riyad

semurcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
7.018
13.025
248
Arkadaslar merhaba,

gorev geregi gelecek aylarda Riyad'a tasinacagiz. Elbette ben de simdiden arastirmalara basladim. Bazi yanit bulamadigim sorular var, bilgisi olan paylasabilir mi?

1- kadin yaninda esi olmadan ulkeden disari cikabiliyor mu?
2- Siyah disinda renklerde abaya giyilebiliyor mu?
3- Abaya boyu tamamen yere kadar olmak zorunda mi?
4- yardimci kadininiz var mi, fiyatlar ne durumda?
5- bussines ucan varsa (thy disindaki hava yollarindan biriyle) hangi hava yolunun cip'i daha iyi?

Gidenler bakkala bile gidemiyoruz diyolar tek başına. Ayrıca evin önüne çıksan bile burka giymek zorunluymuş. Bence thy cip lougne gayet iyi fiyatlarıda uygun

merhaba yanit icin tesekkur ederim. site disinda evet giymek gerekiyor. bunu biliyorum, bilmedigim renk sadece siyah olmak mi zorunda?

Bildiğim kadarıyla eşin izni olmadan çıkılmıyor ülke dışına. Abaya da bence olabildiğince uzun olmalı. Burada oraya taşınan bir üye vardı ama nick i hatırlamıyorum. Site içinde kaldığını ve site içinin gayet rahat olduğunu söylemişti giyim kuşam konusunda. Öyle hatırlıyorum. Sitenin bahçesinde istediği gibi giyinilebildiğini söylemişti.

Riyad Mekke ve Medine gibi değil, rahat elbise konusunda. Bildiğim kadarıyla cevap vereyim ;

1- Çıkabilirsiniz.
2- Başka renklerde giyebilirsiniz büyük ihtimal.

Diğer iki madde hakkında emin olamıyorum. Mutlaka şöför edinin, rahat edersiniz.

Burka/peçe giymek zorunlu değil. Kesin bilgi.

Merhaba, biz ailemle 2 sene Riyad' da yaşadık. Siyah hariç abaya giyebilirsiniz, Namshi' ye bakarsanız internet sitesinde model ve renkler görülüyor. Yabancılarla kaldığınız site (compound) içinde istediğiniz gibi giyinebilirsiniz, dışarı çıktığınızda yere kadar uzanan abaya yeterli. Cidde' de olsanız mesela yabancılara baş örtüsü esnekliği var ama Riyad' da takmanız gerekecek. Peçeye gerek yok ama çok sarışın ve beyazsanız rahatsız olmamak için bazı ortamlarda takmayı kendiniz isteyebilirsiniz. Yurtdışına tek çıkabilirsiniz.
Yardımcı kadın ve şöför mutlaka edinin zaten karı koca beraber çalışmak yaygın. Çocuğunuz varsa çok iyi international okul bulabilirsiniz, bir sıkıntınız olmaz. Yine de umarım kısa süreli kalıyorsunuzdur çünkü bir süre sonra bu kurallardan insan bıkıyor.

Merhaba, biz ailemle 2 sene Riyad' da yaşadık. Siyah hariç abaya giyebilirsiniz, Namshi' ye bakarsanız internet sitesinde model ve renkler görülüyor. Yabancılarla kaldığınız site (compound) içinde istediğiniz gibi giyinebilirsiniz, dışarı çıktığınızda yere kadar uzanan abaya yeterli. Cidde' de olsanız mesela yabancılara baş örtüsü esnekliği var ama Riyad' da takmanız gerekecek. Peçeye gerek yok ama çok sarışın ve beyazsanız rahatsız olmamak için bazı ortamlarda takmayı kendiniz isteyebilirsiniz. Yurtdışına tek çıkabilirsiniz.
Yardımcı kadın ve şöför mutlaka edinin zaten karı koca beraber çalışmak yaygın. Çocuğunuz varsa çok iyi international okul bulabilirsiniz, bir sıkıntınız olmaz. Yine de umarım kısa süreli kalıyorsunuzdur çünkü bir süre sonra bu kurallardan insan bıkıyor.

arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim.

Eklentiler

• Capture d’écran 2017-08-22 à 22.54.30.webp
    Capture d’écran 2017-08-22 à 22.54.30.webp
    7,4 KB · Görüntüleme: 143
Business konusunda emirates cok iyi. Qatar airways de oyle.

maalesef her ikisi de aktarmali, ben bir cocuk bir de bebekle ucacagim icin direkt ucus tercihim. bu durumda ya air france ya da sudi havayollari hakkinda bilgiye ihtiyacim var. cok tesekkur ederim.

Arkadaslar merhaba,

gorev geregi gelecek aylarda Riyad'a tasinacagiz. Elbette ben de simdiden arastirmalara basladim. Bazi yanit bulamadigim sorular var, bilgisi olan paylasabilir mi?

1- kadin yaninda esi olmadan ulkeden disari cikabiliyor mu?
2- Siyah disinda renklerde abaya giyilebiliyor mu?
3- Abaya boyu tamamen yere kadar olmak zorunda mi?
4- yardimci kadininiz var mi, fiyatlar ne durumda?
5- bussines ucan varsa (thy disindaki hava yollarindan biriyle) hangi hava yolunun cip'i daha iyi?
Sevgili semurcan 2 yıl işim gereği Cidde de tek başıma yaşadım. Riyad ın daha katı olduğu söyleniyordu arkadaşlar tarafından ama saçı açık dolaşan ya da renkli abaya giyenler varmış,hatta benim bi arkadaş başını hiç örtmezdi orda da örtmedwn yaşamış. Yardımcı ve şoför fşyatları Cidde de 2 bin riyal civarındaydı. Ben hep Uber kullandım,ilk zamanlar tercih edebilirsin. Arabistan'da çok yaygın kullanılıyor. Saudi airlines ve flynas var havayolu tr den uçan bi de atlasjet varmış ben atlasjeti kullanmadım. Diğer ikisinin de business kısmını kullanmadım ama thy den şaşmasan iyi edersin gibi sanki. Aklıma gelen bişey yok gibi ekleyecek.
Üniversitede mi çalışacak eşin? Eğer öyleyse sizin adınıza zaten çok kolaylaşacaktır ordaki hayat

Bu arada hiç gözün korkmasın,içini karartarak falan da gitme lütfen. Bambaşka bi alem orası. İlla ki bize dayatılan şekilde algılamak ya da yaşamak zorunda değilsin. Ben sıfır beklenti ve korkuyla gitmiştim. Hayatımın en güzel arkadaşlıklarını kurarak ayrıldım ordan bi de miniminnacık bir yavruyla:anne:

Back
X