Rutubettt :(

gzm2628

Gizem
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
7.988
1.507
173
İstanbul
Herkese merhabaa doğru yere açmıyorum sanırım ama o doğru yeri bulamadım :))

Oturduğum ev 4 katlı ve en alt katında rutubetten herşeyimiz çürüyor küfleniyor napıcam bilmiyorum kapalı havuz var en altta üstünü kapatmışlar zamanında oraya açılan bi kapak var havuzun içi depo gibi kullanılıyo ondan kaynaklı sanıyorum yemek masasının sandalyeri sırf küf yatak odası hep nemli ıslak ıslak camı hep açık bırakıyorum ama işe yaramıyor nası geçer nası azalır bi bilen varsa yardımcı olsun inanın delirmek üzereyimmm teşekkürler..

Ev sahibiniz bu durumu biliyor mu ? Nem gelen yeri kurutmadan ne yapsanız ise yaramaz.

Kendi evlerinden haberleri yokki nerden bahsettiğimi anlamıyolar bile söyledik ama bi icraat yok
Gelip evlerine bakmaları gerekiyor... Benimde evin çatısı akıtıyor 2 yıl önce yapılmasına rağmen bu sene gelen şiddetli yağmurlardan sonra yan komşum ve benim evimin içi resmen su dolmaya başladı yağmurlarda. Aradım söyledim ne gerekiyorsa yapın artık nemden eşyalarım çürümeye başlayacak diye. Evine gelmedi çünkü durumu biliyor. Kış gelmeden çatı yapılacak inşallah! Gelecek ve evine bakacak mecbur. Siz o eve eşyalarınız çürüsün diye kira vermiyorsunuz.

Ooo yastık bile ne kötü olmuş. .taşınma ihtimaliniz yok mu? Bahsettiginiz yeri kapatmadan sorunu halletmeden ne yapsanız işe yaramaz ki .

Onlar gelse ne yapılabilir büyük nem cihazı falan geliyo benim aklıma sadece söylicem ev sahibine evett

Onlar gelse ne yapılabilir büyük nem cihazı falan geliyo benim aklıma sadece söylicem ev sahibine evett
Kaynağı kurutmak zorundalar, yastığa bakarsak inanılmaz bir rutubet var orada. Hasta olursunuz, sürekli ateş ve boğaz enfeksiyonu yaşarsınız. Abimin evi böyleydi yan taraf açık olduğu için sürekli oradan nem geliyordu. Ne yaptı etti yazın nem tamamen kalktiktan sonra yalıtım yaptırdı. Odada gürül gürül soba yanmasına rağmen hiç o nem kalkmadı o evden.

Yeni taşındım 1 ay oldu daha burda oturmaya başlayalı
İsterse 1 gün olsun bak gerçekten başedemezsin bu derece ciddi boyuttaki rutubetle. Eşya kolay alınmıyor yazık çürütme, başka eve de taşınsan bir süre sonra o mobilyanın küf kokusunu geçiremezsin

biz öğrenciyken tarabyaüstünde bir ev tutmuştuk, evi boyamış temizlemiş bize kaktırdılar, 1 hafta sonra kitaplarımız bile su içindeydi, yatamıyorduk yatak ıslaktı ben böyle rutubet görmedim,
ev sahibi bizim denemediğimiz kalmadı, yalıtım yaptık boyattık size verdik dedi, evin halini gösterince ödediğimiz kira, depozito ve nakliye ücretine kadar alıp taşındık.
yani bu seviyede rutubetin çözümü pek kolay olmuyor.

Şimdi görüştüm nem makinesi alın diyo bizmi alcaz dedim tabiki diyo ne alaka onun evine ben neden alıyorum ki oof
O zaman ne yapın edin taşının. Bu rutubet o dediğiniz şeyle düzelecek gibi durmuyor. Kendi eviyle ilgilenmiyorsa yapacak başka bişey yok. Ya otur ya çık diyor işte açık açık. Orada yaşanmaz benden demesi. Bir de kış geliyor iki katı nem olacak. Bütün kış hasta yatmak istemiyorsanız bir an önce ev bulup çıkın.

Benim de iki sene önceki evim rutubetliymiş. Ben anlamamışım, rutubetten olduğunu bilememişim daha doğrusu. Yeni eve taşınırken bazanın altındaki küfü görünce anlamıştım. Yatak odasındaki çekyatın arkası ve içindekiler falanda küflenmiş. Ama üç yılda sizin yastık kadar küflenmedi. Dava falan açılamıyor mu acaba? Adam kandırmış sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…