Premature Bebekler Rop Lutfen Bakın

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Msspinkie

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2016
10.267
25.562
598
Arkadaşlar kizimi her hafta goturdum normal normal denildi universite hastahanesine son kontrolunde gecen ay gittim doktor yapti ve cok guzel bitti dedi. Ama sonra bir doktor daha gormeli denildi oda ufak bir rop 1 var bir daha gel dedi ama bende sinirlendim gitmiyorum cunku kizima iki kere ayni aciyi yaşattılar istemiyorum nette rop 1 tehlikeli diil yazilmis zaten kizim iki hun solunum almisti ama arada korkuyom sizce ne yapsam oraya gitmek istemiyorum ama :)

Bzde hiç bişe olmamasına rağmen 3kere gittk.ilerde ağlamasındansa şimdi tedbırlı davranın

benim oglum 700 gram dogdu .. ve ilerisi icin ne gerekiyorsa yaptirmalisin ..ben ne derlerse yaptirdim .. ama uniyi tercih etmiyorum bu isi yapan cok iyi bir prof dr onerildi ona goturdum .. sol gozun arka tarafinda kanama vardi .. uni hastanesinde dr acil ameliyat dedi dedi. bu goturdugum kim operasyon dedi .. 2-3 defa cagirdi operasyonsuz atlattik .. darasi sizlerin basina

15 gun kaldı oglum ıkı keere rop muayenesi oldu olduk şükür temiz cıktı ve hiç aglamadı oglum senin aglatıcak bişide yok yanı

Merhaba,
Benim oğlum da rop tedavisi olduğu şçin kayıtsız kalamadım. Son durum nedir inşallah aksatmadınız rop takibinizi

Sizin ki nasıldı?
İkiz bebeklerim 32. Haftada dünyaya geldi kızın 19 oğlum 22 gün küvezde kaldı oğlumda ileri derecede rop tespit edilmekle beraber bir haftaya kör olacağı söylendi. Allahtan Hüseyin Yetik hocamızla yollarımız kesişti de tedavimiz hamdolsun güzel gidiyor bu hastalığın malesef geri dönüşü yok biz çok büyük bir travma yaşadığımız için evladı rop kimi görsem yazma ihtiyacı hissediyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bizde sorun yok sukur zaten rop1 demişti kadın oda zamanla geçiyormuş.

Rop 1 ve 2 zamanla gerileyebilir ama ilerleyebilirde.. sonu da malesef körlük.. bebeklerin gözü damlalarla uyuşuyor merak etmeyin.. muayene sırasında aparar takılıyor göz kapakları açık kalsın diye.. o yüzden ağlıyorlar.. bence siz de nasılsa rop1 deyip ihmal etmeyin

Peki bu nasıl anlasilabilir? Dr bana onemli diil dedi. Baska bir doktorda bitti dedi

Gözlerdeki damar gelişimi tamamlandıysa sorun yok zaten.. doktorunuzda bitti dediyse problem değil..
Evet ama baska bir tanesi minicik bisiy kalmış onemli diil bi kere daha gel dedi bende ona gitmedim ama yakin bir tarihte tekrarlamak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…