• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

romatoid artit li anne adayı var mı aramızda??

vildan41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2009
381
5
96
38
selam arkadaşlar. ben 2yıldır romatoid artit (iltihaplı eklem romatizması) hastasıyım. çok şükürki hiç ağrım sızım yok. ayrıca 5 aylıkta evliyim. bu ay çocuk düşünmeye başladık. fakat doktorum kullandığım haptan dolayı 3 ay ertelemem gerektiğini söyledi. hapın etkisinin vücudumdan çıkması için bu kadar süre gerekliymiş. internette araştırdım, kimi doktorlarda 6 ay geçmesi gerektiğini yazmış. kafam karıştı. bebeğimin sağlığını riske atmak istemiyorum. acaba 3 ay değilde 6 ay mı beklesem iice kafam karıştı. bu hastalığa yakalanıp hamile kalan yada kalmak isteyen yada bebeğini dünyaya getiren varmı aranızda? varsa lütfen bilgilerinizi benimle paylaşın. bir de hapı kestiğim için ağrılarım başlar mı acaba??

geçmiş olsun...
kullandığınız ilacın ismini söylememişsiniz... yorum yapmak pek anlamlı olmaz....

bende benzer hastalık olan AS hastasıyım. sürekli ilaç kullanıyordum.suan 5 aylık hamileyim.bildiğim kadarı ile 6 ay beklemen lazım. ben bebegimizde hiç bir etki görülme ihtimali olmasın diye 1 yıl hiç ilaç kullanmamıstım.kadın dogum doktorum yinede detaylı bir kan tahlili istedi. kullandıgım ilaçların etkisi sürüyorsa erken dogum ihtimali olabilir diye.cok sükür ki temiz cıktı.agrıların arasıra olacaktır mutlaka.ki halada oluyor benim.mümkün oldugunca hareketli olarak o kadarına da katlanıyorum artık.
cok geçmiş olsun.

bugün doktora gittim arkadaşlar kan tahlillerimi göstermek için. Metotreksat
ilacımı kesti ve 3 ay daha korunmam gerektiğini söyledi.şimdi sabah akşam salazyropin ve gün aşırı prednol kullanıcam. salazyropin kullandınızmı hiç bebek isterken yada hamilelik döneminde. offfff ne sıkıntılı işmiş yaa çok korkuyorum bebeğe zararı olursa diyee

ÇOk geçmiş olsun ben değil ama eşimde bu rahatsızlık var ilaç kullanımını bırakmak zorunda kaldı Rabbim esirgesin ama çocuğun özürlü olmasına yol açacak kadar tehlikeli imiş..Bize de vücuttan atması 3 4 ay olur demişti..Dikkat et bence bebeği ertele en azında 4 ay geçsin üzerinden..Ben şimdi 25+2 günlük hamileyim hamd olsun sıkıntımız yok bebeğim hamd olsun Rabbime sağlıklı..

selam arkadaşlar. ben 2yıldır romatoid artit (iltihaplı eklem romatizması) hastasıyım. çok şükürki hiç ağrım sızım yok. ayrıca 5 aylıkta evliyim. bu ay çocuk düşünmeye başladık. fakat doktorum kullandığım haptan dolayı 3 ay ertelemem gerektiğini söyledi. hapın etkisinin vücudumdan çıkması için bu kadar süre gerekliymiş. internette araştırdım, kimi doktorlarda 6 ay geçmesi gerektiğini yazmış. kafam karıştı. bebeğimin sağlığını riske atmak istemiyorum. acaba 3 ay değilde 6 ay mı beklesem iice kafam karıştı. bu hastalığa yakalanıp hamile kalan yada kalmak isteyen yada bebeğini dünyaya getiren varmı aranızda? varsa lütfen bilgilerinizi benimle paylaşın. bir de hapı kestiğim için ağrılarım başlar mı acaba??

selam viladncım,ben de aynı dert var malesef 3yıldır.benim yazdan beri ilaçlarımı yavas yavas kestiler hamilelik düşündüğümüz için.doktorların dediğine göre şuanda vücuttan atılmıs durumda ilaçlar.sadece kortizon ve folik asit kullanıyorum ben.hamilelikte iyileşme durumuna geçiyormus zaten buyuk cogunlukta,hormonlardan dolayı.kilo alınacagı için ,hamileliğin son dönemlerini yatarak geçirebilrsin dedi doktorlar.kısmet artık,allah yardımcımız olsun hepimizin,moral bozmak yok tabi:61:

bugün doktora gittim arkadaşlar kan tahlillerimi göstermek için. Metotreksat
ilacımı kesti ve 3 ay daha korunmam gerektiğini söyledi.şimdi sabah akşam salazyropin ve gün aşırı prednol kullanıcam. salazyropin kullandınızmı hiç bebek isterken yada hamilelik döneminde. offfff ne sıkıntılı işmiş yaa çok korkuyorum bebeğe zararı olursa diyee

salazyoprini kesiyorlar kesinlikle,senin doktorun kesmeyi düşünmüyor mu acaba?

doktor methotraxate ın vücuttan çıkması için 3 ay yeterli dedi ve bana salazyropin verdi şimdi sabah akşam bunu kullanıyorum diğerleriyle birlikte. off anlamadımki hamilelikte salazyropini kesicez falan demedi hiç. nisanda tekrar gel demişti acaba o zaman mı kesecek hapı.. :85: çok moralim bozuk kızlar yaa. bebeğime bişey olursa diye çok korkuyorum. bişey sorucam, ilacın vücuttan çıktığını nasıl anlıyorlar? kan testi yapılıyor mu? :59: birde hamile kalmadan önce kadın doğum doktorunada muayene oldunuz mu bu özel durumumuzdan dolayı?? çok soru sordum galiba ama lütfen birbirimize yardımcı olalım kızlar... :43:

nihonjin, hamilemisin şuan? ve haplarını kestiğin için ağrıların varmı? ne zamandan beri sadece kortizon kullanıyorsun?

bende de iltihaplı romatizma var,şuan 28 haftalık hamileyim,hamile kalmadan önce ilaç kullandım ama son 1 sene önce bırakmıştım,bana gebelikte de kullanabilirsin sakıncası yok demişti doktorum ama kullanmadım,çok şükür romatizmaya dair hiç bir şikayetim olmadı,ne ağrı ne sızı ne de şişlik hiçbişey olmadı,bilgi vermek istedim,romatizması olupta hamile kalmak isteyen arkadaşlar hiç endişe etmeyin...

hangi ilaçları kullanıyodun fermet? merak ettim benimkilerle aynımı diye

uzun yıllar salasoprin kullandım,bir dönem kortizon tedavisi gördüm,sonra kestim ama bu tedavilerin de sonu yok çünkü,hamileyken salasoprini kullanabiliyormuşsun ama gerek yok bence korkmaya da gerek yok,bizim durumumuzda olupta doğum yapan çok insan var...

nihonjin, hamilemisin şuan? ve haplarını kestiğin için ağrıların varmı? ne zamandan beri sadece kortizon kullanıyorsun?

yok hamile değilim,fakat istiyoruz 2 aydır.Suanda oyle belirgin bir ağrım yok,kendime cok dikkat etmeye çalışıyorum.kortizonu hastalığımın başından beri kullanıyorum3 senedir yani,dozu değişti zaman zaman,sen kullanmıyor musun?

doktor methotraxate ın vücuttan çıkması için 3 ay yeterli dedi ve bana salazyropin verdi şimdi sabah akşam bunu kullanıyorum diğerleriyle birlikte. off anlamadımki hamilelikte salazyropini kesicez falan demedi hiç. nisanda tekrar gel demişti acaba o zaman mı kesecek hapı.. :85: çok moralim bozuk kızlar yaa. bebeğime bişey olursa diye çok korkuyorum. bişey sorucam, ilacın vücuttan çıktığını nasıl anlıyorlar? kan testi yapılıyor mu? :59: birde hamile kalmadan önce kadın doğum doktorunada muayene oldunuz mu bu özel durumumuzdan dolayı?? çok soru sordum galiba ama lütfen birbirimize yardımcı olalım kızlar... :43:

ben de bunların dışında quensil vardı kullandığım,once onu sonra methotraxate ı en son da salazyroplin i kestiler tabi bu yazdan beri yavas yavas kesilerek oldu.salazyroplin bnların içinde en masum olanı zaten:1: benim doktorum da durumum baya iyi oldugu için kesti sanırım onu da.her ay kontrol oluyorum ben,kanda birçok şeye bakıyorlar am ilacın kandan cıkıp cıkmadıgını anlayacak bir tahlil yok diye biliyorum.ara ara kadın doğum doktoruna gidiyorum normalde de kontrol amaçlı çok şükür bi sorun gorunmuyor.sen de bi kontrol ol istersen faydası olur
ne demek canım cok soru sordum,birbirimize yardımcı olmak cok iyi bişey gercekten:13:

ben kortizon hapını (prednol) gün aşırı içiyorum. hatta bazen unutuyorum 2 gün geçiyor aradan. şu adet dönemini atlatayımda kadın doğumada bir danışayım dediğin gibi. nasıl olsa nisana kadar korunmaya devam ediyorum. ilacını kullanma derse vakit varken tekrar romatolojiye görünürüm.. he bir de quensyl yani yeni adıyla plenequil (yazılışını yanlış yazmış olabilirim) o hamilelikte yada bebek isterken kullanabiliyor mu?

ben kortizon hapını (prednol) gün aşırı içiyorum. hatta bazen unutuyorum 2 gün geçiyor aradan. şu adet dönemini atlatayımda kadın doğumada bir danışayım dediğin gibi. nasıl olsa nisana kadar korunmaya devam ediyorum. ilacını kullanma derse vakit varken tekrar romatolojiye görünürüm.. he bir de quensyl yani yeni adıyla plenequil (yazılışını yanlış yazmış olabilirim) o hamilelikte yada bebek isterken kullanabiliyor mu?

quensly i kesinlikle kullanamıyorsun,o da en az metotreksat kadar tehlikeli bebek için...sen kullanıyor musun bunu?

Back
X