Rustik Perde

CoffeeWithChocolate

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2013
247
53
Rustik perde için iki sorum var; birincisi mutfağımda duvara rustik monte edebileceğim yer yok tavandan taksak olur mu, ikincisi hem tül hem perde rustik oluyor mu? Olmuyorsa tül nasıl olur? Ben ikisi de rustik oluyor diye biliyorum ama sanırım farklı bir şeyler gerekiyor. Bir bilen aydınlatırsa sevinirim :)

rustik perdeyi tavandan asarsanız o artık normal perde olur. rustik dedikleri zaten o asma aparatı. ama perde rustik yapıldıysa onu tavandan asamazsınız kısa gelir ikincisi o perdenin asılması için yapılan yerler rustiğe göre yapılmıştır. rustik perdede tül güneşlik ve fon perdeler rustik üzerine asılır korniş denen şey hiç olmaz zaten görünüm olarak kötü olurdu güneşlik tavandan sarkacak perde altta kalacak. bizim evimizin perdeleri rustik rustik perdede korniş görevi yapan iki tane yatak vardır. birine tül birine perde asarsın. fon perdeleri de en öndeki yuvarlak sopaya takılır.

Ben korniş gibi asarsam demedim rustik için kullanılan o sopayı duvara değil tavana monte edersek ne olur dedim. Daha perdelerim yapılmadı ona göre ölçü alıp ona göre diktireceğim perdeleri. Ama işte o çubuk tavana asılsa olur mu onu bilmiyorum, rustiklerde iki sıra olduğunu bilmiyordum bak bu çok hoşuma gitti :)

Sizce asılır mı şu tahta çubuklar tavana, tavandan sarksa olur mu? :)

tavandan sarkamaz çünkü o çubuklar yere paralel durunca perdeller paralel iner yoksa terse kalır ona özel rustik yapmaları gerekir ki bence gereksiz olur. tavandan rustik sarkıtmak mantıklı gelmedi. korniş takın gitsin en azından mutfağınızı. birde eviniz sizin mi bilmiyorum ama bizim evde tavanda şu alçıdan olan zımbırtı var o engel olurdu fon perdenizde olunca bunun 3 lüsünü takıyorlar görüldüğü gibi yere paralel olmalı. dikkat etmeniz gereken şey. fon perdelerinizi tutturmak için duvara çengel takılıyor. onu kontrol edin sağlam taksınlar 3. gün gevşeyip düşüyorlar.

Eklentiler

• Rustik-Korniş-Modelleri-22.jpg
    79,2 KB · Görüntüleme: 12.394
En büyük çocukluk hayalimdi rustik perdeler...
Kiracı olduğum için evde alçıpan vardı olmaması gerekiyor. Sizde de alçıpan var ise evi çok basık gösterir.

Rustiklerde perde ve fon olayları şöyle ikili aparat gibi oluyor.
Fikir almak istiyorsan Ikea'nın sitesinden bakabilirsin.
Şahsi fikrim tavanda güzel olmaz...

Evet tavandan sarkamıyormuş, benim de mutfak pencerem o kadar alakasız ki ne rustik oluyor ne mekanizmalı perde ne başka bir şey. Biraz uzaktan bir stor siparişi verebildim sadece, sinir oldum ya Önerilerinizi inşallah ileride kendi evim için yaptırırsam dikkate alacağım, çok teşekkürler :)

Benim evde de tavan yerine dolapların ahşabı devam ediyor, hem daraltıyor mutfağı hem küçük gösteriyor yapan beni deli etti. Yoksa ben de çok heves ettim kırmızı kareli bir rustik perdem olsun, mutfağa girince bile içim açılsın diye ama olmadı. Perdeci de tüm yolları kapattı, o olmaz bu olmaz diye. İstemem istemem derken stora kaldım yine

Neyse en azından kırmızı oldu, içim ferah o konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…