- 20 Ağustos 2022
- 66
- 44
- 18
- 31
- Konu Sahibi AlicePoppins
Merhaba ben online çalışan biriyim, işim çevirmenlik ve özel ders. Ama bunlar sürekli denk gelmiyor. Bazen oluyor bazen uzun süre olmuyor. Bir okulda öğretmenlik ise beni tanıyan tüm arkadaşlarımın “senlik değil” dediği bir şey. Öğretmenliği sevmiyorum. Sürekli yeni fikir ve projeler düşünen biriyim. Sürekli kurslar fırsatlar kolluyorum ve kendim bir şeyler üretmeye çalışıyorum ama şuan yığıldığım bir dönemdeyim. çünkü sosyal etkileşim olmadığı için iç motivasyonum da düştü. Eşim de evden online çalışıyor mesela onun hiç böyle bir sorunu yok. Taşındığım bölge istanbul merkeze uzak, arkadaşlarımla kolay kolay buluşamıyorum ama buluşsam da nereye kadar. Aradığım şey daha rutin bir şey. Sitede spora gidiyorum, arada kütüphaneye gidiyorum ve arkadaşlarımla görüşüyorum. Bu kadar. Bütün arkadaşlarım bu sıkıntıyı çalışarak kapatıyorlar. Evde durunca depresyona girdiklerini söylüyorlar. Ama ben okuduğum bölümde çalışmayı gerçekten istemiyorum. Bu yüzden hep alternatif ilgi alanlarıma yöneldim ama onlarda da çalışma ortamım yok şuan. Gerçekten deneyen biriyim ama bir sonuç elde edemedim. Bu dönemsel bir şey de değil, bir hayat tarzı. Köklü bir çözüm lazım aslında. Beyin fırtınası yapmaya katılırsanız çok mutlu olurum. Bir de kurs gibi etkinliklerde de kadınlara özel bulmak çok zor. Karışık olanları tercih etmiyorum. Çalışan\çalışmayan kadınların bu konuda ne yaptıklarını merak ediyorum.