• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

RTÜK'ten "10 Kasım'da zulüm bitti" diyen Akit TV'ye ceza

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://t24.com.tr/haber/rtukten-10-kasimda-zulum-bitti-diyen-akit-tvye-ceza,316199
RTÜK'ten "10 Kasım'da zulüm bitti" diyen Akit TV'ye ceza

Aynı suçun yeniden işlenmesi halinde, AKit TV'nin yayın lisansı iptal edilecek
page_rtukten-3410-kasimda-zulum-bitti34-diyen-akit-tvye-ceza_308781347.jpg

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Cumhuriyet’in kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77. yıl dönümüne ilişkin hazırlanan 10 Kasım haberinde "Zulüm 1938'de son buldu" başlığını kullanan AKP'ye yakın yayın politikası ile bilinen Akit'in televizyon kanalı Akit TV’ye para cezası verdi. Bir yıl içerisinde aynı suçu işlemesi halinde, Akit TV’nin yayınına son verilecek.

Hürriyet’in haberine göre, Akit TV'nin 10 Kasım’da "Zulüm 1938'de son buldu" başlıklı yayın yapmasını bugün gündemine alan RTÜK, söz konusu haberi 6112 sayılı kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının a ve f bendine aykırı buldu.

Yayının a bendindeki; "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz" ve f bendindeki, "Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz." ifadelerine aykırı olduğu gerekçesiyle, kanala idari para ve uyarı cezaları verildi.

Kanal 1 yıl içinde aynı ihlali yaparsa son kez uyarılacak ve 10 gün yakından izlenecek. İhlal sürerse yayın lisansı iptal edilecek. Bu RTÜK’ün en ağır yaptırımı.

Hani bizim ifade özgürlüğümüz nerede kaldı? Hani basına el uzatılamaz idi. Özgür basın susturulamazdı, hani nerede bu ilkeleriniz acaba?!

Yandaş Medyaya yasaklama geldiğin de farklı, ama malum medyaya yasaklama geldiğinde farklı davranan iki yüzlü insanlardan tiksiniyorum!...

LÜTFEN Sırf muhalefetlik yapacam ve sırf bana laf yetiştireceğim cevap vereceğim diye kendini bu kadar zorlama. Olur mu? Kasma kendini bu kadar:KK53:
kardelen seni ciddiye alıp da sana muhalefet ettiğimi nereden çıkardın? ben seni ciddiye almıyorum, sen benim için ancak kötü bir fıkra kadar ciddiye alınacak şeyler yazıyorsun.
keyfimi sürüp eğleniyorum kardelen, kendini bu kadar ciddiye alma. bu sitede kimse seni bu kadar ciddiye almıyor çünkü.

Ben hep diyorum , özgür basın denilen şey ; taraflı , yandaş , spekülatif , nifak tohumu ekmeye meyilli , objektiflikten uzak , ticari kaygı ile hareket eden ... basın olmamalı .

Özgür basın , gerçek haberi hiç bir baskıdan korkmadan yayımlayabilen basındır . Ha , kiminin gerçeği ötekine la fontainden masal gelir , o zaman basında özgürlük maddesi top yekun değişmeli ya da ....

Ya da ; açarsınız flash tv yi çekersin halayın başını , ortada ne ifade edilecek düşünce , ne ceza alacak hakaret kalır .:confused:

Son düzenleme:
İfade özgürlüğü olacak şey var olmayacak şey var. Erdoğan hakkında twit attı, Facebook mesajı yazdı diye hapis cezası alan kaç kişi var. Google'dan küçük bir yardımla görebilirsiniz. Madem öyle o neden ifade özgürlüğü değil? Çünkü o Cumhurbaşkanı diyecek olursanız, pardon da akitin hakaret ettiği kişi de ülkenin kurucusu (tek tek yazmayayım başkomutan, başöğretmen vs vs.)

Bi sene içinde aynı suçu işlerse o_O
Seneye 10 kasımda yine yazabilir yani..
İlginç....

kardelen seni ciddiye alıp da sana muhalefet ettiğimi nereden çıkardın? ben seni ciddiye almıyorum, sen benim için ancak kötü bir fıkra kadar ciddiye alınacak şeyler yazıyorsun.
keyfimi sürüp eğleniyorum kardelen, kendini bu kadar ciddiye alma. bu sitede kimse seni bu kadar ciddiye almıyor çünkü.
Ay sen ciddiye almadıgın insanların yorumlarından alıntı yapıp cevap mı yazarsın?!:KK70:
Ciddiye alınmadığımın farkındayım. Baksana en az on tane cevap vererek yorumlarıma ben ciddiye alınmıyorum:confused::KK59:

Ay sen ciddiye almadıgın insanların yorumlarından alıntı yapıp cevap mı yazarsın?!:KK70:
Ciddiye alınmadığımın farkındayım. Baksana en az on tane cevap vererek yorumlarıma ben ciddiye alınmıyorum:confused::KK59:
e evet, yazıyorum, eğleniyorum. bak eğlenmeye devam ediyorum şu an. şey gibi düşün mesela sen bu başlığın Flash TV'si gibisin. hepimiz açıp izliyoruz ama hakkındaki düşüncelerimiz belli.
mahmut-tuncer-caps-39-leri-nbsp--730760.jpg

Back
X