Sivilceli Ciltler Roaccutane 6 aylık günlüğüm

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

ahbeguzelim

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2014
17
1
34
Öncelikle herkese merhaba kızlar. Bu konuya giriş yaptığınıza göre sizin de benim gibi sivilce probleminiz var :KK43: Bilirim bilmem mi o kadar kötü bir şey ki özgüven tavanken taban yapmıyor mu sinir oluyorum işte. Ve siz de biraz şüphelisiniz biliyorum ve ben 6 aydır ayda 2 ayda 1 kere bi deftere yaşadığım sorunları veya değişimleri yazdım ki bir zamanlar benim gibi şüpheli olan arkadaşlarımız veya merak edenlere yardımcı olabileyim.
Öncelikle benim sivilce miktarımı belirtmekte fayda gördüm. Alın bölgemde minik minik bir sürüüüüü böyle ne denir pütür pütür. Çenemde de baya vardı ama 3-4 tane kırmızı irinli olanlardan. Burnumda ve kenarlarında siyah noktalar kendini belli ediyordu. Kapalıyım ve şalımı takınca başıma yanakların gözüken kısmında kırmızı kırmızı yaygın sivilceler vardı fakat ilginç olan şu ki şalın gerisinde kalan yanak bölgemde 1 tane bile yoktu. Sivilce çıkmadan önceki cildim aynen duruyprdu o bolgelerde. Ayrıca sırtımda veya kollarımda yoktu deencek kadar azdı :)
Eveeeeet defterimi aldım yanıma ve siz güzel kızlar için 6 aylık günlüğümü yazmaya :)
Umarım sıkılmazsınız güzeller.

27 AĞUSTOS
Kullanmaya baslamaya karar verdim ve cildiyeye gittim. Doktor 30 mg yazmaya karar verdi. Ayrıca bir de demir eksikliğim için Ferrum Fort denen bir ilacı kullanmaya başladım. Hadi bakalım neler olacak. Uzun bir süreç beni bekliyor. Allah yardımcım olsun. Amin.

2 EYLÜL
Bugün 1 haftamı doldurmuş bulunmaktayım. 3 gündür ilaçtanmıdır nedir nefesim daralıyor ve ilk defa bugün dudaklarım çatlamaya başladı. Biraz erken bunu demek için ama belim ağrıyor, gerçi ilaçtan olacağına ihtimal vermiyorum ama bakalım.

15 EYLÜL
Bugün tam 20. ilacımı kullandım. Şu ana kadarki en büyük yan etki bence bel ve sırt ağrısı. Bir anda geliyor ve zor hareket ediyorum. Zaten dudaklar kurumaya başladı devam ediyor yavaştan. Ama tabi bu ilacı kullanırken onu göze almak 1. şart. Dudakalrım için vazelin kullanıyorum hiç kanatmıyorum. Bir de bir kere burnum kanadı ve geceleri yatmadan kurumayı önlemek için Bepanthene kullanıyorum. Ama zaten burnu sık sık kanayan birisi için hiç anormal değil. Alnımdakı sivilceler baya büyümeye başladı. Burnumdaki siyah noktalar için de banyoda sadece burnumu biraz keseliyorum. Ayrıca ellerim biraz hafiften nokta nokta çatlamaya başladı bunun için de doktor Excipial Lipo vermişti zaten. Genel olarak güzel gidiyor :))))

25 EYLÜL
Bugün tam 1 kutuyu bitirdim. Doktordan randevu almak için aradım fakat klinik 1 hafta kapalıymış. Ben de mola vermek istemedim aldım eczaneden ilacımı doktor yazınca devletin odediği miktarı geri alıcam. Burnumdaki siyah noktaların yüzde 50 si gitmiş gibi geldi bana. Dudakalrım baya fena durumdalar ama bunun sebebi dışarı çıkarken kremimi almayı unutmam. Aman bu bana ders olsun bir daha dışarı çıkarken kremimi unutmam.

11 EKİM
Ne yalan söyleyeyim yanaklar haricinde her yer aynı özellikle alın ve çene bölgesindekler büyüdü ve kızardı. Aktif 1-2 tane çıkıyor ama olanlar da büyüyor kızarıyor. Tek sorunum dudak kuruluğu başka sorunm yok inşallah. Yani şu ilaca başlamamış olsam ağlardım bu şeyler geçmeyecek hiç bir zaman diye. Ama ilacın kuvvetli bir ila. olması ve google görsellerdeki örnekler bana moral oluyor. Tahlil sonuçlarım güzel sorun yok ayrıca.

24 EKİM
Yarın 2. ayım doluyor ve randevu aldım. Doktora gidince ilk soracağım şey Bunlar geçmeyecekse ben bu ilacı bırakabilirmiyim rica ediyorum. Çünkü yenileri çıkıyor ve mayın tarlası gibi oldu yüzüm. Şikayet olarak da klasik dudak kuruluğu. Ama sivilcelerimle de baya uğraşıyorum açıkcası bu da büyük problem. Tahlil sonuçlarım güzel şükür.

10 KASIM
Eveeeeet, alnımdaki sivilceler küçüldü. Yerini küçük kırmızı sivilcelere bıraktı. Geçen hafta düzelen çenemdekiler yine kendini gösterdi. Yeni yeni sivilceler çıktı çenemde. Sanırım alnımın ve çenemin aynı anda düzeldiği olmayacak gibi. Burnum kanadı 1 kez. Dudak kuruluğu dışında problem yok.

17 KASIM
Gelişme mi o da ne? Hiç bir gelişme yok ve üstüne üstlük yeniden minik minik çıkıyor. Ya ben yüzümü hiç eskisi gibi sivilcesiz göremeyecekmiyim?
Bu hafta 2 kere burnum kanadı ama geceelri yine krem sürüp yatmaya başladım. Göz kuruluğumsu bir şey başladı sanki ama öyle problem edilecek cinsten değil ben de Refresh aldım kendimi garantiye aldım. Ellerim için ise Excipial devam güzel yani ellerde problem yok. Sivilceler dudak kenarlarında çok acı verici. Allah'ım 3. ay dolmuş olacak 1 hafta sonra ve hala ortada bir şey yok.

8 ARALIK
Tahlil sonuçlarım güzel. 4. ayıma başladım. Ama ala yüzümde gelişme yok yok yok. 3 ay bitince internetten araştırmalarıma göre baya gözle görülür etki yapıyordu ama bende mi sorun var anlamıyorum ve yavaştan da umudumu kaybetmeye başlıyorum galiba.

20 ARALIK
Öncelikle bugün ilaç kullandığım gün sayısı 3 ay + 15 gün olmuş olacak. Alnım baya düzelmişti 1-2 tane aktif vardı biraz da minikler ama hasta olduğum için biraz güncellendi açıkcası. Yanaklara gelince sağ yanakta 1 büyük dışında küçükler var. Sol yanakta ise büyük yok ama iz kalacak gibi görünüyor. Bakalım 4. ayın sonunda azalmazsa psikolojim ciddem bozulacak gibi.

28 ARALIK
Sivilcelerim dışarı çıkınca kızarıyor güneş kremi kullanmam gerekiyor. Alnım baya azaldı ama hala var. Çenem ve yanakalrım azaldı ama kızarık.

9 OCAK
Bugün randevuya gittim 4 ay bitti. Tahliller güzel şükür. Yüzümde 2 yeni sivilce çıkıyor. Ferrum kullandığım için de değer biraz yükselmiş. Alnım genel olarak iyi ama dışarıya çıkınca sivilcelerin geçtiği yerler kendini ele verip kızarıyor. Bakalım son 2 ay kaldı

26 OCAK
Artık sona yaklaştım son 1.5 ay kaldı alnım fena değil br iki tane güncel var ama onun dışında geçenlerin kırmızılıkları var. Çenem tabiki ilk duruma göre baya iyi ama kızarıklıklar benim büyük problemim. Yanaklar pek iyi diyemicem. Büyükler var. Bir anda çıkıyor ve bi dikkat çekiyor ki... Gece yatmadan yüz temizleme jeliyle yüzümü yıkamaya başladım gündüz çevrenin tozu pisi yüzümüze yapışıyor sonuçta.

21 ŞUBAT
Ve işteeee son ayıma girmiş bulunmaktayım. 5 ay bitti. 6. aya başlıyorum. Doktor biraz geriden geldiğimi ve belki 1 ay daha uzatabileceğini söyledi. Daha fazla uzatamazmış çünkü kiloya göre mg hesabı yaptı ve maksimum 7 ay kullanabilirmişim. Tahliller iyi çok şükür. Alnımda sivilce yok açıkcası. Eski mayın tarlası alnımı hatırlamak istemiyorum bile ama tabi ilaç deriyi inceltti ve bu yüzden çabuk kızarıyor. Çenemde sivilce yok ama klasik hafif bir kızarıklık.
Yanaklarım ise ne yazık ki kızarık ve sivilceli hafiften.
Açıkcası böyle bi son düşünmemiştim. Herkesin anlattığı o bebek surata ulaşabileceğimi düşünüyordum. Ama umut kesilmez bir şey bitmeden.

26 MART
ilaçlarım biteli 5 gün oldu ve 6 aylık ilaç sürecim sona erdi. Ama malesef ki hayalini kurduğum o yüz yok. Tamam kabul ilk durumda çok ama çok fazlaydı ve haksızlık olmasın baya düzeldi gözle görülecek kadar. Alnım ve çeneme inanamıyorlar. Ama görünen yerler olan yanaklar kırmızı sivilceler içeriyor. Peki çok mu hayır değil ama gözle görülecek cinsten. Cuma gününe randevu aldım ve doktor byük ihtimalle 1 ay daha uzatacak. Gidince soracağım bir kaç şey olacak bunlardan birisi güneşte rüzgarda ortaya çıkan kırmızı izler için tedaviye başlamak ve diğeri de ciddi anlamda 7. ay bitince geçip geçmeyeceği. Ve bir de ilavı bırakınca tekrardan çıkacak mı.

İşte güzeller benim 6 aylık hikayem bu. İnşallah aklınızdaki bir çok soruya cevap bulmuşsunuzdur.
Üşenmedim sizin için yazdım.
Her türlü soruyu cevaplamaya hazırım.
Desteklerinizi de bekliyorum.

Arkadaşlar bu arada 7. ayıma başladı. Yine 30 mg. başlattı doktorum. Kiloma göre bi hesaplama yapmıştı ve bu son ayım sanırım. Sonuçlanınca tekrardan yazacağım takipte kalın.

Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın.Benimde 5.ayım bitiyor,Pazartesi kontrolüm var.Başından beri kolesterolüm yüksek,hatta bu yüzden 40 mg olan dozumu 5.aya başlarken 30 a düşürdü doktorum.Bakalım bu ay daha çok dikkat etmeye çalıştım yediklerime inşallah düşmüştürde dozu yükseltir yine.Aksi taktirde tedavi süresi uzuyor.Cildime gelince gayet iyi.Hafif pembe kızarıklıklar var bendede,onlarada tedavim bitince iz tedavisi uygulayacakmış doktorum.Heyecanla bekliyorum bakalım :)))

Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın.Benimde 5.ayım bitiyor,Pazartesi kontrolüm var.Başından beri kolesterolüm yüksek,hatta bu yüzden 40 mg olan dozumu 5.aya başlarken 30 a düşürdü doktorum.Bakalım bu ay daha çok dikkat etmeye çalıştım yediklerime inşallah düşmüştürde dozu yükseltir yine.Aksi taktirde tedavi süresi uzuyor.Cildime gelince gayet iyi.Hafif pembe kızarıklıklar var bendede,onlarada tedavim bitince iz tedavisi uygulayacakmış doktorum.Heyecanla bekliyorum bakalım :)))

Canım rica ederim yani bunları anlatmak istiyordum bi yerde ama orası için en uygun tercih kadınlarkulubu diye düsündüm çok da doğru yaptım :) Hepimizin desteğe ihtiyacı var ki bu konu cilde gelince... Masallah çok sevindim senin adına 5. ayda benim svilcelerim vardı yine sadece pembelikler varsa takma 6. ayda biter senin tedavin inşallah. Bu arada iz tedavisi nasıl oluyor bilgin var mı? Onda da mı ilaç icçeceğiz :KK43:(

Canım rica ederim yani bunları anlatmak istiyordum bi yerde ama orası için en uygun tercih kadınlarkulubu diye düsündüm çok da doğru yaptım :) Hepimizin desteğe ihtiyacı var ki bu konu cilde gelince... Masallah çok sevindim senin adına 5. ayda benim svilcelerim vardı yine sadece pembelikler varsa takma 6. ayda biter senin tedavin inşallah. Bu arada iz tedavisi nasıl oluyor bilgin var mı? Onda da mı ilaç icçeceğiz :KK43:(

Biraz önce doktordan geldim.Çok iyi gördü.Tahlillerim yapıldı sonuçlar akşama çıkıcak.Şİmdilik 30 mg yazdı ilacı,tahlil sonuçlarına göre belki değiştirebiliriz dedi.Son aya girmişim :))) İlaç bittikten 2 hafta gel ki bu arada cildin biraz yağlansın dedi.O zaman izler için bi krem vericekmiş sabah-akşam sürülecek.O cildi soyup izleri geçiricekmiş.Eğer istediğimiz sonucu vermezse yazdan sonra devreye ben girip dermaroller yapıcam dedi.Bakalım heyecanla bekliyorum :)))

Biraz önce doktordan geldim.Çok iyi gördü.Tahlillerim yapıldı sonuçlar akşama çıkıcak.Şİmdilik 30 mg yazdı ilacı,tahlil sonuçlarına göre belki değiştirebiliriz dedi.Son aya girmişim :))) İlaç bittikten 2 hafta gel ki bu arada cildin biraz yağlansın dedi.O zaman izler için bi krem vericekmiş sabah-akşam sürülecek.O cildi soyup izleri geçiricekmiş.Eğer istediğimiz sonucu vermezse yazdan sonra devreye ben girip dermaroller yapıcam dedi.Bakalım heyecanla bekliyorum :)))

Ayy, cidden çok sevindim senin adına insanın yüzünü ertemiz görmesinden daha güzel bir şey var mı yahu :))
Haberlerini bekliyorum :)

Ayy, cidden çok sevindim senin adına insanın yüzünü ertemiz görmesinden daha güzel bir şey var mı yahu :))
Haberlerini bekliyorum :)

Ayyyy evet valla.Hatta dr dan çıkınca işe geldim ve hiç makyajsız geldim.Şefim bile dedi ki cildin çok duru olmuş dedi çok mutlu oldum :)))

Ayyyy evet valla.Hatta dr dan çıkınca işe geldim ve hiç makyajsız geldim.Şefim bile dedi ki cildin çok duru olmuş dedi çok mutlu oldum :)))

Yaaa ciddi misin çok sevindim ya :)) Makyajsız çıkmak çok güzeldir hani doğal güzelim ben gibisinden bir hava katar insana :))
Ben sadece bb sürüyorum acaba zararı oluyormudur aklıma takıld:44:

Yaaa ciddi misin çok sevindim ya :)) Makyajsız çıkmak çok güzeldir hani doğal güzelim ben gibisinden bir hava katar insana :))
Ben sadece bb sürüyorum acaba zararı oluyormudur aklıma takıld:44:

BB bilmiyorum ama dr bana mineralli fonfoten önerdi onu kullanıyorum.Ama çok çok az sürüyorum çünkü artık yüzümde gizlemem gereken pek birşey kalmadı.Yaza inşalllah hiçbirşey sürmeden,sadece rimel ve ruj ile işe gelicem çok mutluyum.En büyük hayalim :)))) Bu arada tahlillerimde iyi çıktı,tedavimi son ayımda 30 mg ile tamamlıycam inşallah :))) Sona yaklaştıkça heyecan artıyor.İlaç bitincede az kalan izlere tedavi olucak,dr işin süs kısmına geliyosun artık dedi :)))

BB bilmiyorum ama dr bana mineralli fonfoten önerdi onu kullanıyorum.Ama çok çok az sürüyorum çünkü artık yüzümde gizlemem gereken pek birşey kalmadı.Yaza inşalllah hiçbirşey sürmeden,sadece rimel ve ruj ile işe gelicem çok mutluyum.En büyük hayalim :)))) Bu arada tahlillerimde iyi çıktı,tedavimi son ayımda 30 mg ile tamamlıycam inşallah :))) Sona yaklaştıkça heyecan artıyor.İlaç bitincede az kalan izlere tedavi olucak,dr işin süs kısmına geliyosun artık dedi :)))

Ohh maşallah süs kısmına geldiysen bu iş tamam demektir :))
Peki ilacı bırakınca tekrardan çıkmayacak dimiiii :KK43:( Beni en çok bu korkutuyor.
:44:

Ohh maşallah süs kısmına geldiysen bu iş tamam demektir :))
Peki ilacı bırakınca tekrardan çıkmayacak dimiiii :KK43:( Beni en çok bu korkutuyor.
:44:

Yani çıkmaz inşallah.Ama bu ilacı benim kuzenim ve birçok arkadaşım kullandı ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen tekrarlama olmadı.İnşallah bizdede olmaz :))) :KK34:

Bende hemen hemen aynı durumdayım canım seninle .benimde 5.5 ay oldu bugün itibariyle hala sivicem çıkıyor hala izlerim var. en başta nasıldı derseniz şuan tam başlamadan önceki halimle aynı. tek fark sürekli soyulan bir cildim ,çatlayan dudaklarım ve kurayan gözlerimden dolayı lens takamıyacak haldeyim . tek faydası saçlarımın ve yüzümün yağlanmaması.

bugüne kadar ik kez ilacı teke indirim antibyotik kullandım 15 gün kadar. doktorda hala yüzümde aktif sivilce çıktığını göründe "seninkiler dirençliymiş,tedavinibiraz uzatabiliriz "dedi. yıllarca bu ilacı kullamaktan korktum tam cesaret ettim bunca zaman kullandım sonuç 0 ,son on günde yüzüme nur inecek hali de yok. :KK43: bütün umutlarım tükendi gitti.benim anlayamadığım yüzleri çok kötü olan insanların yüzü düzeliyorda benim azıcık sivilcem nasıl geçmiyor :S

Bende hemen hemen aynı durumdayım canım seninle .benimde 5.5 ay oldu bugün itibariyle hala sivicem çıkıyor hala izlerim var. en başta nasıldı derseniz şuan tam başlamadan önceki halimle aynı. tek fark sürekli soyulan bir cildim ,çatlayan dudaklarım ve kurayan gözlerimden dolayı lens takamıyacak haldeyim . tek faydası saçlarımın ve yüzümün yağlanmaması.

bugüne kadar ik kez ilacı teke indirim antibyotik kullandım 15 gün kadar. doktorda hala yüzümde aktif sivilce çıktığını göründe "seninkiler dirençliymiş,tedavinibiraz uzatabiliriz "dedi. yıllarca bu ilacı kullamaktan korktum tam cesaret ettim bunca zaman kullandım sonuç 0 ,son on günde yüzüme nur inecek hali de yok. :KK43: bütün umutlarım tükendi gitti.benim anlayamadığım yüzleri çok kötü olan insanların yüzü düzeliyorda benim azıcık sivilcem nasıl geçmiyor :S

Canım benim ya, resmen beni tarif etmişsin. Üstelik ben 7 ayımı bugün doldurdum ve yarın randevuda sanırım 8. aya da başlayacağım ve şu anda sadece tedavı yarım kalmasın diye devam edicem. Ancak hiç geçmedi diyemem ilk haline göre baya iyi amaa ilk halim kötüydü o yüzden kıyaslama yapabiliyorum. İzler var yanaklarımda hala sivilceler var. Ben de senin gibi herkes geçiyor neden benimki geçmiyor diyorum :KK50::KK50::KK50::KK50::KK50:

X