Roaccutane ve gebelik.

Ggzem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
222
138
53
Umarim konuyu dogru yere acmisimdir. Bugun doktora gittim. Roaccutane icin bir suru belge imzaladim. Ve kan tahlili yaptirdim. Yarin sonuclari alip tedaviye baslayip baslamayacagimiza karar vereceğiz. Bircok konu açılmış ama ben su an nisanliyim. 2 sene sonra evlenmeyi dusunuyoruz. Uzun bir zamanim var ama ilac gebelige etki ediyor mu? Aradan zaman gecse bile sakat dogum olabilir, kisirlik olabilir diyenler olmus forumda. Vucuttan 1 senede atiliyormus. Nisanlimda sivilce icin boyle yukun altina girilmez dedi. Yani tamamen kararsizim. Kullanan yada bilgisi olan yazabilir mi?

Çok uzun vadede tehlikesi yok diye biliyorum. Doktorun en doğru bilgiyi verir. Netten yorum okumak çok yanlış..

başlığı görünce ben de kullanırken gebe kaldınız sandım

daha en iyi ihtimalle 3 yıl var

doktorunuzla konuşun

bir arkadaşım vardı ilacı kullanan geçen sokakta gördüm bebeği de vardı

Çok uzun vadede tehlikesi yok diye biliyorum. Doktorun en doğru bilgiyi verir. Netten yorum okumak çok yanlış..
Ilaci kullanirken gebe kalmamalisin dedi sadece. Burdaki yorumlari okudum ondan aklima takildi. Sonrasi icin sormadim yarin sorarim artik

Bu ilaç çok ciddi bir ilaç eczacı arkadaşım kullandıktan sonra 1 yıl bile kan bağışında bulunulmaması gerektiğini söylemişti. Uzun vadede gebeliğe etki eder mi bilmiyorum ama yüzünüz için son umut bu ilaç değilse bence kullanmayın ben bu riski alamıyorum çünkü.

Kullandığınız süre boyunca ağda ve lazer yasak bir de.

Bir kullanıcı olarak diyorum ki eğer geleceğe bu kadar etkisi olsa hiçbirimiz kullanmazdık. İçin rahat olsun şuan çok yaygın kullanılan bir ilaç ve ilerde bebeğine zararı olmaz doktorla bunların hepsini konuştuk.

Bende kullandım 2 yıl önce. ilaç bittikten 6 ay-1 yıl sonra hamile kalabilirsin demişti Dr.um. Ve 2 yıl geçti hamileyim :) kısırlık felan yapmıyor yani, ilacıda 2 yıl da attığı için vücut bebeği etkilemicektir. eğer gerçekten cildiniz problemli ise kullanın benim kökten çözmüştü.

2 kuzenim de kullandı. Sivilcelerinden kurtuldular ve onlara da 1 sene hamile kalmamalarını söylemişti doktor. Suan birinin 1 diğerinin 2 cocugu var.

Öncelik sizsiniz, sizin yüzünüz. Tedavinize yoğunlaşın; sivilce için değer mi? Gerekiyorsa, sizi özgüven olarak baltalayan bir haldeyse akne probleminiz değer.

Malum ilaç kuvvetli bir ilaç, zaten kullanım süreci de sıkıntılı; gebelik için vaktiniz varmış beklersiniz ne olacak ki?
İnsanlar kemoterapi görüp, çocuğun olmaz dendiği halde hamile kalabiliyor. İlaç doğrudan böyle etkiler ve kesin kısırlaştırır, çocuk olsa da engelli olur demek yanlış, ki her ilacın prospektüsünde mutlaka benzer ibareler bulunuyor. Tüm olası yan etkileri yaşasaydık, sağlam çıkamazdık herhalde bu güne kadar.

Ben kullandım, keşke kullanmasaydım. 3 sene sonra sivilceler geri döndü. Yüzümdeki çukurlardan bahsetmeyeyim bile, patates tarlası gibi suratım... 10 sene önce kullanmıştım aşağı yukarı, 6 senedir devamlı sivilcem var. Krem vs kullanıyorum geçiyor, tekrar başlıyor. Ama şimdiki aklım olsaydı kullanmazdım, çukur yerine sivilceyi tercih ederim çünkü.

Eğer ilacı kullanırken hamile kalırsan eğer engelli olma ihtimali var, etkisi de 1 ay içerisinde geçiyor diye biliyorum ben.

arkadaşım 2007 yılında kullandı bayağı uzun kullandı 1 sene olabilir
2012 ve 2017 yılında iki bebeği oldu sorunsuzca
ama bilemem gebeliğe etkisi nedir
o kadar insana vermezler ya da uyarırlardı herhalde öyle bi yan etkisi olsa
karaciğere aşırı yük bindiriyor diye biliyorum

Ben de kullandım ve kullandığım süreç çok kötüydü, psikolojim bozuldu o ilaç yüzünden. Kesinlikle kullanmayın derim. Hamilelik vs 2. 3. planda kalıyor şuan. Hatta size aromaterapi tavsiye edebilirim. hülya kayhan diye bir eczacı var, Onun formülleriyle bir çok eczanede her türlü cilt hastalığı ve sorunları için bitkisel yağ karışımları yapıyorlar. Ve öncesinde sizin sivilce sorununuzun neden kaynaklabileceğini araştırıyorlar.vitamin desteği vs. Sitesini yazarsam reklam diye sorun yaşayabilirim. isterseniz özelden yazabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…