RTÜK’ten Oscar ödüllü Piyanist’i yayınlayana ceza

cecenn

Sabırla bekle...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
12.893
10.930
498
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), toplama kamplarına gitmekten kurtulan Yahudi bir piyanisti anlatan ‘Piyanist’ filmini gösterdiği için Diyarbakır’da yayın yapan Gün TV’ye uyarı cezası verdi.
hurriyet.com.tr’yekonuşan RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, cezanın komik olduğunu savunarak şunları söyledi:

Ödül almış, dünyada milyonlarca insanın izlediği, Türkiye’de de televizyonlarda onlarca kez gösterilmiş bir filme bugün ceza verilmesi kadar gülünç bir şey olamaz. Film dünyada gelmiş geçmiş en büyük soykırımlardan birini anlatıyor. Rihanna ve Shakira’nın klibine ceza verildiğinde tüm dünya medyası RTÜK’le dalga geçmişti. Maalesef yine aynı şey olacak. Bu RTÜK’ün farklı dünyada olduğunu ve farklı bir gündeminin olduğunu da gösteriyor.”

http://nediyor.com/2014/09/14/rtukten-oscar-odullu-piyanisti-yayinlayana-ceza/

nesini yasaklamışlarki filmin anlamadım diğer soykırım filmleri gibi bir film

Gerekçe şiddet içerikli olması imiş . Bende çok sevmiştim çok güzel bir filimdi .
şiddet için mi ? Çok saçma bir gerekçe. Ona bakarsa bu rtük cezasız kanal bırakmayacak. Şiddet heryerde her filmde.

Gerekçe şiddet içerikli olması mıymış?
Rtük benden size selam olsun, bir iki haftaya kadar yeni bölümleri başlayacak olan Kurtlar Vadisi ne içerikli? 10 yılı aşkındır seyrederim, içinde mafya, silah, ölme, öldürülme, beşikteki çocukları öldürme sahneleri, psikopat ruhlu katiller, yaşlı babaları diri diri mezara gömme sahneleri, her defasında vurulup birtürlü ölmeyen kahraman Polat Alemdar gibi sayamayacağım kadar olumsuz örnekler teşkil eden bu dizi yalnızca bir örnek, daha pekçok örnek yerli dizi sayarım.

Gençlerin ve çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini düşünüyorsanız önce yerli dizilerinize bir bakın lütfen.

Kurtlar Vadisi'nin ilk sezonunda ölen Süleyman Çakır için gıyabında cenaze namazı kılıp mevlüt okutan, gazetelere taziye mesajı yazan, Polat gibi olacağım diye evden kaçan bir milletiz biz.

Gerekçenizi söylerken dürüst olun, Yahudi diye sinir olduk deyin, şiddet derseniz bizim dizilerimizde alası var

80de yasananlari andiriyor bu olanlar.

Esas gerekce bu tarz 2. Dunya savasi filmlerinin yahudilere sempati duyulmasina sebep olmasi. Neden azcik durust olamiyosunuz. Kitaplari da yasaklayin hadi. Yerine almanlarin yahudilerden neler cektiklerini anlatan filmler yayinlayin.

Piyanist'i izledim.Şöyle bir düşündüm,aklımda şiddet sahnesi kalmamış.
Daha çok dramatik ve duygusal bir filmdi diye hatırlıyorum.
Mesela bir "er ryan'ı kurtarmak" deyince daha çok kan revan geliyor gözümün önüne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…