Rutin Gebelik kan ve idrar testlerinizi ne kadara yaptırdınız?

mercimemek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
13
2
3
İstanbul
Merhaba, öncelikle foruma yeni katılıyorum ve 8 haftalık hamileyim. doktorum rutin gebelik testleri istedi özel muayenehaneye gidiyorum. Özel sağlık sigortam gebeliği karşılamadığı için sgk geçen bi yerde ya da direkt cebimden ödeyerek yaptıracağım. Aldığım fiyatlar çok uçuk 900 diyen de var en düşük 370 tl diyen de var. Siz ne kadara yaptırdınız bu testleri ve nerede yaptırdınız? :18::18::18:

-Kan Sayımı
-Açlık Kan Şekeri
-Toksoplasma IgG ve IgM
-Rubella IgG ve IgM
-HBsAg
-Anti HCV
-Anti HIV + p24 Ag
-VDRL
-Tam idrar tahlili
-TSH
-DVit

Valla ben senin yerinde olsam asla bir kurus vermem bende ozele gidiyorm tahlillerimi devlette yaptiriyorum sigortam var eger sigortaniz yoksa gebelere yine ucretsiz tum bu tahliller devlette analik hakki diye birsey var bosuna vermeyin o parayi bebeginize birseyler alin

evet çok haklısın. Peki devlete gittiğimde özel doktorun istediği tahlilleri doktor yazıyor mu? Bazı tahlillere gerek duymaz ve yazmaz diye endişe ediyorum açıkçası. Diğer yandan da çok ciddi bi ücret özelde aynı devlette sonuçta yapılacak olan tahlil aynı.

benimde ilk bebiğim ve çok bekletti beni.....herkes herşeyin en iisini yaptırmak ister

Sana da hayırlı olsun. Kalp atışlarını duyduktan sonra bir rahatlıyor insan ama süreç daha yeni başlıyor :) Şimdi bir sonraki kontrolde neler göreceksin neler değişecek her şey yolunda mı heyecanla bekliyorsun.

Ben önce özele gittim 240 a yaptılar
Bi hafta sonra kontrole gittim yine size yazılan gibi bir sürü tahlil istendi birincisinde yer aldığını gördüğüm başlıkların da tekrarı istendi, 340 dendi yaptırmadım
Eski tahlillerimle devlete gittim, hiç bişey istenmedi onlar yeterliymiş
Kansızlığım var diye kan ilacı yazdı
Bir de tiroid sorunum varmış, endokrinolojiye gideceğim

hiii bu tahlilleri bir kere yaptırmakla altından kalkamıyoruz ayda bir nasıl yaptıracağız? resmen soygun!

Canim devlette gereken tahlilleri doktor ihmal etmez yaptirir zaten ozeldeki doktorlar bazi tahlilleri para icin yaptiriyor acikcasi ben hem devlete hem ozele gidiyorum cok memnunum boyle ozelde tahlil yaptirmiyorum dedigin fiyalar cok yuksek

Canim devlette gereken tahlilleri doktor ihmal etmez yaptirir zaten ozeldeki doktorlar bazi tahlilleri para icin yaptiriyor acikcasi ben hem devlete hem ozele gidiyorum cok memnunum boyle ozelde tahlil yaptirmiyorum dedigin fiyalar cok yuksek

sanırım bende öyle yapacağım. Çalıştığım ve özel sağlık sigortam olduğu için develete uzun zamandır gitmiyorum. İnş süreci başarılı bir şekilde geçerim. :)

bende 5 haftalik hamileyim .aile hekimime gittim ve hamilelikte yapilmasi gereken tum tahlilleri yaptirmak istiyorum dedim ve yaptirdimda.sonra tun tahlillerimi toplayip ozel saglik sigortamin oldgu hastanedeki doktoruma gittim.doktorumda aferin sana dedi.

aile hekimlerinde yaptırılıyor mu bu tahliller? Hiç bilgim yoktu.

aile hekimlerinde yaptırılıyor mu bu tahliller? Hiç bilgim yoktu.

tabi ki sen bagli oldgun saglik ocagina git .elinde bi kagidin varsa ver yazsin istedigin tahlilleri .birde ayrica soyle bu kagitta bulunmayan tahlillerde varsa yaptirmak istiyorum.bu arada idrar tahlilini unutma ben unutmusum bi daha gittim

tabi ki sen bagli oldgun saglik ocagina git .elinde bi kagidin varsa ver yazsin istedigin tahlilleri .birde ayrica soyle bu kagitta bulunmayan tahlillerde varsa yaptirmak istiyorum.bu arada idrar tahlilini unutma ben unutmusum bi daha gittim

haha iyiymiş seninki de :) ben yaptırmakta geç kaldım sanırım 21 Temmuz'da gideceğim doktora inş o zamana kadar çıkar sonuçlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…