Ruh sagligim iyi degil

Bende cok fenayim aslinda. Oglumu hep hasta dusunuyorum. Cokk mutsuzum boyle hayat gecmiyor.
Kelin ilacı olsa başına sürer misali olay resmen.. Ben bazen zikir ile rahatlıyorum. Bazen öyle bişey olsaydı bu bu olurdu deyip kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Siz de oğlum şu an benimle, insanlık hali bir gün hasta da olabilir ama bu durum benim düşündüğüm şeyler yüzünden olmayacak kendi yazgısı neyse onu yaşayacak ben her zaman onun yanında olacağım onu korumak için bakmak için. Onun dışında kalan faktörler için benim elimden hiçbir şey gelmez diyebilirsiniz kendinize bunu tekrar edebilirsiniz sürekli faydası olabilir.

Ben gercekten cok kotuyum. Kendimi frenlemem laxim. Basit bir ornek vereyim. Oglum kolunu carpmis morarmistir. Ben en kotusunu dusunup beynimde kurup bir haftayi kendime zehir ederim. Oglums ve esimede. Onun icin bana ilac sart. Ozele gittim. Gecen yil ama oda paxil verdi gonderdi.
Biliyorum kuruntuyu ben eski anksiyete bozukluğu yaşayan insanlardan biriyim en çok çektiğim şeylerden biriydi :) ama deney tahtası gibi doktorların üzerimde bi yığın kimyasal şey denemesini kabullenemedim bi türlü ttabi herkese göre değişir ama beni daha kötü yapıyor ilaçlar kabullenemedigim için. Özel veya devlet çok araştırın mutlaka en iyisini bulup ona gidin çünkü mesela bazı doktorlar ilaç mumessilleriyle de anlasabiliyolar :) dediğim gibi hormonel bir sorun değilse kaygı ssri hormonu eksik değilse ilaca hiç gerek yok. Önce mutlaka ve mutlaka kaynak bulunmali. Tetikleyiciler belirlenmeli. Hormon kaynaklı bir kaygı mi psikolojik travmatik bir kaygı mi bu tespit edilip buna göre tedavi uygulanmali. Bu 5 dakika da bulunucak bir sorun değil malesef. O yüzden çok dikkatli seçin doktorunuz 10 dakika dinleyip ilacı yazıp yolladiysa bi doktora daha gidin doktorunuzun testler yaptığına sizi uzun uzun dinledigine ve sorduğu sorulara da dikkat edin mutlaka. Ama iyi bir doktor diyosaniz gelelim lustrale. Ilk başta yan etkileri çok oluyor ancak 10 15 güne geçiyor vücut ilaça alisiyor. Bu ilaçların etki süresi minimum 3 aydır. Çünkü ilaç yemekten sonra en erken 45 dakka sonra kaniniza karışır. Kandan süzülür beyninize iletilir orda birikmeye başlar. Bir ilacın beyne giden miktarı çok çok çok miniktir. (0.0001 mm biriktigini düşünün) birikip birikip birikip olması gereken düzeye ulaşır ve olmasi gerektiği gibi olursunuz :) ilacı ictiginiz gibi etki goremezsiniz gördüm diyen psikolojik etkilenmistir. Cocugunuzla ilgili kaygı içinde belki şu düşünce biraz yardimci olur "o sizin değil o size Allah'ın emaneti. Emanet e elbette iyi bakacaksiniz ama onun da bambaşka bir kaderi var siz o kadere müdahale edemezsiniz. Siz tedbirinizi alın gerisini Allah 'a emanet edin O zaten bize ana merhametiyle yaklaşır :) umarım yardimci olabilmisimdir birazcık

Dğerini bilmiyorum fakat Lustral senin bu kuruntulu halini iyileştirmez. Seni sadece daha sakin ve az telaşlı yapar... Bir nevi boşvermişlik yaşarsın gayet bilinçliyken. İlacı bıraktığında da kuruntulu haline geri dönersin.
Ya bu hissi sever ilaca devam edersin ya da sevmezsin sendeki etkisini kullanmazsın.. Ya kullanmayıp eski kuruntulu halini yaşarsın ya da kendini kendinin değiştirebileceğine ve kuruntularından seni senin kurtaracağına inanır bunun için kendine güven telkin eder uygulamaya koyarsın...
Hadi ya. Ben bu ilaca cok guveniyordum. Hangi ilsc brnim bu halimi iyilrstirecek.

Beynin kimyasında sorun olmadığı yani beyin kimyasının bozulmasıyla ilgili bir rahatsızlık olmadığı sürece Örn: Bi polar bozukluk, paranoya, şizofreni vs gibi.. Antidepresan kullanımını uygun görmüyorum... Korkutuyor beni o ilaçlar... İyi ederken daha kötü yapabiliyor, yan etkileri fazla olabiliyor..

iyi bir doktor seçin, ilaç verirse kullanın. bazen ilaçlı tedavi zorunlu. o yüzden psikoloji ve psikiyatri diye iki ayrı bilim var. yalnızca terapiyle çözülemiyor bazen, çünkü beyin salgıları, hormonlar da psikolojik sorunlara yol açabiliyor.

Hadi ya. Ben bu ilaca cok guveniyordum. Hangi ilsc brnim bu halimi iyilrstirecek.
Ben dr değilim. Size ilaç öneremem. Zaten bu konuda ilaç yanlısı biri değilim. Daha önce bana verilen bir ilacı kullanmamla yaşadığım olumsuz bir hikayem var.. Öyle bir görüşmeyle 10 dk lık konuşmayla verilen ilacın doğru olduğunu sanmıyorum.

Terapilere 3 ay sonra basliycsm. Dr once ilaclari kullan. Bi bakalim dedi. 3 ay donrs terapilere baslatirim dedi.

Ben dr değilim. Size ilaç öneremem. Zaten bu konuda ilaç yanlısı biri değilim. Daha önce bana verilen bir ilacı kullanmamla yaşadığım olumsuz bir hikayem var.. Öyle bir görüşmeyle 10 dk lık konuşmayla verilen ilacın doğru olduğunu sanmıyorum.
Offf bende sanki daha kotu oluyomusum gibi oluyor.

ilk başlarda öyle oluyormuş sonra düzeliyormuş.. Tahammül etmesi zor biliyorum direnmeye çalışın yine de

Terapilere 3 ay sonra basliycsm. Dr once ilaclari kullan. Bi bakalim dedi. 3 ay donrs terapilere baslatirim dedi.
Çok mantıksız ama... T
Benim fikrim, ilaçtan önce terapiye ihtiyacınız var.. Bu arada da gerekli testleriniz yapılmalı ve eğer gerekli görülüyorsa size uygun ilaç verilmeli.. Anladığım kadarıyla siz de bir an önce ilaç içip bu kuruntulu durumunuzdan kurtulmak istiyorsunuz.. Yönteminiz yanlış... Önce sabırlı olmalısınız, terapi ve testlerden sonra gerekli görülürse size uygun ilacı kullanmalısınız... Dr unuza şaştım kaldım gerçekten...

Bence en dogrusu gidip bir psikologdan yardim almak ben olsam oyle yaparim. Cok buyuk seyler olmadikca ilaca karsiyim insan once kendi beyninde sorunu cozmeli bi ilacin etkisinde olmayin hemennn psikologa gidin.. gecmis olsunn

İlaca ilk başlanıldığında verdiği kötü his zamanla geçmiyor... Sadece siz ve kimyanı bu duruma ilaç sayesinde aışıyorsunuz ve size artık kötü değil gibi geliyor... Fakat ilacı bıraktıktan sonra ve etkisi geçtikten sonra eski halinize dönersiniz.. Ömür boyu antidepresan kullanamayacağınıza göre? O zaman daha dikkatli tedavi olmalısınız..

Ben gercekten cok kotuyum. Kendimi frenlemem laxim. Basit bir ornek vereyim. Oglum kolunu carpmis morarmistir. Ben en kotusunu dusunup beynimde kurup bir haftayi kendime zehir ederim. Oglums ve esimede. Onun icin bana ilac sart. Ozele gittim. Gecen yil ama oda paxil verdi gonderdi.
Yapmayın allah aşkına sizin gibi bir sürü anne var biri side ben.

Mesela bigün oğlum kapının kenarına kafasını (alın kısmı)çarptı aradan 1 ay geçti sanki elimle bakınca orada bir girinti var ama diğer tarafında yok. Hani sağ sol simetrisine de bakıyorum. Sonra aldım beyin cerrahına anlattım durumu. Adam bizim afacan a baktı. Dedim sanki çatlak var. Adam da eee varsa var kapanır dedi. Çocuk canavar gibi bide boşu boşuna çocuğa radyasyon yükleticen dedi. Ama ısrarımla tomografi için kağıt yazdı. Ama gitmedim bu sefer radyasyon dan korktum. Eve geldim nete girince . Bir kanama vs gibi sorun olmadığı taktirde kafatası çatlağına bir şey yapılmayıp kendiliğinden kapandığını okudum. Sonra nemi oldu canım o akşam çocuk uyurken tekrar kontrol ettim o girinti diğer taraftada aynı hizada yine var. Yani kafatası nın kendi girintisiymiş. Oğlum 3 yaşında bunun gibi birsürü şey var yaşadığım.

Mesela ağzı ikidebir aseton kokuyor. Tüm testler yapıldı ben diyabet ten korktum o test te yapıldı hiç birşey yok. Ama arada ağzı böyle kokuyor nedense. Napıyım yani kokarsa koksun diyip öylece bekleyimmi. Valla bence kafa çarpması, yüksek ateş, tramva vs olaylarında endişe etmeyen anneler doktor kontrolü altına alınmalı.

Ilk çocuğunu büyüten birçok anne bu durumda. Banada mesela çocuğun ağzı aseton kokuyor arkadaşım gördü aaaa bu ne resmen nefesi aseton kokuyor hemen götür dedi. Tesadüf ya hastaneye gittik koku da gitti. Sonra yine koyunca tekrar götürdüm bişey çıkmadı. Adımı evhamlıya çıkardı bu hatunlar. Böyle hatunların 2 beli ağrısın hemen acilen koşarlar ama biz 3 yaşında çocuğun aseton kokusu yüzünden doktora götürünce evhamlı oluyoruz.

Ki manyaklık derecesinde bir anne olsam sünnet olurken çocuğumu izleyemezdim. Ki onu kolay kolay her anne izleyemez.

O ilaçları bence kullanmayın siz normalsiniz ama o ilaçlar yüzünden ruh gibi olacaksınız. Adını bilmiyorum ilacın ama bir tanıdığım kullanıyor ve refkekslerini yavaşlatmış kadının. Ve Çocuk büyütürken en önemli şey uyuya kalmama ve hızlı refleks

Çok mantıksız ama... T

Benim fikrim, ilaçtan önce terapiye ihtiyacınız var.. Bu arada da gerekli testleriniz yapılmalı ve eğer gerekli görülüyorsa size uygun ilaç verilmeli.. Anladığım kadarıyla siz de bir an önce ilaç içip bu kuruntulu durumunuzdan kurtulmak istiyorsunuz.. Yönteminiz yanlış... Önce sabırlı olmalısınız, terapi ve testlerden sonra gerekli görülürse size uygun ilacı kullanmalısınız... Dr unuza şaştım kaldım gerçekten...

Zaten normal olanına budur. Önce terapi işe yaramazsa ilaç. Hem terapiye gidip bir anlatırsın derdini. Ben eminim ki doktor bu endişelerin normal olduğunu söyleyecek. Sigorta hastane lerinin baştan savma taktiği işte yaz ilacı gönder. Sanki ağrı kesici mi bu. Annem kullandı birgün ilacı bitmiş titreme tutmuş kadını. Okadar itikatlı kadın sabaha kadar intihar etmeyi düşünmüş. Zaten ilacın yanetkilerinde yazıyor bunlar

Arkadaslar. Ruh sagligim iyi degil. Doktor 2 tane ilac verdi. Biri lustral digeri invega bu ilaclari kullanan varmi.

lustrali aile boyu kullandik.
ben y.disinda bunalima girmistim onun icin dr vermisti, hatta turevlerini de kullandim (cipralex vs)
annem ablamin dertlerine sikilip kullaniyordu, ananemde de bunalim var yalniz kalamiyor, kaprisli falan.

sana dr neden verdi?

Arkadaslar. Ruh sagligim iyi degil. Doktor 2 tane ilac verdi. Biri lustral digeri invega bu ilaclari kullanan varmi.
haa bir de unutmadan dr lar bunu leblebi gibi her onune gelene yaziyor. bakiyorlar bir sey bulamiyorlar psikolojik deyip cikiyorlar isin icinden (istisnalar elbette var). sonuc olarak bu ilaclari icmemekte fayda intihara egilimi artiyor. faydasindan cok zarari var.

her ilac icin diyemem ama bazilari insani uyutup, uyusturmaktan hissizlestirmekten baska bir sey yapmiyor.duygularini yasayamiyorsun. gulmen gerek yok, aglamak istiyorsun afedersin ama mal mal bakiyorsun olaylara karsi duyarsizlastiriyor. bu cokta iyi bir sey degil. tek bir dr un yazmasi ile ilac kullanmayin. saglikli gunler ;)

Bu okb degil sadece ayni zamanda anksiyete bozuklugu yani Kaygi bozuklugh rahatsizligi da mrvcut ki sanirim asil sorun da bu. Normal tepkiler veremiyor herzaman kotuyu dusunuyor ve surekli kaygilanip uzuluyor hayatinizi cekilmez hale getiriyorsunuz. Paxil bu konuda oldukca etkili ancak gercekten uzun zaman aliyor tedaviye cevap vermesi insanin. Kaygilardan kurtariyor ama sabretmek gerek oyle 1 hafta 2 hafta hatta ay degil, aylar ilerledikce farki goruyor insan. Anksiyete bozuklugu yaninda depresyonu da getirir hayattan bezme yasama istememe duygusunu. Bunu da prozac azaltiyor. Ozel bir doktora gidip anlatin kendiniz soykeyin kaygi bozuklugum olabilir mi diye. Ustunde drsun bunun

Geçmiş olsun canım ..
Bu ilaçları doktor sana ne için verdi, bu tarz tedavide doktor önemlidir ve uyguladığı tedavi de tabiki ..

Back