• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruh sagligim iyi degil

canım ben bi psikoloğun yanında çalışıyorum
bana söylediği şey şu devlet hastaneleri ilaç yazıp gönderiyor hiç iyi değil
başka bi psikoloğa görünsen EMDR ya da hipnoz yönetimi kullanıyorlar ilaçlar anlık rahatlatıyor ama bu yöntemler bilinçaltında sana bu korkuyu tetikleyen anıları siliyormuş
hatta öyle ki EMDR dan çıkan danışanlar oracıkta uyuyaklıyor hep çok ilginç bir şey
ben de bişey bilmiyorum pek anladığın üzere ama özel bi psikolğa görünecek durumun var mı??

sadece yazılan yorumlarla bu ilaç iyi geldi bu ilaç doğru değil demek olmaz. Muhtemelen doktor o ilaçları destekleyici vermiştir birbirine.. Ayrıca devlet hastaneside olsa özelde olsa doktorun tecrübesine bağlı hasta karşısında başarısı. Benim tanıdığım çok başarılı devlet hastanesi psikiyatristleride var. eğitim alıyorlar sonuçta. Onların vereceği kararı eğitim almayan kişilerin "ilacı kes" "lustral iyi değil" sözlerini dinlerseniz hata yaparsınız. Kişiden kişiye değişir. ayrıca ilaçlarları vücut bir haftadan sonra kabullenmeye başlıyor. Tamam ilacı yuttum şimdi iyi olmam lazım diye de bişey yok. Zaman içerisinde sabırla tedavi olacaksınız. Doktor seçiminizi de araştırarak yapmalısınız. Bir arkadaş ilaçtan önce terapi lazım demiş ilaçla birlikte terapi gerekli. Bazı hastalıklar beyinsel salgılar nedeniyle olabilir ilaçsız olmaz yani. Size en doğru tanıyı da doktorunuz koyar. Ayrıca gün içerisinde ne kadar yoğun olursanız kaygılarınız o derece azalacaktır. Sevgiyle kalın...

Muhtemelen OKB durumu var sizde bundan sebep de depresyona giriyorsunuzdur... Lustral gibi antidepresanlar OKB tedavisinde de kullanılıyor.

Eğer bu kuruntun sana ve ailene zarar veriyorsa o ilacı en az 6 ay kullanacaksın arkadaşım. Kontrollerine gideceksin. Tedavi sonrası normal düşünmeye başlıyorsun zaten.

Ben yıllar evvel özele gittim her seansına o zaman 150 TL veriyordum kadın bana 30-45 dk terapi de uyguladı buna rağmen ne başta Lustral vermişti bana.

Muhtemelen OKB durumu var sizde bundan sebep de depresyona giriyorsunuzdur... Lustral gibi antidepresanlar OKB tedavisinde de kullanılıyor.

Eğer bu kuruntun sana ve ailene zarar veriyorsa o ilacı en az 6 ay kullanacaksın arkadaşım. Kontrollerine gideceksin. Tedavi sonrası normal düşünmeye başlıyorsun zaten.

Ben yıllar evvel özele gittim her seansına o zaman 150 TL veriyordum kadın bana 30-45 dk terapi de uyguladı buna rağmen ne başta Lustral vermişti bana.

Sizin sikintilariniz nasildi. 5 gunum sma kendimi daha cok kotu hissetmeye basladim.

Kardes doktorun verdiyse kullan, buradaki kadinlar doktor mu? Herkesin bunyesu hastaligi farkli, tavsiyeyle ilac mi degerlendirilir gozunu seveyim

Ben de vakti zamanında efexor kullandım. Lustralle aynı gruptan bir ilaç. SSRI denilen gruba aitler. Antidepresanlar içinds en güvenli grup bu. Diğerleri daha tesirli olmakla beraber daha fazla yan etkiye sahip. Hatta çok ciddi yan etkileri olanları var. Bu nedenle en sık verdikleri ilaçlar bunlar. Ben atlattım sıkıntılarımı çok şükür ama sabır isteyen bir süreç bu. Öyle ha deyince düzelmiyor. Bir de ilaç ne olursa olsun sizin de çabanız gerekli toparlanabilmek için. Inş herşey iyi olur.

Yani nefret ettim devlet hastanesi doktorlarindan. 5 dk dinle Daya lustrali zaten başka ilaç verdikleri yok. Canim bak ilaç kullanimina böyle basit sorunlarda çok karşıyım. Ilac yerine 5 10 seans psikoloğa git zaten bu süre içinde cozeceklerdir. Sorunun kaynağına inmen lazım yani bu kuruntu hormonel bi sorun değil ki ilaçla geçsin. Sen mutlaka iyi bir psikoloğa git yada deneyimli bir psikiyatrist illa bi ilaç kullanicaksan onlar versin.
Nasıl yani siz doktorun yazdığı ilacı kullanma mı diyosunuz. Ilaçlar sadece hormonlara etki etmez ki . Illa hormonal sorunda ilaç yazılmaz. Psikolog doktor değil zaten . Ek olarak oraya gidebilir. Siz bence bu tarz yönlendirme yapmayın. Herkes işini yapsın . Bu sağlık hem Şundan duyduma gelmez.

Yani nefret ettim devlet hastanesi doktorlarindan. 5 dk dinle Daya lustrali zaten başka ilaç verdikleri yok. Canim bak ilaç kullanimina böyle basit sorunlarda çok karşıyım. Ilac yerine 5 10 seans psikoloğa git zaten bu süre içinde cozeceklerdir. Sorunun kaynağına inmen lazım yani bu kuruntu hormonel bi sorun değil ki ilaçla geçsin. Sen mutlaka iyi bir psikoloğa git yada deneyimli bir psikiyatrist illa bi ilaç kullanicaksan onlar versin.

dr hanım siz hangi tıptan mezunsunuz hani bilip bilmeden tavsiye verdiğinize göre?
farkındaysanız konu sahibi muhtemelen anksiyete ve hatta okb de olabilir, tabi muayene etmeden ben burda sizin gibi tanı koyamıyorum.
ama dr.u ilaç verdiyse bir bildiği vardır di mi?

Nasıl yani siz doktorun yazdığı ilacı kullanma mı diyosunuz. Ilaçlar sadece hormonlara etki etmez ki . Illa hormonal sorunda ilaç yazılmaz. Psikolog doktor değil zaten . Ek olarak oraya gidebilir. Siz bence bu tarz yönlendirme yapmayın. Herkes işini yapsın . Bu sağlık hem Şundan duyduma gelmez.
Ilan sadesadece ve sadece beynin kimyasinda bir problem varsa ona etki eder hormonlara demedim.psikolojik rahatsizliklarin büyük kısmı beyindeki bir hormon eksikliğinden meydana gelir özellikle kaygı panik atak anksiyete bozukluğu depresyon. Ancak eğer evham varsa sadece burda muhtemelen beyin kaynakli değildir sorun. Doktor un verdiği ilacı kullanma demedim ilk çözümün ilaç olmasın dedim zira antidepresanlar yasal uyusturuculardir. Kafama göre tavsiye vermiyorum 8 yıl psikolojik rahatsizliklarla uğrasmis biri ayrıca bitki bilimci olarak bir öneri veriyorum.

dr hanım siz hangi tıptan mezunsunuz hani bilip bilmeden tavsiye verdiğinize göre?
farkındaysanız konu sahibi muhtemelen anksiyete ve hatta okb de olabilir, tabi muayene etmeden ben burda sizin gibi tanı koyamıyorum.
ama dr.u ilaç verdiyse bir bildiği vardır di mi?
Doktorami henuz almadım ancak bilim insaniyim :)bitkiler ve ilaçlar hakkında uzun yıllar okuduklarima dayaniyorum. ayrıca bazen tecrubelerde ise yarar. Okudugunuzu anlamadan yorumlamayin. Ha bide OKB ve anksiyete sadece evham la belirti vermez. Verse dahi bunların direk çözümünün ilaç olmadığını,psikolojik destek sayesinde bünyeye kimyasal karistirmadan cozulebilecegini çok iyi doktorlar kabul edip tedavi olarak psikoloğa yönlendiren doktorlarda mevcut. Ayrıca hangi psikolojik rahatsızlık sorunun kaynağı bulmadan çözülebilir. Devlet Hastanesi doktorları (çok iyi doktorlar gördüm tenzih ederim) 10 dakika dinleyip bu ilacı "deneyelim" deyip yolluyor . Kimsenin vücudu deney tahtası değil herkesin tepkisi başka oluyor. Son olarak ben doktoru dinlemeyin gibi bişey söylemedim , diğer yorumlarda belli başka doktora da gidin mutlaka kaynağını bulun dedim. Beni başım ağrıyor deyince al şu ilaci iç diyen komsu teyzelerle karistirmayin bidaha da insanların mesleğini bilmeden dalga geçer gibi konusmayin.

Ben oyle kotu durumdayimki. Bu ankiyesite denen illet yapismis yakama kurtulamiyorum. Ilaclarla iyi olucaksam kutu kutu icmeye raziyim. Hayatimi cok etkiliyor.

Ilan sadesadece ve sadece beynin kimyasinda bir problem varsa ona etki eder hormonlara demedim.psikolojik rahatsizliklarin büyük kısmı beyindeki bir hormon eksikliğinden meydana gelir özellikle kaygı panik atak anksiyete bozukluğu depresyon. Ancak eğer evham varsa sadece burda muhtemelen beyin kaynakli değildir sorun. Doktor un verdiği ilacı kullanma demedim ilk çözümün ilaç olmasın dedim zira antidepresanlar yasal uyusturuculardir. Kafama göre tavsiye vermiyorum 8 yıl psikolojik rahatsizliklarla uğrasmis biri ayrıca bitki bilimci olarak bir öneri veriyorum.
Evham beyin Kaynaklı olabilir ama bunun haricinde beyin dışı organik bozukluklarda da evham olur. O ilaçlar sadece beyinde bir problem varsa yazılmaz hanımefendi. Bitki bilimci çok başka birşey. Tanıdan ve tedaviden bahsediyoruz. Doktor bu ilacın tüm yan etkileriyle nasıl metabolize edildiğine nereye etki ettiğine kadar bilir . Antidepresanlar uyuşturucu değildir. Farmakolojik Sınıfı da bu değildir. Psikolojik problemler kendi yol açtığı sorunlar haricinde bir sürü hastalığa zemin bu hanımefendi kullanmasa en basit ülserle karşılaşır. İmmüniteyi bile bozar. Depresif hastalarda otoimmün hastalıklar daha sık görülür. Alzheimerın yüzde 50 sinden fazlası depresyon geçirenlerdedir . Yani erken müdahale ve yanlış yönlendirme ne kadar kötü sonuçlara sebep . Ki ben şuan çok azını yazdım. Bu tip konulara doktor karar vermeli. Yeterli bilgisi olmayanlar karışınca hastalar etkilenip bırakıyorlar. Bunun vicdani Sorumluluğu çok fazla .

Ben oyle kotu durumdayimki. Bu ankiyesite denen illet yapismis yakama kurtulamiyorum. Ilaclarla iyi olucaksam kutu kutu icmeye raziyim. Hayatimi cok etkiliyor.
Siz ilaçlarınızı düzgünce Kullanın ve kendi kendinize telkinlerde bulunmayı unutmayın . Durumu tetikleyen mekanlardan ve kokulardan uzak durun . Çok geçmiş olsun . Ama baş edemeyeceğiniz bir hastalık değil . Kendinize güvenin .

Evham beyin Kaynaklı olabilir ama bunun haricinde beyin dışı organik bozukluklarda da evham olur. O ilaçlar sadece beyinde bir problem varsa yazılmaz hanımefendi. Bitki bilimci çok başka birşey. Tanıdan ve tedaviden bahsediyoruz. Doktor bu ilacın tüm yan etkileriyle nasıl metabolize edildiğine nereye etki ettiğine kadar bilir . Antidepresanlar uyuşturucu değildir. Farmakolojik Sınıfı da bu değildir. Psikolojik problemler kendi yol açtığı sorunlar haricinde bir sürü hastalığa zemin bu hanımefendi kullanmasa en basit ülserle karşılaşır. İmmüniteyi bile bozar. Depresif hastalarda otoimmün hastalıklar daha sık görülür. Alzheimerın yüzde 50 sinden fazlası depresyon geçirenlerdedir . Yani erken müdahale ve yanlış yönlendirme ne kadar kötü sonuçlara sebep . Ki ben şuan çok azını yazdım. Bu tip konulara doktor karar vermeli. Yeterli bilgisi olmayanlar karışınca hastalar etkilenip bırakıyorlar. Bunun vicdani Sorumluluğu çok fazla .
Ben ilaç içmeyin demedim zaten okumadiginiz için. Devlet hastanesi doktorlarinin çoğu bu ilaçları leblebi gibi yazıyorlar başka doktora da gidin önce kaynağını bulun dedim. Vücuda bir kimyasal sokmayı bu kadar basit görmemesi için uyardim. Ben sadece ilaçların iç yapılarını biliyorum teşhis koyma yetkim yok. Önceki sayfalarda birçok kişinin de söylediği gibi dikkatli olmasını söylüyorum. Bu kadar çok cümle kurarak bilgi savaşı havalarına girmeye gerek yok al şu ilacı iç gibi bişey demedim başka doktora da mutlaka git ilk çözüm ilaç olmasın dedim bu konuda da israrciyim vicdani olarak leblebi gibi lustral yazan doktorlardan çok daha rahat vicdanim. Hanımefendi bilgi almak için açmış bende bilgilerimi paylaştım herkesin alanı diploması başka ben hem ilaçlarla ilgili calismalarimiza hem kendi deneyimlerime dayanarak dikkatli olmasını belirttim tartisicak bişey yok detaylı okumadiginizicin yanlış anladiginizi düşünüyorum iyi günler

Back