Roaccutane yüz kızarması

lawyeerr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2018
132
31
26
arkadaşlar roaccutane kullanıyorum ve en ufak bir sıcakta yüzüm kızarmaya başlıyor,cildimde bir sıcaklık hissediyorum. Bir süre böyle devam ediyor sonra düzeliyor. Her gün neredeyse oluyor bu. Kalıcı bir sorun olmasından korkuyorum böyle bir şey yaşayan var mı? Geçici mi acaba?

bence geçer canım o çok etkili bir ilaç bir arkadaşım kullanmıştı, öyle bir etki duymamıştım ondan. geçicektir merak etme büyük ihtimal cilt hassaslaştığı için öyle kızarıyordur geçer

Kimse yok mu yardımcı olabilecek acaba :KK43:
Bildiğimi paylaşayim
Bahsettiğiniz şikayetler bende sarımsak, domates, portakal gibi asit içeren yiyecekler yediğimde oluyordu ufak bir araştırma sonunda bunun rosacea (gül hastalığı )ile birebir aynı şikayetleri olduğunu öğrendim bu yiyecekler i azalttim şikayetleeim %80 azaldı uzun vadede kullandıginiz ilaç varsa onun sonucu olarak da ortaya çıkmış olabilir

Ben de roaccutane kullandım. Yüzüm hep kızarık geziyordum. Ama beni çok rahatsız etmiyordu. Fotoğraf çekiliyordum, yüzüm kırmızı, boynum ve aşağısı beyaz. Hoş olmuyordu ama cilt hassas olduğu için oluyor bu. Güneş kreminizi düzenli kullanın. Ablam da kullanıyor, onun da yüzü kırmızı.

Ben de roaccutane kullandım. Yüzüm hep kızarık geziyordum. Ama beni çok rahatsız etmiyordu. Fotoğraf çekiliyordum, yüzüm kırmızı, boynum ve aşağısı beyaz. Hoş olmuyordu ama cilt hassas olduğu için oluyor bu. Güneş kreminizi düzenli kullanın. Ablam da kullanıyor, onun da yüzü kırmızı.
Teşekkür ederim. Benim bi de yüzümde bi sıcaklık yanma hissi var sizde de oldu mu bu

arkadaşlar roaccutane kullanıyorum ve en ufak bir sıcakta yüzüm kızarmaya başlıyor,cildimde bir sıcaklık hissediyorum. Bir süre böyle devam ediyor sonra düzeliyor. Her gün neredeyse oluyor bu. Kalıcı bir sorun olmasından korkuyorum böyle bir şey yaşayan var mı? Geçici mi acaba?
Bu ilacı kullanırken sıcaktan, güneşten uzak durman gerektiğini
Karda kışta bile güneş kremi kullanman gerektiğini
Yüzünle oynarsan iz kalacağını
Ağda gibi şeyler kullanmaman gerektiğini doktorun söyledi mi?
5ay kullandım ama hiç yaşamadım öyle bir kızarıklık

Yanlış hatırlamıyorsam sıcaklık hissi bende yoktu. Siz tabii yine de doktora gittiğinizde söyleyin, bir dorun varsa bile söyler. Herkesin cilt yapısı farklı olduğu için ilaç herkeste daha farklı etkili olacaktır. Benim cildim çok hassas, normalde de hassas ve yağlı. Ablamınki benimkinden daha kuru. Cildi daha çok kuruyor, yüzü daha çok kızarıyor. Sanırım yanma hissi onda var. Belki cilt yapınız kurudur, ilaç da kurutunca böyle bir tepki vermiş olabilir.

Yanlış hatırlamıyorsam sıcaklık hissi bende yoktu. Siz tabii yine de doktora gittiğinizde söyleyin, bir dorun varsa bile söyler. Herkesin cilt yapısı farklı olduğu için ilaç herkeste daha farklı etkili olacaktır. Benim cildim çok hassas, normalde de hassas ve yağlı. Ablamınki benimkinden daha kuru. Cildi daha çok kuruyor, yüzü daha çok kızarıyor. Sanırım yanma hissi onda var. Belki cilt yapınız kurudur, ilaç da kurutunca böyle bir tepki vermiş olabilir.
Teşekkür ederim ilgilenip cevap verdiğiniz için :) Ablanıza bu konu hakkında sorabilirseniz ya da haberiniz olursa buraya da yazarsanız çok çok sevinirim 🙏🏿🙏🏿

Güneşte sıcakta vs hep kıpkırmızı oluyordu benimde. Doktorum güneş kremi sürdürüyordu leke kalmaması için. 6-7 saate bir tekrarlayın güneş kremini. Normal reaksiyon kızarıklık.

X