Merhaba:) ne güzel zor olanı seçiyorsunuz evet rusça çok emek isteyen bir dil,alfabede birşey yok, o bir günlük iş mesele padejlerde yani haller ve fiiller de çünkü fiiller bizdeki gibi değil her fiil den 2 tane var şöyleki ;biri tamamlanmış diğeri tamamlanmamış oluyor ve siz duruma göre fiil kullanıyorsunuz bir defada yapılıp bitecek eylemler için tamamlanmış fiil kullanmak zorundasınız.Selam :) Ben de Rusça öğrenmek istiyorum ama bilmiyorum yapabilir miyim? Sizin yorumlarınızı bekliyorum. Daha alfabeyi bile öğrenmedim. Bugün başlıyorum ama çok da zorsa, baştan vazgeçmem lazım. İngilizce ve Türkçe biliyorum. Kelimeler iki dille benzerlik gösteriyor ama emin olamıyorum. Sizce???
Alink rusça diye bir site var. Orada ders anlatımları var. Kesinlikle tavsiye ederim.Merhaba, hanımlar! :) Benim nişanlım Rus ve ben de onun ailesiyle daha iyi anlaşabilmek için Rusça öğrenmeye karar verdim. Alfabe işini çoktan hallettim, zaten daha önce de yazdıkları gibi işin en kolay kısmı o galiba.
300 tane kadar kelime ezberledim. Şimdi de gramere başlayacağım.
Merhaba, aradan 1 yıl geçmiş. Hala çalışıyor musun?
Merhaba, hanımlar! :) Benim nişanlım Rus ve ben de onun ailesiyle daha iyi anlaşabilmek için Rusça öğrenmeye karar verdim. Alfabe işini çoktan hallettim, zaten daha önce de yazdıkları gibi işin en kolay kısmı o galiba.
300 tane kadar kelime ezberledim. Şimdi de gramere başlayacağım.
Ben de ekim ayında bıraktım. Çok istememe rağmen hala dönemedim.Да, я продолжаю. Hamilelik bebek derken çok ara verdim ama şimdi devam ediyorum,sen çalışıyormusun peki?
Ooo seni tebrik ederim ve nekadar şanslısın öyle hergün pratik yapma şansın var , bayağı ilerlemişsindir şimdi bizimlede paylaşımda bulunursan çok memnun olurum.
Ben de ekim ayında bıraktım. Çok istememe rağmen hala dönemedim.
Merhabalar tamda böyle bir sayfa açmak için. Gelmiştim baktım varmış hemen katilayim dedim.
Çalışıyor musunuz hanımlar Rusça bende bı kaç aydır kurs alıyorum birlikte pratik yapabiliriz çünkü sadece çalışarak ogrenilmiyo pratiğe döküp konuşmak lazım sürekli
Acaba interneten haric herhangi kullanabilecek bir kitabi tavsiye edebilir misiniz? Ben de zaman zamana okumaya baslamayi dusunuyorum da simdiye kadar hic bir adim atmadim. Bana acikcasi kolay gozukuyor cunku anadilime yakindir ve cok seyleri anlayabilirim ama tabbi gramer acisindan kolay mi zor mu bilmiyorum :)Да, я продолжаю. Hamilelik bebek derken çok ara verdim ama şimdi devam ediyorum,sen çalışıyormusun peki?
Ooo seni tebrik ederim ve nekadar şanslısın öyle hergün pratik yapma şansın var , bayağı ilerlemişsindir şimdi bizimlede paylaşımda bulunursan çok memnun olurum.
Acaba interneten haric herhangi kullanabilecek bir kitabi tavsiye edebilir misiniz? Ben de zaman zamana okumaya baslamayi dusunuyorum da simdiye kadar hic bir adim atmadim. Bana acikcasi kolay gozukuyor cunku anadilime yakindir ve cok seyleri anlayabilirim ama tabbi gramer acisindan kolay mi zor mu bilmiyorum :)