RTÜK'ten ‘İlahi’ Ceza!

Zaten genel anlamda bu "çoçuklarin ahlaki" altinda ceza vermeleri saçma. Televizyon bir sefer çoçuklari egitmek ile hükümlü degil, anne, baba bunun ile hükümlü. Eger bir program bu arada gün içerisinde yayin yapiyorsa , bu demek degilki çoçuklarda bakacaklar yada bakmak zorundalar.

Ona bakilirsa Seda sayanin, esra erolun programlarida gün boyu var, bunlar çokmu çoçuklara göre yapilmis? Hatta çoçuklarin fazla tv bakmalarina bile karsiyim. Herkesin hasasiyetleri farkli. Ve Türkiye %100 müslümanlardan ibaret degil, %90 bile degil. Türkiyede ateist, hiristiyan, müslüman, alevesi, çerkezi,.. birçok din ve irki barindiran bir yerdir.

Bir dizide tanri lafi geçti diye ceza vermek gerçekten hayret birsey. Sonrada yeri geldiginde avrupadan örnekler veriyorlar. Avrupada bu tür diyaloglar için ceza verilmiyor..

Mizah zaten bir şeylerle dalga geçmektir. Mizah adı altında diye bir şey yok.

Hakaret başka bir şey yani. Ortada doğru dürüst dine yönelik espri bile yok. Gayet normal bir komiklik unsuru var cümlede.

Kendim sorup kendim cevapladım evet. Cevabınız farklı mıydı yoksa
? Elma yemenin yasaklanmasını destekler misiniz?

elma yemekte benim mizah anlayışımı yansıtıyorsa ne olacak ?

Çocuk (işaret parmağıyla göstererek): Baba, o kadın ne yapıyor orada?

Baba: Sana parmağınla gösterme demedim mi, çünkü Tanrı her yerde olduğuna göre, parmağınla O’nun poposundan dürtüyor olabilirsin.

Bu diyalogta tanrı kelimesi değil açıkça tanrının poposundan dürtersin anlamı çıkan cümle rahatsız edici.

Bazılarının anlayamadığı birşey var. Her insan belirli hassasiyetler taşır. Adı üzerinde hassasiyet. Kimse kimsenin inancını kabul etmek zorunda değil fakat herkes birbirine saygı duymak zorunda.

Yapılan şey mizah değil düpedüz saygısızlık. Burada mizah maskesinin ardına sığınanlar hassasiyetleriyle dalga geçildiğinde aynı olgunluğu gösterebilecekler mi acaba? Hiç sanmıyorum.

Tabi ki hiçbir şey olmayacak. Ben de bunu savunuyorum zaten.

Mizah serbest olmalıdır.

Bu mizah dediğiniz neye göre mizah kime göre mizah ? Hakaret ile mizah arasındaki ince çizgiyi kim çiziyor ? Siz ilk yorumunuzda elma yemeyi elmaya tapanlar için hakaret olarak gösterip örneklendirmiştiniz,bakın şimdi mizah oldu.

Etrafınızdaki milyonlarca müslümanın hassasiyetini, hayatınızda görme ihtimaliniz bile olmayan elmaya tapanların hassasiyeti ile kıyaslamak çok zorlama bir savunma oluyor inanın.Bir gün elmaya tapan birini görürsem,karşısında elma yemeyeceğimden emin olabilirsiniz :)

Zaten ne zaman bir müslümanın inancıyla,hassasiyetiyle ilgili mizah (!) yapılsa, hemen ineğe,elmaya,kaşara tapanlar konu ediliyor... başka zaman hatırlandıkları yok :)

Tanri neden sadece muslumanlarin hassasiyeti? Diger dindekilerin tanrisi yok mu? O da mi Islamiyetin tekeline girdi, bu ne kibir?

X