• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruh Eşi...

andie

Kendime yenibir ben lazım
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
1.399
291
373
"Ruh Eşi" ya da "Eş Ruh" kavramına inanıyor musunuz bilmiyorum.
Ben önceleri de inanırdım ama son 1 yıldır araştırmaya,okumaya başladım bu konuyla ilgili.
Paulo Coelho'un Brida adlı romanını okudum geçen yıl orada bahsediyordu "Ruh Eşi" kavramından,kitaptan alıntılar da yapacağım.
Çok etkilendim,o kadar güzel anlatılıyordu ki inanmak istedim bir ruh eşimin olduğuna, beklemeye değecek birinin olduğuna,benim diğer yarım olan birinin yaşadığına...

Ruh eşimle karşılaşır mıyım, bana nasip olur mu bilmiyorum ama her gün dua ediyorum Allah'a...
Ve sonra Kuran-ı Kerim'i okurken bir ayette gördüm artık kesinlikle inanıyorum
Dilerim isteyen herkes eş ruhunu diğer yarısını bulur ve sonsuz aşka ve mutluluğa kavuşur.:KK68:

"O, odur ki, sizi bir tek canlıdan yarattı, eşini de ondan vücuda getirdi ki gönlü buna ısınsın."(...)(A'raf suresi 7/189)

Bu başlıkta ruh eşiyle ilgili okuduğum ilgi çekici makaleleri de paylaşacağım.

Son düzenleme:
"Yaratılışın özü bir ve tektir, dedi. O özün adı da Aşk’tır. Aşk, pek çok yaşama ve dünyanın pek çok yerine dağılmış olan deneyimi yoğunlaştırmak için bizleri yeniden bir araya getiren güçtür. Ezelden beri var olan Ruh-eşlerimizin nerede olduklarını bilemediğimiz için bütün dünyayı aramak zorundayız. Eğer onlar iyi durumdaysa, biz de mutlu oluruz. İyi değillerse, bilinçsizce de olsa onların acısının bir bölümünü de biz çekeriz. Her şeyden çok da, her dünyaya gelişimizde en azından bir kez karşımıza çıkacak Ruh-eşiyle yeniden buluşmayı gerçekleştirmek zorundayız. Bu buluşma birkaç saniye de sürse, bunu gerçekleştirmekten sorumluyuz; çünkü o saniyeler beraberlerinde, ömrümüzün geri kalanına yetecek yoğunlukta bir Aşk’ta getirirler."

"Kadın ya da erkek, Ruh-eşimizi kabullenmeden, hatta farkına varmadan yanımızdan geçip gitmesine de izin verebiliriz. O Ruh-eşini bir daha bulabilmek için yeni bir reenkarnasyonu beklememiz gerekir. Ve şımarıklığımız yüzünden, insanoğlunun kendisine icat ettiği en büyük işkenceyi mahkum oluruz: Yalnızlığa."

"Her yeni yaşamda, bu Ruh-eşlerinden en az birini bulmak için gizemli bir zorunluluk duyarız. Onları ayırmış olan Büyük Aşk, onları yeniden bir araya getiren Aşk’la mutlu olur."

Brida- Paulo Coelho

"Allah size kendi benliklerinizden eşler nasip etti."
(Nahl/72)

Son düzenleme:
bben paulo coelho'yu o kitabıyla sevdim gerçekten güzel bir kitap

kuran da da birçok ayet var bende buna benzer bir ayet duydum yanlış olabilir yalan olmasın tam emin değilim

Allah eşlermizî kalbimize göre verirmiş. Bu yüzden kalp temizliği önemlidir

bben paulo coelho'yu o kitabıyla sevdim gerçekten güzel bir kitap

kuran da da birçok ayet var bende buna benzer bir ayet duydum yanlış olabilir yalan olmasın tam emin değilim

Allah eşlermizî kalbimize göre verirmiş. Bu yüzden kalp temizliği önemlidir

Çok etkileyici bir kitaptı Brida ben de çok seviyorum
Kuran'ı okuyorum konuyla ilgili ayet gördükçe de paylaşıyorum
Allah herkesin gönlüne göre versin...

çok güzel bir konu olmuşş :) ruh eşiimi bulduğuma inanıyorumm ..

Teşekkür ederim beğendiğiniz için mutlu oldum
Sizin adınıza da çok sevindim
Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah:34:

"Onun ayetlerinden biri de sizin için, kendilerine ısınasınız ve aranıza sevgi ve rahmet koysun diye nefislerinizden eşler yaratmasıdır."(rum/21)

Bütün hayat boyunca birbirinizi aradığınız duygusu.

Diğerinin varlığından kaynaklanan derin bir rahatlama ve içsel tatmin olma hali.

Son görüşmeden ya da son temas kurmadan sonra geçen zamandan bağımsız olarak, hissedilen kesintisiz bir devamlılık duygusu.

Arada ayrılığa, zamana, uzaklığa hatta ölüme bile dayanacak bir bağ olduğuna güven ve inanç.

Neredeyse tamamen benzer bir şekilde gerçek benliklerin karşılıklı olarak bilindiği, anlaşıldığı ve değer gördüğüne dair sarsılmaz bir inanç. Dünyaya aynı perspektiften bakmak.

Birbirinin düşüncelerini esrarengiz bir şekilde algılama ve birbirine yansıtma ve istemeden de diğerinin duygularını deneyimleme.

Sessizlikte rahatlık bulma, kelimeler olmadan zihinlerin birbirini sarması.

Birbirini kandıramama, manipüle edememe…. Zaman zaman huzursuzluk ve aynı zaman da heyecan getiren, kaçınılmaz bir incinirlik, gizlenememe, savunmasız kalma durumu…

Ne zaman istese ve ihtiyaç duyulsasa kolayca sağlanabilen, duygusal bariyerlerin olmadığı derin bir samimiyet. Diğer insanları dışlama eğilimi, çok fazla yalnız kalmanın getirdiği aşırı yüklenme ve tükenme eğilimi.

Ya garip bir şekilde çatışmadan kaçınma ya da toksik ruh eşlerinde benzerliklere dayalı ya da karşı konulmaz bir şekilde birbirine çekilmeye rağmen bu benzerlikleri inkar etmeye dayalı içsel bir çatışma.

Rasyonel bir şekilde açıklanması imkansız tuhaf bir ortaklık duygusu. Buna yüksek oranda tesadüfler eş zamanlılık ve diğer benzer şeyler de eşlik edebilir.

İlişkinin niteliklerini ve önemini diğer insanlara tarif etmekte güçlük çekme. Diğer insanların ilişkinin özünü anlayamasalar bile ilişki konusunda farkındalık ve tepkiye sahip olması.

Bir ya da birden fazla ruh eşiyle daha olgun yaşta karşılaşma olasılığı. Daha ileri bir yaşta deneyimlenen bir ruh eşi ilişkisinde ilişkiyi yürütmek için duygusal olgunluk olasılığının yüksek olması.

Ruh eşinizi kendinizi ‘evinizde’ hissettiğiniz yerlerde bulma olasılığınızın artması.

Ruh eşi deneyiminin iki insan arasındaki benzerliklerinin derinliğin ve karmaşılıklığının artmasıyla daha da derinleşmesi ve sürmesi.

AYNI KLANDAN OLMAK!..

Aynı klandan olma nitelikleri benzerlikler arttıkça artar.
Bu duygu özellikle hem içsel hem de dışsal ortaklıklar varsa çok daha fazla kuvvetlenir.

DIŞ BENZERLİKLER….

Aynı yaş, etnik özellikle ya da diğer fiziksel özellikler…

Benzer dini eğitim, gidilen okullar, büyütülen yerler ya da kültürde, geçmişte ya da tarihte benzer özellikler…

Aynı aile uğraşları, ilgileri, ev seçimi, boş zaman uğraşları, benzer hayat biçimi seçimleri…

Benzer iş projeleri, iş yetenekleri, kariyer amaçları ya da diğer benzer işyeri özellikleri…

İÇSEL BENZERLİKLER…

Aynı mizah duygusu, benzer şeyleri sevmek ve sevmemek, yakınlık, obsesyon ya da stilde, karakterde ve kişilikte diğer benzer tutumlar…

Değişimlere, krizlere, yeni fikirlere, kararlara, problem çözmeye ve diğer meydan okuyan faktörlere benzer şekilde yaklaşma.

Aynı düzeyde rekabet duygusu, amaç, risk alma, mükemmeliyet talebi, büyük düşünme ya da iş ya da kariyerde benzer tutumlar…

Aynı felsefik, politik ve ruhsal inançlar, diğer değerler, amaçlar ve hayattaki öncelikler…

RUH EŞİ OLMAYAN GELENEKSEL ÇİFTLERİN ÖZELLİKLERİ…

Zamanla yitirilen romantizm…

Bilinçli olarak seçilmiş ve düzenli olarak yenilenmesi gereken bir taahhüt duygusu…

Bazı tutumların değişmesini isteme, bazı kusurlara gönülsüzce razı olma…
Birbiriyle iletişimi anlama ve öğrenme ihtiyacı…

Partnerinde bilinmeyen bir şey olduğunu hissetme ve bazı şeyleri söylememeyi tercih etme…
Ana sorunlarındaki anlaşmazlıkların ciddi tartışmalara dönüşmesi.

Kıskançlık ve güvensizlik potansiyeli…

Ortaklıkları keşfetmeye ve ortaya koymaya karşı bir direniş, birliktelik izin zaman koyma…
Seksin yakınlaşma için kullanılması, zaman zaman meydana gelen birlik duygusunun seks sırasında yakalanması…

RUH EŞLERİ…

Aşk duygusunun zamanla artması ve derinleşmesi…

Birlikte olmanın kaçınılmaz bir sonuç, inkar edilemez bir hal olduğunun kabul edilmesi.

Kusurlar dahil olduğu gibi değer ve kabul etme ve görme.
Çaba harcamaksızın bir iletişim, anlayış ve altıncı duyuyla algılama…

Her iki tarafın da içsel olarak gerçeğin saklanamayacağını, önlenemeyeceğini bilme duygusunu hissetmesi.

Sayısı fazla olmayan temel anlaşmazlıkların sadece eğlence amaçlı tartışılması..

Kimsenin rekabet edemeyeceği derin bir bağın varlığı.

Farklılıklara saygı gösterme, bu farklılıkları ayrı yaşama konusunda zaman tanıma.

Seks sırasında akışta hissedilen kesintisiz bir ‘birlik’ duygusu.

(Alıntıdır)

Son düzenleme:
Eş Ruhlar & İkiz Ruhlar Arasındaki Fark

Aynı zannedilen ama birbirinden çok farklı kavramlar. Birçoğumuz eş ruhuyla karşılaşmıştır, fakat ikiz ruhla karşılaşmak çok ender bir durumdur. Herkes yaşamaz.

İkiz ruhlar aynı özden gelen, fiziksel bedenlerini alabilmek için iki ayrı enerjiye ayrılmak zorunda kalan ruhlardır. Kendine ait özün bir parçası oldukları için aralarındaki çok güçlü çekim, eninde sonunda onları karşılaştırır. Bu karşılaşma çok acı dolu ve tehlikeli olabilir. Her ikisi ya da birisi hazır olmadan karşılaşılmışsa bu daha acı vericidir. Karşılaşmalarının tek nedeni birbirlerinin ruhsal tekamüllerini hızlandırarak bütüne ulaşmaktır. İkiz ruhlar birbirlerine tıpatıp benzer hayatlar sürmemişlerdir. Her ikisi de hayatta değişik deneyimler yaşamışlardır. Birbirine zıt kişilikleri olabilir.

Eşruhlar, ruh ikizleri gibi zıt değildir, tamamlayıcıdırlar. Aynı titreşimlere sahiptirler ve birbirlerini dengelerler. Onlarla uyum içinde yıllar boyunca yaşanabilir. Her zaman yanımızda olup yaşamımızı kolaylaştırırlar. Zaman her şeyi değiştirdiği gibi eş ruhları da değiştirebilir. Koşulsuz hep aynı kalacaklar diye bir kaide yoktur. Zamanla birbirlerine hitap etmeyebilirler. Zaman yaşanılanları sıradanlaştırabilir. Eş ruhumuzun bizi koşulsuz sevmesini ve yüzde yüz anlamasını bekleriz. Koşulsuz aşkı yaşamak sanıldığı kadar kolay olmadığından, herkes hayatını özünde tek başına yaşadığı ruhsal ihtiyaçlar değiştiğinden zamanla yaşadıkları sıradanlaşıp, birbirlerine hitap etmeyebilirler.

Kişiler kendilerine eş ruhlar ile bir değil birçok kez karşılaşabilirler. Ama ikiz ruhlar enderdir ve çok ender karşılaşırlar.

İkiz ruhlar karşılaştıkları zaman neler yaşarlar?

Aralarında çok yoğun ve çok güçlü, dayanılması imkansız bir çekim oluşur. İkiz ruhun gözlerine bakıldığında kişi o gözlerde kendisini görür. Fiziksel ve karakteristik olarak çok benzerler, yalnız kişilikleri farklıdır. İkiz ruhumuz kendisinden bahsederken, sanki bizi anlatıyor gibidir. Nasıl ikizler kız ve erkek ya da iki kız, ya da iki erkek olarak doğabilirlerse dünyada fiziksel beden bulmuş ikiz ruhlar da öyledirler. Aralarındaki çekim cinsellikten çok öte, sevgili olmaktan çok öte bunların çok daha üstünde bir çekim olup bir arada bulunmak, yanında olmak, nefesini duymak, kendinden bir parça olan o öze sarılmak hislerini beraberinde getirir.

İkiz ruhlar birbirini ne yaparsa yapsın yargısız, karşılıksız severler. Yanında olmak herşeydir, ondan vazgeçmek, kişinin kendinden vazgeçmesi gibidir. Çaresizliği, sabrı, koşulsuz sevmeyi birbirlerinden öğrenirler.

Şartlar ikiz ruhların bir arada olabilmesine her zaman hatta çoğu zaman müsait değildir. İnsanlar aralarındaki çekimi anlayamazlar, şartlar ikiz ruhları birbirinden ayırmak için elinden gelen her şeyi yapar. Dayanabildikleri kadar bir arada olurlar. Dünya hayatında bir arada olmaları, sorumlulukları, çevresel baskılar, toplumun bilmediği, tanımadığı şeyden korkup yok etmeye çalışma gayretlerinden belki de en yakınlarının bencilliklerinden, paylaşamama gayretlerinden olsa gerek zordur, ayrılık bazen kaçınılmaz olur.

Birbirlerinden ayrıldıklarında çok zorlu bir sürece girerler. Fiziksel ve ruhsal sıkıntılar geçirirler. Günlerce süren, ruhsal felç olma durumu yaşarlar. Yoklukları dayanılacak gibi değildir.

İkiz ruhlar daha önce aşık olmuşlardır, aşkı her ikisi de bilir. Ama bu durum aşktan çok daha öte, çok daha başka bir şeydir. Öyle bir durumdur ki; kendini bir başkasında bulmak, ait olmak, kendinden vazgeçmek, benliği aradan kaldırıp onda kaybolmaktır. “Ben yokum dünyada; bana dair her ne varsa sendendir benden hiçbir şey kalmamıştır.”; “ben senim, sen bensin, ikimiz biriz” cümleleri onların gönüllerinden dökülür.

İkiz ruhların karşılaşmalarının mutlaka bir nedeni, bir hikmeti vardır. Hikmet koşulsuz sevgiyi, ilahi sevgiyi yaşamak ve hissetmektir. Bu sevgiyi öğrenmenin başka yolları da vardır muhakkak, lakin bu en kısa ve en etkili yoldur.

İkiz ruhların duygu yoğunlukları özde aynı olmakla birlikte birbirlerinden farklı yoğunlukta olabilir. Yüreğindekileri kendine bile itiraf etmeye cesaret edemeyen bazı ikiz ruhlar; itiraf edecek olursa her şeyden vazgeçip sadece ikiz ruhuyla olmak isteyeceğinden sosyal konumundan dolayı, kimseye zarar vermemek adına sessiz kalmayı ve uzak olmayı seçebilirler. Bu kararı vermek de bedel ödetir, çünkü kendilerinden vazgeçmişlerdir. Onsuz olmak, aslında kendisi olmadan yaşamaktır. Gönülleri, benlikleri her şeyleri ikiz ruhu ile gider, dünyada sadece beden olarak kalırlar. Bu boşluğu kaybettiği ikiz ruhunun aslında kendi içinde olduğunu, ruhunda onunla birlikte olduğunu öğrenmeleri, keşfetmeleri nadir ikiz ruhlar tarafından başarılabilir. Kimseye zarar vermeden dikkatli, kararlı ve cesaretli olunursa iletişimin devam etmesi mümkündür. Lakin gönül öylesi taşkınlıklar yapar ki, bir kararda kalınamaz gönül dile gelir, sır ifşa edilir. Sır birbirlerinden gizli değildir zaten; asıl olan sırrı biganelerden saklamak, sırrı açığa vermemek, anlayamayana asla anlatmamak, anlayabilmenin de bir kabiliyet olduğunu bilmektir. Bunu yapabilmek de çok kolay olmasa gerek.

Hayatta hemen hemen pek çok şey yaşayarak öğrenilir, tecrübe edilir. O sebepledir ki damdan düşenin halini onu görenler değil o olayı yaşayanlar anlayabilir. İkiz ruhumuz bile olsa kimseyi zorlayamayız, insanları hayata bırakmaktan başka çaremiz yoktur.

Koşulsuz aşk, koşulsuz sevgi öğrenilmeden yaşanamaz. Eş ruhlar birbirini koşullu sever, koşulsuz seven sadece ikiz ruhlardır. İkiz ruhların koşulsuz aşkı asla bağımlı, hastalıklı bir durum olamaz. Koşulsuz sevmek her şeye rağmen onunla olmak ama gerektiği zamanda onsuz da olabilmektir.

Kaynak :http://www.kisiselgelisimveolumlamalar.com/

Konuyla ilgili John L. Payne’in ‘Omni – Yaradılışın Dört Prensibi’ adlı kitabından bir parça:

"Bu konuyla ilgili epey varsayım ve yanlış anlaşılma var. Çoğunluğunuz ruh eşinden/arkadaşından bahsederken aşık olup sonsuza dek birlikte mutlu yaşayacağınız o özel kişiyi düşünüyorsunuz. Hatta bu özel kişinin birçok yaşam boyunca sevgiliniz olduğunu hissediyor ve bu yaşamda karşınıza çıkmasını bekliyor olabilirsiniz.

Birçok ruh peşi sıra yaşamlarca karşılaşır çünkü arkadaş olmuşlardır. Bu arkadaşlığın temeli fiziksel olmayan dünyadadır. Ve bu arkadaşlığın esası işbirliği olmakla beraber, geçmiş yaşamlarda aradıkları gelişimi başarmış olmalarından kaynaklanır. Görüyorsunuz ki, gelişim arayan varlıklarsınız ve fiziksel olan ya da olmayan tüm karşılaşmalar gelişim için fırsatlar sunar. Dolayısıyla, eğer hedeflerinize ulaşmak konusunda belli bir ruhla büyük bir başarı elde etmişseniz, tekrar birlikte çalışmak üzerine anlaşmanız muhtemeldir....."
yazının devamına http://www.kesifkes.com/arastirirken/130-ruh-esleri-ve-aileleri adresinden ulaşabilirsiniz.

Ey insanlar! Sizi bir tek canlıdan yaratan, ondan eşini vücuda getiren ve o ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üreten rabbinize karşı gelmekten sakının. (Nisa / 1)

ruh eşinin var olduğuna inanmak istemişsin. her şeyi kendine kanıt farz ediyorsun. ama bir kurandan ayet gösteriyorsun bir reenkarnasyonlu felsefelerden. mantıksal bir çelişki var yani bu delilerde.

iyisi mi sen ruhuna uygunu insanı bulmak niyetiyle dua et. olsun bitsin.

ruh eşinin var olduğuna inanmak istemişsin. her şeyi kendine kanıt farz ediyorsun. ama bir kurandan ayet gösteriyorsun bir reenkarnasyonlu felsefelerden. mantıksal bir çelişki var yani bu delilerde.

iyisi mi sen ruhuna uygunu insanı bulmak niyetiyle dua et. olsun bitsin.

Kuran-ı Kerim'e de inanıyorum yeniden varoluşa da
bu benim inancım ve evet bir eş ruh kavramı olduğuna inanıyorum
Ama benim ne yapıp ne yapmayacağım sizi ilgilendirmez.

Kuran-ı Kerim'e de inanıyorum yeniden varoluşa da
bu benim inancım ve evet bir eş ruh kavramı olduğuna inanıyorum
Ama benim ne yapıp ne yapmayacağım sizi ilgilendirmez.
kesinlikle hiç ilgilendirmiyor çok şükür.

Back