• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Riskli 3 lü tarama testi sonucu amniyosentez

Mucizem22

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2021
7
7
1
38
Herkese merhaba. 40 gündür yaşadığım sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istedim. Benim durumumda olup da en ufak bir bilgi arayışında olanlara fikir vermesini umuyorum.
Suan 24 haftalık hamileyim. 16. Haftamda yapılan 3 lü tarama testinin sonucunda trizomi 21 riskimin 50/1 olduğunu ve kesin sonuç için amniyosentez yaptırmam gerektiğini öğrendik.Tahmin edersiniz ki o andan itibaren geçirdiğim 40 gün zehir oldu bana.Test sonucunu öğrenir öğrenmez doktorumuzun tavsiyesiyle üniversite hastanesi riskli gebelik bölümüne gittik orada yapılan muayenenin ardından ultrasonda herhangi bir sorun görünmese de test sonucu yüksek riskli olduğu için amniyosentez önerildi tekrar. Biz de amniyosenteze karar verdik çünkü geri kalan yaklaşık 5 ayımı acabalarla geçirebilecek bir ruh sağlığına sahip değildim. Ertesi gün amniyosentez yaptırmak üzere hastaneye geldik. İşlem çok kısa sürdü ve çok şükür ki sıkıntısız geçti. 1 hafta ölü gibi gezdim yemek yiyemeden acaba sonucum nasıl gelecek düşüncesini bir an aklımdan çıkarmadan tam bir hafta geçirdik. Bir haftanın sonunda amniyosentez ön raporumuz çıktı ve çok şükür ki temiz geldi. Ancak insan yine de kesin olan kültür sonucunu almadan maalesef rahatlayamiyor ilk günkü korkular azalsa da, bir nebze olsun içiniz rahatlasa da kesin sonucu bekleyip emin olmak istiyorsunuz. Bugün amniyosentez kültür sonucumuzu da aldık ve çok şükür ki o da temiz geldi.
İnşallah benim gibi günlerce evladı için endişe ve üzüntü içinde bekleyen tüm anne ve baba adayları bekledikleri güzel haberi alırlar. Rabbım kimseyi evladı ile imtihan etmesin inşallah. Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen :)

Gözünüz Aydın sağlıkla doğsun inşallah ben birdaha hamile kalırsam ne 2li ne 3 lü yaptırmıycam direk fetal DNA güvenirliği daha yüksek bide bundan sonraki muayenelerinde perinatolog yapsın onlar daha bilgililer ve kılı kırk yarıyorlar önce rabbim tabi ama doğum doktorlarından daha iyiler

Ben de nipt testi yaptırmıştım ama o da bir tarama testi. Sadece ikili teste vs göre daha güvenilir. Amniyosentez kesin sonuç veriyor diye biliyorum. Gözünüz aydın

Gözünüz Aydın sağlıkla doğsun inşallah ben birdaha hamile kalırsam ne 2li ne 3 lü yaptırmıycam direk fetal DNA güvenirliği daha yüksek bide bundan sonraki muayenelerinde perinatolog yapsın onlar daha bilgililer ve kılı kırk yarıyorlar önce rabbim tabi ama doğum doktorlarından daha iyiler
Çok teşekkür ederim. Amin inşallah herkes bebeğine sağlıkla kavuşsun. Ben de sizin gibi düşünüyorum fetal dna yaptırıp orada risk çıkması durumunda amniyosentez tercih edilebilir. Perinatolog tekrar gelmene gerek yok dedi takibinizi yapan doktora gidebilirsiniz dedi ama kesinlikle eski doktoruma gitmeyi düşünmüyorum. Şuan araştırma içerisindeyiz bakalım inşallah iyi bir doktor bulabiliriz.

Ben de nipt testi yaptırmıştım ama o da bir tarama testi. Sadece ikili teste vs göre daha güvenilir. Amniyosentez kesin sonuç veriyor diye biliyorum. Gözünüz aydın
Çok teşekkür ederim. Sizin sonucunuz da inşallah güzel gelmiştir. Nipt yaptırmak da çok mantıklı ikili veya 3 lü testler yerine.

Gözünüz Aydın sağlıkla doğsun inşallah ben birdaha hamile kalırsam ne 2li ne 3 lü yaptırmıycam direk fetal DNA güvenirliği
Gözünüz Aydın sağlıkla doğsun inşallah ben birdaha hamile kalırsam ne 2li ne 3 lü yaptırmıycam direk fetal DNA güvenirliği daha yüksek bide bundan sonraki muayenelerinde perinatolog yapsın onlar daha bilgililer ve kılı kırk yarıyorlar önce rabbim tabi ama doğum doktorlarından daha iyiler.

Bu teslerde otizm riski varsa çıkıyormu acaba bilginiz varmı

Herkese merhaba. 40 gündür yaşadığım sıkıntıyı sizlerle paylaşmak istedim. Benim durumumda olup da en ufak bir bilgi arayışında olanlara fikir vermesini umuyorum.
Suan 24 haftalık hamileyim. 16. Haftamda yapılan 3 lü tarama testinin sonucunda trizomi 21 riskimin 50/1 olduğunu ve kesin sonuç için amniyosentez yaptırmam gerektiğini öğrendik.Tahmin edersiniz ki o andan itibaren geçirdiğim 40 gün zehir oldu bana.Test sonucunu öğrenir öğrenmez doktorumuzun tavsiyesiyle üniversite hastanesi riskli gebelik bölümüne gittik orada yapılan muayenenin ardından ultrasonda herhangi bir sorun görünmese de test sonucu yüksek riskli olduğu için amniyosentez önerildi tekrar. Biz de amniyosenteze karar verdik çünkü geri kalan yaklaşık 5 ayımı acabalarla geçirebilecek bir ruh sağlığına sahip değildim. Ertesi gün amniyosentez yaptırmak üzere hastaneye geldik. İşlem çok kısa sürdü ve çok şükür ki sıkıntısız geçti. 1 hafta ölü gibi gezdim yemek yiyemeden acaba sonucum nasıl gelecek düşüncesini bir an aklımdan çıkarmadan tam bir hafta geçirdik. Bir haftanın sonunda amniyosentez ön raporumuz çıktı ve çok şükür ki temiz geldi. Ancak insan yine de kesin olan kültür sonucunu almadan maalesef rahatlayamiyor ilk günkü korkular azalsa da, bir nebze olsun içiniz rahatlasa da kesin sonucu bekleyip emin olmak istiyorsunuz. Bugün amniyosentez kültür sonucumuzu da aldık ve çok şükür ki o da temiz geldi.
İnşallah benim gibi günlerce evladı için endişe ve üzüntü içinde bekleyen tüm anne ve baba adayları bekledikleri güzel haberi alırlar. Rabbım kimseyi evladı ile imtihan etmesin inşallah. Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen :)
Kaç yasindasiniz acaba. Sanırım 30 yaş ustunde yaştan kaynakli risk çıkabiliyor

Kaç yasindasiniz acaba. Sanırım 30 yaş ustunde yaştan kaynakli risk çıkabiliyor
Ben 36 yaşındayım. İkili tarama testimde yaştan dolayı risk 230/1 çıkmıştı ancak onu önemsememiştik dediğiniz gibi yaştan dolayı herkese çıkarıyorlar diye. Ancak buradaki sıkıntı hormon değerlerinin normalden yüksek çıkması ve sonucunda da riski artırmış olmasıydı.

Peki sizce yurt dışındamı yada burda yapılması daha güvenilir olur
Bu konuda çok iyi bir fikrim yok ama bildiğim kadarıyla testler yurtdışında değerlendiriliyor (yanlışta biliyor olabilirim emin değilim ) perinaloglar daha iyi bilirler onlar bu işi kadın doğumlulardan daha üst düzey biliyorlar çünkü

Bu konuda çok iyi bir fikrim yok ama bildiğim kadarıyla testler yurtdışında değerlendiriliyor (yanlışta biliyor olabilirim emin değilim ) perinaloglar daha iyi bilirler onlar bu işi kadın doğumlulardan daha üst düzey biliyorlar çünkü
Peki teşekkür ederim

Sağlıkla kucağınıza alırsınız İnşAllah ilk sonucum benimde çıkmış ikinci sonucu bekliyorum hastaneyle şimdi görüştüm İnşAllah sonuç güzeldir çok sabırsızlanıyorum Allah dualrımızı kabul etsin İnşAllah şu kandil gününde🙏🏻🙏🏻

Sağlıkla kucağınıza alırsınız İnşAllah ilk sonucum benimde çıkmış ikinci sonucu bekliyorum hastaneyle şimdi görüştüm İnşAllah sonuç güzeldir çok sabırsızlanıyorum Allah dualrımızı kabul etsin İnşAllah şu kandil gününde🙏🏻🙏🏻
Aminn inşallah hepimiz sağlıkla sihhatle alırız bebeklerimizi kucağımıza 🤲 ilk sonucunuz temiz geldiyse ikinci sonucta aynı gelir Allahın izniyle içinizi ferah tutun. Rabbım kimseyi evladiyla sınamasın inşallah 🤲 Hayırlı kandiller 🤗

Bu teslerde otizm riski varsa çıkıyormu acaba bilginiz varmı
Çıkıyo canım ben 18 haftalık hamileyim 3 lü tarama testi yaptım bebeğime spina bifina teşhisi kondu 2 haftadır kafayı yıyorum 3 doktor gezdim biri beyni dısarı gelişmiş dedi başka doktora gittim oda omur iliğinde acılma var dedi bugun yine gittim bebeğimin belden asagıya felç oldugunu omurilik acılma oldugu ıcın dısarıya dogru gelıstiğini beyninin üate dogru aktıgını ogrendim sonlandırmamız gerektıgını soyledıler bitik durumdayım aramadıgım aorusturmadıgım yer kalmadı allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Çıkıyo canım ben 18 haftalık hamileyim 3 lü tarama testi yaptım bebeğime spina bifina teşhisi kondu 2 haftadır kafayı yıyorum 3 doktor gezdim biri beyni dısarı gelişmiş dedi başka doktora gittim oda omur iliğinde acılma var dedi bugun yine gittim bebeğimin belden asagıya felç oldugunu omurilik acılma oldugu ıcın dısarıya dogru gelıstiğini beyninin üate dogru aktıgını ogrendim sonlandırmamız gerektıgını soyledıler bitik durumdayım aramadıgım aorusturmadıgım yer kalmadı allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Öncelikle merhabalar bende 20 haftalık hamile bir anne olarak yazıyorum size ilk gebeliğim ilk heyecanimiz ve ilk göz ağrımız bana doktorum ikili test yapmadan direk 3 lü test yaptı ve 1:134 çıktı sonuç direk risk grubundasın karnından sıvı almamız gerek dedi çok soğuk kanlı bir şekilde özele gitmemize rağmen yoksa %50 gibi bir riskim olduğunu söyledi boğazım düğüm düğüm oldu o an dünya başıma yıkıldı sanki eşim beni teselli etmek için üzüntüsünü bile yaşayamadi herşey hayat bile durmuştu sanki benim için özel hastaneye gittiğimiz için o an sıvı alma işlemini yaptırmadan önce ailelerimizle görüştük ve başka bir doktora gittik tabi bu süreçte günlerim aglayarak ve acı cekerek geçti bu doktorda 5 boyutlu ultrasonla bakıp anormal hiç birşey görmediğini fakat ortada yapılan bir test var bebeği riske atamayız bu yüzden fetal DNA nipt yaptırmamin daha uygun olduğunu karından sıvı aldirirsam bebeğin poposuna ve bacağına iğnelerin batabilecegini küçükte olsa düşük riski olduğunu söyleyince nipt testi yaptırmayı kabul ettim tabi 1 hafta gibi bir süre sonuç bekliyorsunuz bu testte birden fazla kromozom hastalığa bakılıyor sadece down sendromuna değil beklemek çok yorucu ve zor geçse de şükürler olsun sonucumuz tertemiz geldi ve bebeğimiz sağlıklı bu testlerin doğruluk oranı ise %99 en azından bebeğinizi riske atmamış oluyorsunuz ve cinsiyeti hakkında da bilgi veriyor size doktorunuz girmediğim sayfa okumadığım yorum kalmadı çok acı çektim ama şuan size tavsiyem bu testi yaptırmanız olur benim gibi bu sorunu yaşayıp acı çeken annelerin yüreğine inşallah bir su serpilir

Merhaba 17+5 im 33 yaşindayim 2 li teste yaş riskim cikti haftaya amniyosentez yapilacak cok korkuyorum bebegime bisey olur diye yaptiran baska biri varmi yardimci olurmusunuz

Back