Çok ilginç gerçekten mesela arkadaşımın profilini gördüm bugün geçen gün rüyamda eski sevgilisiyle barışmıştı bugün baktıgımda aa bunlar da nasıl barıstı cidden dedim şöyle bir kaç dakika düşündüm rüya oldugunu öyle anladım gibi gibi şeyler , delirmiyorumdur inşallah…Bende esimi ruyamda baska kadinlarla mangal yaparken goruyordum
Uyaninca sinirli oluyordum ona falan
Ama tüm gün ruyayi gercek sanma durumu olmadi hic
Bi ara ruyamda wcye gidiyordum ama aslinda gitmiyormusum yatagi kil payi farklarla kurtardigim cok olmustur
aa o kadar ciddi bişey olabilir mi ki ben belki dönemsel geçici bişeydir diye düşündüm içime kurt düştü şimdiNörolojiye bir gidin
peki önce nöroloji mi yoksa psikolog mu hangisine daha yakın olabilir durumum hiç bilmiyorumBir uzmana danışın
Normal bişey değil bu
İlk başvuru olarak psikolog olmaz. Diper branşlar görsün gerekli tetkikler görüntülemeler mr, tomografi vb. Çekilsin. Patolojik bir durum yok ise psikoloğa onlar yönlendirir kaşeli kağıtla zaten.peki önce nöroloji mi yoksa psikolog mu hangisine daha yakın olabilir durumum hiç bilmiyorum
son 1 haftadır geceleri kolay uyuyamıyorum 4-5 oluyor zor uyuyorum evimizin arkasında inşaat var her sabah 8-9 gibi baslıyolar onların sesine her gib muhakkak uyanıp camı kapatıyorum 1 aydır falan devam ediyor bu durum acaba camı kapatıp tekrar uyumaya geçiş esnasında gördügüm rüyalar mı böyle yapıyor bana gerçeklikle rüya arasına geçerken falan bilmiyorumdüzgün uyuyabilir musunuz?
ben de stresli dönemlerimde derin uykuya dalamama, uykudan uyanamama sıkıntıları yaşıyorum. böyle zamanlarda uykuyla uyanıklık arasına sıkıştığım için rüyayla gerçek çok karışıyor. ben de terk edildiğimi görüp sabah sevgilime sinirlendiğimi bilirim.
psikolog değil, psikiyatriye görünün. gerekirse nörolojiye ya da uykunuzla alakalı bir sorunsa uyku polikliniklerine falan yönlendirir.
allah korusun yahu inşallah öyle bişey değildir , mesela rüyamda erkek arkadaşımın bana bişey anlattığını görüyorum sonra ona o konuyla ilgili bişey diyecekken fark ediyorum aslında rüya oldugunu , ben herkeste olabilecek biseydir diye düsünüp cok üstüne düsmemistim bu meseleninYanlis anlamayin sakin oyledir demiyorum asla ama sizofrenide de hayalle veya ruyayla gercek hayati cok birbirinden ayirt edemezler. Bunun icin kullanilan ilaclar var hatta psikiyatrist ile gorusebilirsiniz. Belki donemsel yada sinirsel vucudun verdigi tepkidir.
aslında eski konularıma bakarsanız eğer son 6 aydır yaşadığım bir hamile olma tramvası var aşamadıgım 6 aylık süreçte de beni inanılmaz yıpratıp gerçek bir tramva yaşamama sebep oldu belki onun stresi vücuduma böyle yansıyor olabilir miİlk başvuru olarak psikolog olmaz. Diper branşlar görsün gerekli tetkikler görüntülemeler mr, tomografi vb. Çekilsin. Patolojik bir durum yok ise psikoloğa onlar yönlendirir kaşeli kağıtla zaten.
Yeni geçirilen bir kafa travması veya çok ciddi ailesel travmalarınız var mı?
uyanıp geri uyuyunca bende de aynısı oluyor, her sabah ezan sesine uyanıyorum çünkü. son konunuza baktım da çok yoğun stres altındasınız. çok da gençsiniz bir şekilde profesyonel destek almayı deneyin lütfen.son 1 haftadır geceleri kolay uyuyamıyorum 4-5 oluyor zor uyuyorum evimizin arkasında inşaat var her sabah 8-9 gibi baslıyolar onların sesine her gib muhakkak uyanıp camı kapatıyorum 1 aydır falan devam ediyor bu durum acaba camı kapatıp tekrar uyumaya geçiş esnasında gördügüm rüyalar mı böyle yapıyor bana gerçeklikle rüya arasına geçerken falan bilmiyorum
çok teşekkür ederim inşallah o yaşadığım tramvanın bende kalıcı hasarı olmamıştıruyanıp geri uyuyunca bende de aynısı oluyor, her sabah ezan sesine uyanıyorum çünkü. son konunuza baktım da çok yoğun stres altındasınız. çok da gençsiniz bir şekilde profesyonel destek almayı deneyin lütfen.
aslında biraz bu yasadıgım stresle alakalı olabilecegini tahmin edebiliyorum ancak 6 ay sonunda belki o yüzden degildir diye düsündüm ya da bi sekilde patlama oldu bende bilmiyorum insanın psikolojisinin neler yaptırabilecegini cok iyi gördüm bu sürecte umarım geçici bişeydirŞoyle ki bende daha once gorustum psikiyatri ile. Yani illa ki cok ciddi hastasiniz demek degil insan zaman zaman ihtiyac duyabilir korkmayin. Bana dedigi insanlar kafaya takmiyorum zannetse bile bilinc altinda bazi seyleri takiyor olabilir ve bunun farkinda degildir. Beyinde cok farkli kendi kafasina buyruk cesitli savunma mekanizmalari gelistiriyor. Ornegin cilt hastaliginiz cikabiliyor. Sonra dermatolog ariyoruz neden oldu diye. Ya da uzgunken ekmek yediniz. Glutene alerji gelistiriyor cunku beyin diyormuski uzulurken vucuda giren sey tehdittir. Bunun gibi beyin yasadigi travmayi nereden cikaracak belli olmuyor acikcasi.
daha önce kısa bir dönem daha olmuştu bu ama hiç üstünde durmadım ve geçti son bir kaç gündür yine var , cok da üstüne düşmeyip bir süre geçmesini bekleyeyim geçmezse doktora gitmeyi deneyeceğimBir iki sefer olabilir ama sürekli oluyorsa bence de doktora görünmeniz de fayda olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?