roaccutane kullananlar

peaceintheworld

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
304
38
98
Öncelikle herkese hayırlı geceler konuya hemen gireyim . Benim yıllardan beri cildimde akne sorunum var sivilcelerimle oynamasam geçiyor fakat ben sürekli alışkanlık haline getirip oynadığım için istemsizce suratım boynum göğüslüm sırtım heryerim sivilce lekesi çok doktora gittim çeşitli ilaçlar verdiler son doktora gittiğimde ise roaccutane isimli hap verdi bu isim altında bir sürü ilaç olduğunu fakat hepsinin aynı amaçla kullanıldığını söyledi kan tahlillerimi falan yaptı daha sonrasında ataştırdığımda ilaçın çok yan etkisi olduğunu öğrendim ilerde hamile kalamama saç dökülmesi psikoloji bozukluğu gibi doktora sordum saç dökülürmü diye dökülür yani yan etkisi olabilir fakat sonradan çıkar yine dedi buda dökülücek illa demek değil sesi sadece yan etki olabilir dedi bende korktum ilaçları almadan vazgeçtim kullanmaktan Allah korusun baya kötü yan etkiler bunlar . Sormak istediğim aranızda bu ilacı kullanan var mı kullananlar nelerle karşılaştı lütfen bana yardımcı olabilirmi şuanda suratım çok fena yanağımda kocaman akneler var nabayım bilmiyorum fondeten kullanmaktan bıktım yarın doktora gitmeyi düşünüyorum bu hapı tekrar verirse nabayım ben şimdi lütfen bana yardımcı olurmusunuz ?

Öncelikle herkese hayırlı geceler konuya hemen gireyim . Benim yıllardan beri cildimde akne sorunum var sivilcelerimle oynamasam geçiyor fakat ben sürekli alışkanlık haline getirip oynadığım için istemsizce suratım boynum göğüslüm sırtım heryerim sivilce lekesi çok doktora gittim çeşitli ilaçlar verdiler son doktora gittiğimde ise roaccutane isimli hap verdi bu isim altında bir sürü ilaç olduğunu fakat hepsinin aynı amaçla kullanıldığını söyledi kan tahlillerimi falan yaptı daha sonrasında ataştırdığımda ilaçın çok yan etkisi olduğunu öğrendim ilerde hamile kalamama saç dökülmesi psikoloji bozukluğu gibi doktora sordum saç dökülürmü diye dökülür yani yan etkisi olabilir fakat sonradan çıkar yine dedi buda dökülücek illa demek değil sesi sadece yan etki olabilir dedi bende korktum ilaçları almadan vazgeçtim kullanmaktan Allah korusun baya kötü yan etkiler bunlar . Sormak istediğim aranızda bu ilacı kullanan var mı kullananlar nelerle karşılaştı lütfen bana yardımcı olabilirmi şuanda suratım çok fena yanağımda kocaman akneler var nabayım bilmiyorum fondeten kullanmaktan bıktım yarın doktora gitmeyi düşünüyorum bu hapı tekrar verirse nabayım ben şimdi lütfen bana yardımcı olurmusunuz ?

İlgili hapı yaklaşık 10 ay kullanıp memnun kalmış birisi olarak kesinlikle tavsiye ediyorum
Bünyede bünyeye değişiklik gösterebilir tabiki bende ortaya çıkan tek yan etki dudaklarda aşırı kuruma ve çatlaklar oldu bunun için hep nemlendirici kullandım ama yine de aşırı bir çatlama oluyordu hatta kaniyordu çatlayan yerler.
Her ay rutin karaciğer enzimlerine bakılıyor sorun yoksa devam edilir veya ilacın dozajı düşürülür.
Bu süreçte yiyip içtiğine de dikkat edeceksin yağlı Fast Food tarzı beslenmek yasak.
Aklıma gelenler bu kadar 5 sene olacak mayın tarlası gibi olan cildim şu an pürüzsüz. Kullanmadığım ilaç krem vs kalmamıştı benim de bu ilaç geçirdi hepsini.
Umarım senin de işine yarar geçmiş olsun.

Canım kesinlikle şans. Ben 8 ay kullandım fakat halen çıkıyor ve iz de kaldı birsürü. Kimisinde de hiçbirşeycik kalmıyor. Ben de öyle olsun diye çok ümit ettim ama inşallah seninkisi tertemiz olur kurtulursun. Çok zor bu sivilceler çokkk :KK43:

Çok yakın arkadaşım kullandı. Ağda yapamıyordu, dudakları çatladı, sinirli olmaya başladı, adet düzensizliği oluştu vs.

Ama hepsi geçti, yüzü temiz şu an. Yalnız o sıra kortizol hormonunda dengesizlik oluştu. Yüzde tüylenme yaptı, o konuda çok sıkıntılı.

Herkeste de işe yaramıyormuş, allah yardımcınız olsun. Çok lanet bir ilaç.

Back
X