• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rüya ile gerçeği ayırt edememek

yoksa

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2014
1
0
6
34
İstanbul
Merhaba ben 19 yaşındayım ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Benim sorunum rüyayla gerçeği ayırt edememek. Rüyalarım birbirinin devamı niteliğinde ve o kadar gerçekçi ki. Mesela rüyamda bir gün görüyorum işte yarın bir yere yetişmem gerekiyor hazırlanıyorum falan sonra uyanıyorum ertesi gün yattığımda işte yetişmem gereken yere gidiyorum gibi. Sürekli birbirinin devamı,gördüklerimin hepsi çok mantıklı. Böyle rüyalarımda farklı bir dünya yaratmışım gibi.Mesela üst kat komşumuz öteki dünyamda yaşlı biri ama gerçekte öyle biri yok ama ben her rüyamda o yaşlı teyze oturuyomuş gibi görüyorum. Rüyamda çantama eşyaları koyuyorum ertesi gün kontrol etmeden evden çıkıyorum bir bakıyorum aslında almamışım. Bunların hepsini iyice düşününce rüya olduğunu hatırlıyorum ve bu durumdan ciddi anlamda korkmaya başladım. Bu olaylar neden olabilir,depresyonda falan mıyım? Yoksa nörolojik bir şey mi?

bana da sık sık olan bir şey ama normal olduğunu düşünmüyorum. bilgisi tecrübesi olan birileri yanıtlar da öğreniriz inşallah

Back