• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

RTÜK: Aşk olmadan seks olmaz

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
298
Buralara bulaşmayacaktım yine dayanamadım. :1:

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 2014’te yayınlanması planlanan ‘Arkadaştan Öte’ adlı filmin program tanıtımında, “seksin duygusal ilişki yaşanmaksızın pazarlık konusu edildiği” gerekçesiyle TV2 televizyon kanalına ceza kesti.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, RTÜK, ‘Arkadaştan Öte’ filminin tanıtımlarında kullanılan “Benden seksten başka bir şey istemediğine yemin eder misin?”, “Sadece seks”, “Mükemmel bir anlaşma” ifadeleriyle yatak odası ve ilişki görüntülerinin yayınlanmasını mevzuat açısından ele aldı. RTÜK uzmanlarının hazırladığı raporda şu ifadeler yer aldı:

Gerekçe: Genel ahlak

“Söz konusu filmin program tanıtımında ‘cinsellik’ olgusu, herhangi bir aşk ilişkisi veya duygusal bir birliktelik yaşanmaksızın kurulan arkadaşlığın ilişkinin başlangıcında bir pazarlık konusu edilmesi ve şart koşulması şeklinde sunulmaktadır. Cinsel ilişki esnasından kimi görüntülerin seyirlik malzeme haline getirildiği ve izleyiciye sunulduğu anlaşılmaktadır.

Ülkemizin kendi iç dinamikleri ve ahlaki kodları göz önüne alındığında, filmin öyküsünün ve sunduğu mesajların Türk toplumunun genel ahlak yapısal uygunluk göstermeyen görüntüler içerdiği görülmektedir.”

filmi izlemedim ama konusu çok iyimiş
:ssz:

izledim, hemde adını duyar duymaz açıp izledim, çok dehşet :37: abdest sorunu olanlar sakın bakmasın
RTÜK ün böyle negatif çapraz bi misyonu oluştu galiba, reklamın iyisi kötüsü olmaz:ssz:

böyle şeyler varmı..
var. ee o zaman olan bir şeyi yok sayabilirmiyiz. hayır. ha rtük gerçekleri halktan gizleyelim pespembe bir hayat gösterelim diyorsa,o başka.
uyuyan türkiyenin uyutulan halkı.. part 23463890.

Son düzenleme:
belli ki o sahne bilerek makaslanmış.. zaten filmin temasında duygusallık olmadan yaşanan bir ilişki yer alıyormuş... cinsellik de hayatın bir parçasıysa ve artık teknoloji çağında her şey bu kadar açıksa neden baskılamaya çalışıyorlar ki hala? uydular, digiturk vs derken milyon seçenek var zaten.. beğenmeyen izlemez..

kadınla,seksle,gebelikle vs bozun aklınızı bakalım,ne kadar üstünüze vazife olmayan mevzu var dalın içine

filmde cinsel içerik çok der sansürlersin anlarımda(hoş oda saçma ya) yok aşksız seks olmaz bilmem ne diyip.edebiyat yapmaya çalışırlarsa
ya bu ülkede evli barklı kadının kocasıyla seks yaptığı hamileliğinden belli oluyor onun için kadınlar hamileyken sokağa çikmasın dendi be
ne aşk ne evlilik,sizin ağzınızı hiç birşey kapatamaz konu cinselliğe yada kadına geldimi..

RTÜK de ahlak mahkemesi gibi oldu yalnız ben kızmaktan çok güldüm :27:

Sanki bugün yapılan evliliklerin hepsi aşkla yapılıyor, ee o zaman doğal olarak seks de aşksız yapılmış oluyor. Ayrıca gündelik hayatta herkesin aşık olayım da seks yapayım diye beklemediğini düşünüyorum, özellikle de erkeklerin :31:

Dün haberi paylaşınca bugün meraktan oturup filmi izledim. Ve çok sevdim. arkadaş+fuckbuddy bayağı güzel bir şeymiş de bir yerde romantizm devreye giriyor işte sonuna kadar böyle duygusuz gitmiyordu filmde de :) İlişkileri karmaşıklaştıran şey duygularımız değil mi zaten :)

Back