Rota virüsü Aşısı

_Twety_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
303
112
103
Mrb bişey danışmak istiyorum benim bebeğim dün 3. Ayını doldurdu ve Dr muz bize rota virüsü Aşısı yaptırın dedi ancak bu aşı bağırsak düğümlenmesine yol açıyomuş siz ne düşünüyorsunuz yardımcı olur musunuz?

Genel olarak aşılar halkında hiç iyi şeyler okumuyor ve düşünmüyorum şahsım adına.

Ve yaptırmayacağım çocuğum olduğu zaman.

Bebeğinizin bağırsak problemi var mı. kanli kaka yesil kaka veya mukus.

Varsa yaptırmayın, yoksa yaptırın.

Çeşitli ishaller var özellikle 5 yaşına kadar ölümlere sebep olan ishaller bunlar. Bildiğim kadarıyla rota da bunlardan biri. Ben yaptırdım. Tüm aşıları da aksatmayacağım. Bence yaptırın ya da çocuğunuzun ishal olmasına bir şekilde engel olun.

Haklısınız ama engel olmak isterim tabi çok tecrübeli bir Anne değilim ilk evladım olduğu için herşeyi ile özellikle ilgileniyorum aksatmadan yaptırmam daha doğru olur drmuz öyle dedi ama ben bi danışayım dedim

Benim de ilk bebeğim canım. 3.5 aylık.. Tüm aşılarını yaptırdım şimdiye kadarki.. Sorun yaşamadım çok şükür. Yaptırın aşıdan zarar gelmez. Alerjik durumları olan özel çocuklarda bazı sıkıntılar çıkıyor ama aşı yaptırmamayı öneren kimseye inanmayın derim.

Kaç tlye yaptırdınız acaba

Bugün tam da bunu araştırıyordum. Özel aşı bunlar ve devlet hasteneleri yada sağlık ocakları yapmıyor. Yani tamamen isteğe bağlı. Bugün Doğum hemşiresi arkadaşlara da diğer bebeği olan arkadaşlarımada sordum tamamen sana kalmış biz yaptırmadık dediler. Devlet mecburi koşardı diye düşünüyorum.doktorumda üzerinde durmadı illa yaptır diye. Bende kararsız kaldım ve yaptırmaktan vazgeçtim. Menenjiti yaptırıcam ama Allah izin verirse.

Ben yaptırdım çok önemli bi aşı. Bi sıkıntı yaşamadım şükür.

Sağlık ocağı yapmıyor değil. Devlet karşılamıyor, eczaneden alın getirin biz burda yapalım diyorlar.

Sağlık ocağı yapmıyor değil. Devlet karşılamıyor, eczaneden alın getirin biz burda yapalım diyorlar.
yani ben karşılamıyor açısından dedim. Hem birde şöyle düşünüyorum çok önemliyse devlet neden zorunlu tutmuyor. Devlet için çok bi Mebla değil bence. Bazı yerlerde de bu aşının bebeklere yan etkisinden bahsedilmiş. Çocuğumun sağlığı için servetimi dökerim o apayrı bir şey ama devletin zorunlu bunu yaptırmanız gerekiyor dememesi kafamızdaki karıştırıyor. Çünkü çok fazla dar gelirli aile var . Parası olmayan yaptıramaz bu aşıyı ne yani onların çocuğu risk altında mı. Demem o ki Devlet el atardı yani bu konuya isteğe bırakmazdı

Kararsız kaldım şimdi
Bize de doktorumuz çok bi bilgi vermedi yaptır dedi sadece ama yaptırmaktan zarar gelmez heralde önlem almış oluruz

Haklısınız bende kira da oturuyorum inanın zor geçiniyorum ama üstünde durmam gerektiğini düşünüyorum, evet ısrar etmedi drmuz ama geç kalınınca da ne gibi bi hastalık geçireceğini az çok tahmin ediyorum bunun için yaptırmaktan zarar gelmez biz her ihtimale karşı yaptırsak iyi olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…