşmek için uuraşıyordum.. her zaman olmuyor ama düştüğümüde görmüşlüğüm var.. doktorların böle bi açıklaması da yok ayrıca. biz beraber yaşadık nerdeyse doktorlarla... kabusları bitirmek elimdeydi. düşmem gerekiyordu düşüyordum. 2 3 defada çakıldım resmen. ama açtım gözümü. lütfen bu tip yazılarla insanları korkutmayın.. eğer proflarla konuşursanız bu kadar kesin yargılar olmadıını anlarsınız. çünkü zaten beyin yönetiyor rüyaları. . . atladığında atla diye komut veriyorsun ve komutu beyi,n kabusta olduğunu ve bu kabustan kurtulmak için yaptığını biliyor.. buna kapılıp kriz gerçekleşmesi mümkün değil..isterseniz daha çook şey yazabilirim bu konuda... çook yıllarım bu konuda araştırmayla denem yanılmalarla geçti benim.. çakılan ölür çok yanlış bi mantık..

kısa süreli bi beyin soşu yaşıosunuz ama kriz gerçekleşmiyo..

üzgünüm ama doğruluk payı yok..
ben ergenlikte bazı olağanüstü şeler yüzünden resmen akli dengemi kaybetmek üzereydim..
kabuslarımda kaçarken köşeye sıkışır ve atlamak zorunda kalırım..
zamanla kabuslarımı kontrol altına lamak zorunda polduğumu söledi doktorum..
aldımda. beyin gücüyle.. ve kabustanb uynamam sadece atlamama bağlıydı. eğer atlarsam gözlerimi açabiliyordum ama eğer korkar beyin gücümle başka şelere yönelbirsem konu değişiyorsu ama uyanamıyordum.. zamanla atlamayı öörendim.. düşmeden uyanıyorum . . ama korkumdan.. düşerken yüreğim uçuyordu ve uyanıyordum... ama bunu yenmek zorundaydım karabasanlarım çok abartılı bi şekişlde rahatsız ediyordu. ve gördüğüm kabuslar aklımı zorluyordu.. . düşmek için uuraşıyordum.. her zaman olmuyor ama düştüğümüde görmüşlüğüm var.. doktorların böle bi açıklaması da yok ayrıca. biz beraber yaşadık nerdeyse doktorlarla... kabusları bitirmek elimdeydi. düşmem gerekiyordu düşüyordum. 2 3 defada çakıldım resmen. ama açtım gözümü. lütfen bu tip yazılarla insanları korkutmayın.. eğer proflarla konuşursanız bu kadar kesin yargılar olmadıını anlarsınız. çünkü zaten beyin yönetiyor rüyaları. . . atladığında atla diye komut veriyorsun ve komutu beyi,n kabusta olduğunu ve bu kabustan kurtulmak için yaptığını biliyor.. buna kapılıp kriz gerçekleşmesi mümkün değil..isterseniz daha çook şey yazabilirim bu konuda... çook yıllarım bu konuda araştırmayla denem yanılmalarla geçti benim.. çakılan ölür çok yanlış bi mantık..

yazınızı okudum çok da aklıma yattı...sonra uykusuzdum yatmaya gittim (denemek için değil) az evvel kalktım.rüyamda eski evimizin ordaydım dogdugum mahalle...burnumda tütüyor diyebilirim yıkıldı şimdi hep oralar :1no2: evden bişey alıp çıkıcaktım bayramdı şırasız tatlılar gelmişti...bişiyler daha gördüm neyse geçelim oraları...
sonra evin içine girdiğimde sizin yazınızı hatırladım ve dedim gezmek istiyorum evi çok özledimm...sonra odaları gezdim tek tek...yad ettim.ama bilinçliydim..bunu ben yaptım sizin denediginizi uygulayarak...hatta bi ara mutfak kapısının arkasına sakladım.orda bi şapka asılıydı dedim test ediyim.şapka üstüme düşsün dedim düştü.bilmiyorum çok ilginçti...daha devamı da var...ama çok etkilendim.ve çok sevindim bunu öğrendigime..abime anlattım o da arkadaşından için eee x senelerdir yaşar bunu.şurdan atılıyım der hep atlar falan dedi..kaydirigubbakcemile4

bi çok şey araştırdıgınızı isterseniz yazabileceginizi söylemişsiniz yazarsanız sevinirim.
teşekkürler.kaydirigubbakcemile5

kısa süreli bi beyin soşu yaşıosunuz ama kriz gerçekleşmiyo..
Ben böyle birşey yaşamadım tabii ki.Ama hep düşerken uyandım.O yüzden doğruluğundan tabii ki emin değilim.....Teşekkürler canım bu bilgi için.Sadece alıntı bir yazı....Ama doğruluğuna inanarak aktardığım bir yazı....

Back