Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Romatoit Artrit (RA)... Paylaşalım

Angel wing

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
397
46
643
Arkadaslar aranizda Romatoid Artrit hastasi olan var mi? ve olupta hamile kalmak isteyen var mi?

Varsa normal zamanda ne tur tedavi goruyor? Hamilelik doneminde ne tur tedavi goruyor.

Bilgilerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
nasıl bir hastalık acaba .Daha ç
önce hiç duymadım çok geçmiş olsun arkadaşım
 
bu hastalıktan annemde var ama o daha başıymış yinede bu kreçlenme sonucunda baş parmağındaki tendomlar koptu başparmağını hiç hareket ettiremez oldu ve 10 gün önce ameliyat oldu ama hamilelikte ne tür ilaç kullanılıyo bilmiyorum
 
geçmiş olsun arkadaşım.Benim babamda aynı rahatsızlık var .Allah sana kolaylık versin.Bendede ankilozan spondilit diye bir rahatsızlık var .Romatoid antritin bir değişiği.daha yayılmış daha sancılı vede ağrılı.İnan ikiside çok zor çok dayanılmaz bir hastalık tedavileri yok sadece ilerlemesini yavaşlatabiliyorlar.Almanyadan da ilaç geliyor bana.Hepimize acil şifalar.
 
bende annemin iltahaplı romatizmasını internette araştırırken RHEUTRO adında bitkisel bi ilaca rastladım .internet üzerinden siparişini verdik.4 hafta kullanması gerektiğini söylediler.doktorları var bu firmanın aynı zamanda.kullandı annem ilacı 2 hafta içerisinde ağrılarında azalma oldu.prospektüsünde ankilojan spondilite ve Romotoid artridede kullanılabileceği yazıyor.isterseniz bi araştırın.tavsiye ederim.herkese acil şifalar
 
damla8333 adlı kardeş bendede romatizma var.rheutro adlı ilaçı bende aldım daha 2 hafta olmadı benim kullanmam .daha bi faydasını göremedim.annenizin geçtimi hastalığı nasıl oldu bi cvp yazarsan sevinirim
 
Selam kızlar. Ben Romatoid artrit hastayım. Yani eklem romatizması. Bu sitede benden başka bu hastalığa sahip ya da cevresinde bu hastalıktan olan biri var mı? Ya da bana bu konuda yardım edecek biri. Ben kullandıkları ilaçları ve tedavi yollarını araştırıyorum. 2 yıllık evliyim arkadaşlar. Eşimle artık çocuk düşündüğümüz için bir süreliğine doktor kontrolünde bıraktım ilaçlarımı. Neredeyse altı ay olacak. Tekrar kötüleştiğim için de bitkisel tedaviye başladım. Tabi bir uzmanla görüşüyorum. Çocuk işini de ertelemek zorunda kaldım. Kortizon kullanmaya devam ediyorum ayrıca. Eğer kullanmassam zaten şiddetli eklem ağrılarına maruz kalıyorum. Romatoid artrit zor bir hastalık. Hayat standartlarını çok kısıtlıyor ve doktorların dediğine göre de kalıcı. Yani ömür boyu ilaç kullanmak gerekiyor. Merak ettiğim bir şey de bu hastalıktan iyileşen, hiç değilse ilaç kullanmadan hayatına devam edebilen hastalar var mı. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de tavsiyem sağlığınızın kıymetini iyi bilin. Öyle büyük bir nimet ki, değeri kaybedildiğinde anlaşılıyor. Sevgiyle kalın...
 
arkadaşlar,bundan böyle romatoit artrit olanlar bu topikten haberleşip bilgi alışverişinde bulunalım,dertleşelim,birbirimize moral verelim:teselli: ne dersiniza.s

SLE topiğine özendimyerimsenibenbizim neyimiz eksik kızlar Çok üzgünüm çoookhadi RA lılar burayaaaa:dance:

SLE lileri de bekleriz biz az yazmadık orayasengözlerimebaksanab
 
Son düzenleme:
Ayy seninle aynı durumdayız.
Ben de Methotrexat ve Quensil isimli ilaçları kullanıyordum.
Doktorum 6 ay önceden Methotrexatı kesti.
2007 haziranda kestik ilaçları. Aralıkta korunmayı bıraktık.
Gerçi sen bu konuyu açalı çok olmuş.
Ben de başka Romatoid Artrit hastası var mı diye bir konu açmıştım ama hiç yazan olmadım
demek ki başka yokmuş diye düşünüyordum.
Ama şu sıralarda benim gibi başkalarının da olduğunu farketmeye başladım...
Bak bu da benim açtığım konu...
Henüz farkeden kimse olmadı...
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=198758
 
Hoşbulduk... İnşaallah canım... Aynı sıkıntıları yaşayan birileriyle sohbet etmek bana da iyi gelecek...
Görüşürüz... yerimseniben
 
RA hakkında genel birkaç bilgi vermek isterim:

Romatoid Artrit (Artrit = Eklem iltihabı) en yaygın romatizmal hastalıktır ve daha fazla kadınlarda olmak üzere nüfusun % 0,5 inde görülmektedir. Hastalığın sebebi henüz tam olarak açıklanamamıştır, ancak genetik faktörler ile oto imunite (= bünyenin kendi dokularına karşı çalışması) süreçleri ile bağlantılar mevcuttur. Tipik semptomlar arasında, geceleri ve gündüzleri el parmaklarında, genelde simetrik olarak, oluşan ağrılar ile sabahları bu eklemlerin 15 dakikadan daha fazla tutuk ve uyuşuk olmasıdır. Devamında başka eklemlere de sıçrama gerçekleşir. Eklemler deforme olur. Ender olarak organlara da sıçrar (gözlere, tükürük ve göz yaşı bezlerine, cilde, kalp ve akciğerlere).

Sebepleri

Romatoid Artritin oluşumuna neyin sebep olduğu konusu halen kesin olarak çözülmüş değil. Ancak muhtemelen hastalığın başlangıç sürecinde imun sistemine (bağışıklık) ait hücreler aktif hale gelerek bir oto imünite sürecinin başlaması ile kendi vücutlarına karşı savaşa geçmektedirler. Bu süreç birkaç adımda gerçekleşmektedir:

Ak yuvarların özel bir şekli olan T-Lenfositleri aktif hale gelir. Belirli yüzey molekülleri ağır Romatoid Artrit hastalarında daha sıklıkta görülmektedir. Bu nedenle genetik bir eğilim muhtemeldir.

Hastalığın oluşumundaki sonraki adımlarda eklem iç zarı (sinovyal zar), bağışıklık sisteminin neredeyse tüm hücreleri ile bağ dokusunun sinovyal hücreleri dahil olmak üzere iltihaplanır.

Tipik Belirtiler:


Geceleri ve sabahları eklem ağrıları


Sabahları 15 dakikayı geçen eklem tutulmaları


Eklemlerin şişmesi, tipik olarak parmakların dip ve orta eklemlerinde


Yorgunluk ve takatsizlikle birlikte genel olarak kendini hasta hissetme.
İlk devrelerde bazen sadece az sayıda eklem etkilense de neredeyse her zaman belli bir süre sonra poliartritis dediğimiz vücudun çok sayıda küçük ve büyük ekleminin iltihaplanması gerçekleşir. Bu daha çok el ve parmak eklemlerinde görülür. Baş - boyun eklemi dışında Omurga hemen hemen hiç etkilenmez.


Hastalık seyrinin devamında eklemlerde aşağıda tarif edilen değişiklikler gelişebilir:



Parmakların dışa kayması


Parmak ucunun aşağıya katlanması


Parmak kemiğinin yukarıya çıkıntı yapması


Eklemlerin dış tarafında lastik benzeri düğümlerin gelişmesi
Ancak sadece eklemler değil başka organlar da etkilenmiş olabilir.

Tedaviler


Bir Romatoid Artrit hastasının tedavisi büyük tecrübe gerektirmektedir, ayrıca romatolog, ortopedist, hasta jimnastikçisi ve bir ergo terapistin disiplinli bir iş birliği içerisinde çalışmaları gerekir. Takip eden tedavi yolları mevcuttur:
İlaçla tedavi
- En kullanışlı temel ilaçlar
- Eklemlere Kortizonlu preparatların enjeksiyonu
- NSAR
- Biyolojikler


Hasta jimnastiği
- Bireysel ve grup jimnastiği
- Kuru terapi ve hareket banyosu

Fizik tedavi
- Sıcak ve Soğuk uygulaması
- Masaj
- Elektro terapi

Ergo terapi ve Rehabilitasyon
- Eklem koruma eğitimi
- Evde, işte ve serbest zamanda, genel olarak günlük hayatta uyum
- Yardımcı madde tedariki

Psikolojik önlemler
- Gevşeme eğitimi
- psikolojik olarak ağrıyı yenme
- Ruhsal destek ve refakat

Cerrahi tedavi (Synovektomi ve rekonstrüktif cerrahi)
- örn. Eklemlerin bozuk durması veya fonksiyon kaybında düzeltici operasyonlar.
- Suni eklem uygulaması
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…