Rusça öğrenmeye çalışanlar buraya :)

Merhaba:) ne güzel zor olanı seçiyorsunuz evet rusça çok emek isteyen bir dil,alfabede birşey yok, o bir günlük iş mesele padejlerde yani haller ve fiiller de çünkü fiiller bizdeki gibi değil her fiil den 2 tane var şöyleki ;biri tamamlanmış diğeri tamamlanmamış oluyor ve siz duruma göre fiil kullanıyorsunuz bir defada yapılıp bitecek eylemler için tamamlanmış fiil kullanmak zorundasınız.
Alfabeyi öğrendiniz mi?

Birde aklıma gelmişken cins durumu var kadın,erkek ve nötr kelimelerin cinsi var kısacası,mesela кот kedi demek ama erkek,
Кошка kedi demek ama kadın gibi.kelimenin son harfine göre cinsi tayin ediliyor.

Ловушка:tuzak
Умолять:yalvarmak
Клянутся:yemin etmek
Некогда:hiçbir zaman
Нечево:hiçbirşey
Где:nerede
Потом:sonra
Сколько стоит:fiyatı nedir?
Который час:saat kaç?

Доброе утро друзья

Каждый день я занимаюсь русском языком ,думаю уже лучше говорю. Но здесь никто не интересует этот язык

Günaydın arkadaşlar

Hergün rusça çalışıyorum,artık daha iyi konuşuyorum sanırım ama burada hiçkimse bu dille ilgilenmiyor

Вероятно: Muhtemelen
Безупречный: Mükemmel
Это хорошая идея: Bu iyi fikir
Приключений: Maceralar
Довольный: Memnun
Вежливый: Nazik
Приятный: Hoş
Честный: Dürüst
Выздоравливайте: Geçmiş olsun
Отговорка: Bahane

Всем привет друзья

Сегодня:Bugün
Завтра:Yarın
После завтра:Yarından sonraki gün
Позавчера: dünden önceki gün
Достаточно:Yeterli
Нельзя: olmaz,yasak
Наверное:Sanırım
Я не хочу:istemiyorum
Я не знаю:Bilmiyorum
Я не люблю:Sevmiyorum
Я хочу:istiyorum
Я знаю:Biliyorum
Я люблю:Seviyorum

Вчера Dün
Время:zaman
Месяц:Ay
Год: Sene
Я думаю: Düşünüyorum,sanıyorum
Замечательно:Harika

Как тебе зовут?
Аdın ne?
Меня зовут Еlif.
Benim adım Elif.
Вы откуда?
Nerelisiniz?
Как ваши дела?
Nasılsınız?
Сегодня какая погода?
Bugün hava nasıl?
Откуда вы знаете?
Nereden biliyorsunuz?
Вы работаете?
Çalışıyormusunuz?
Чем занимаешься?
Ne ile uğraşıyorsun?
Что делаешь?
Ne yapıyorsun?
Как прошло день?
Günün nasıl geçti?
Кофе хочешь?
Kahve içermisin?
Снег идёт:kar yağıyor
Дождь идёт:Yağmur yağıyor

Работа:iş
Уже:artık
Потому что:çünkü
Поэтому:bu yüzden
Вместе:beraber
Хотеть:istemek
Ждать:beklemek
Смотреть:bakmak
Делать:yapmak
Что:ne
Кто:kim

Талантливый:yetenekli
Мудрый:bilge
Богатый:zengin
Сильный:güçlü
Ленивый:tembel
Бедный:fakir
Умный:akıllı
Медленный:yavaş
Нерешителный:kararsız
Терпеливый:sabırlı

Merhaba, hanımlar! :) Benim nişanlım Rus ve ben de onun ailesiyle daha iyi anlaşabilmek için Rusça öğrenmeye karar verdim. Alfabe işini çoktan hallettim, zaten daha önce de yazdıkları gibi işin en kolay kısmı o galiba.

300 tane kadar kelime ezberledim. Şimdi de gramere başlayacağım.

Alink rusça diye bir site var. Orada ders anlatımları var. Kesinlikle tavsiye ederim.

Merhaba, aradan 1 yıl geçmiş. Hala çalışıyor musun?

Да, я продолжаю. Hamilelik bebek derken çok ara verdim ama şimdi devam ediyorum,sen çalışıyormusun peki?

Ooo seni tebrik ederim ve nekadar şanslısın öyle hergün pratik yapma şansın var , bayağı ilerlemişsindir şimdi bizimlede paylaşımda bulunursan çok memnun olurum.

Ben de ekim ayında bıraktım. Çok istememe rağmen hala dönemedim.

Merhabalar tamda böyle bir sayfa açmak için. Gelmiştim baktım varmış hemen katilayim dedim.
Çalışıyor musunuz hanımlar Rusça bende bı kaç aydır kurs alıyorum birlikte pratik yapabiliriz çünkü sadece çalışarak ogrenilmiyo pratiğe döküp konuşmak lazım sürekli

Ben de ekim ayında bıraktım. Çok istememe rağmen hala dönemedim.

Neden bıraktın canım , eğer istiyorsan tekrar başlamak elinde :)

Nereden kurs alıyorsun canım , evet pratik şart , senin etrafında konuşabileceğin kişiler vardır sanırım kurstan arkadaşlar falan , birliktede elbette pratik yapabiliriz , hangi konuları gördünüz?

Acaba interneten haric herhangi kullanabilecek bir kitabi tavsiye edebilir misiniz? Ben de zaman zamana okumaya baslamayi dusunuyorum da simdiye kadar hic bir adim atmadim. Bana acikcasi kolay gozukuyor cunku anadilime yakindir ve cok seyleri anlayabilirim ama tabbi gramer acisindan kolay mi zor mu bilmiyorum :)

Anadilin nedir? Elimdeki kitapların fotosunu atayım ,yalnız fononun yayınlarında fazlaca hata var onuda söylemeden edemiycem . Gramer olarak malesef zor emek,çok çaba isteyen zor bir dil ama senin anadiline yakın olduğu için avantajlısın tabiki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…