rinoplasti sonrası burun delikleri eşitsizliği

Kanatlarımda kesi yok sadece orta kısımda dikiş var. Benim burun deliklerim küçük olduğu için büyütüldü.
Ameliyat öncesi ve sonrasını paylaşacağım kendi açtığım başlıktaki yazıma bakabilirsiniz.

Kanatlarda kesi var mıydı?
Yani sadece ortada mı dikiş var üç yerde mi?
Eski hâli nasıldı ?
Delikler büyük muydu?
Kanatlarımda kesi yok sadece orta kısımda dikiş var. Benim burun deliklerim küçük olduğu için büyütüldü.
Ameliyat öncesi ve sonrasını paylaşacağım kendi açtığım başlıktaki yazıma bakabilirsiniz.

Nostril Retanier hicbir ise yaramaz, taktıginiz sürece eşitliyor. Çıkardiginizda 1 2 ay sonra burun yamuksa yine yamuk kalacak. Burun kanatlarını genişletiyor ayrıca yayiyor. Doktorun masada duzeltemedigi yamuklugu aparat mi düzeltecek. Bende de var bir numarası yok.

Benim burun deliklerim simetrik ama revizyon hastalarında çoğunda kullanılıyormuş bende bugün başladım ama takınca burun deliklerim falan baya büyüyor huzursuz olmadım değilperşembe doktora gidince bir sorucam sıkıntı olur mu diye.sizde oldu mu genişleme falan?çünkü benim burun delikleri kanatlar eski burnuma göre baya küçük şuan baya memnun kaldım şekillerinden.

merak etmeyin o büyüme normal çıkarttıktan sonra küçülüyor eski hale geliyorlar hiçbir sorun olmaz

nostril retainer düzenli kullanımda çok ciddi işe yarıyor. doktor verdi ise kesinlikle kullanmanızı öneririm. onun sayesinde deviasyon ameliyatı olduktan sonra kanalların simetrisini sabitleyebildim, simetrik iyileşmeyi sağlıyor. sadece görülen deliklerin simetrisi için değil yani, kaldı ki onda da etkisi var, ameliyat sonrasına göre daha eşitlendi burun deliklerim 5 aylık düzenli kullanımla. O takınca olan genişleme çıkarıldıktan kısa bir süre sonra geçiyor, burnu büyütme gibi bir durumu yok yani. ancak doktor önermediyse muhtemelen gerek yoktur.

Bana ilk 1 ay ne kadar takabilirsen tak dedi zaten 15 gün oldu ameliyat olalı siz ne kadar takmıştınız?bende birkaç gündür takıyorum sadece işte istersen çıkar dedi ama çok işe yarıyorsa artık iştede takarımkomik duruyor ama yapacak birşey yok.benim ameliyat sonrası burun deliklerim çok simetrikti ama şimdi çok hafif birinde küçülme oluyor bazen ama sonra yine simetrik oluyor anlam veremedim hatta o kadar aynı olmuştu ki simülasyon resmiyle şaşırmıştım.

Doktorunuz kimdim

Özelden yazarsanız sevinirim

bana ilk üç ay ne kadar takabiliyorsan tak süpersimetrik, bozulmasın demişti. dışarıda takmadım ben, akşam eve gelince taktım hemen sabaha kadar, evde olduğum günlerde taktım tüm gün ama bu nadiren oldu. ben 6.aydayım hala takıyorum. şu zamana kadar tak demedi ama üçüncü ayda da kesin çok tak demişti dr, ben de takmaya devam ettim (geceleri genelde) kontrole kadar takacağım kontrol sonrası bakalım, bırak der sanırım artık

Ben çalışıyorum ama bana işte istersen takma takarsan daha iyi olur dedi ama bende takacağım yeterki bozulmasınPeki siz kaçıncı günden itibaren takmıştınız?

Maalesef ilk dönemlerde oluyor bana doktorum burun deliği eşitleyici aparatlar var ondan önermişti öyle bir sorun kalmadı

ben ameliyat olalı 9 gün oldu ve retaineri 3 gündür kullanıyorum.erken iyileşme döneminde kesinlikle işe yaradığını düşünüyorum çünkü atel vs çıktıktan sonra bir asimetri vardı ve 3 günde bile bariz işe yaradı gibi. doktorunuz önerdiyse kesinlikle kullanın . ama hali hazırda iyileşmiş bir burun için etkili olacağını sanmıyorum .benim burnum s şeklinde yamuktu ,aşırı kalkıktı, burun deliklerim çok görünüyordu ve asimetrikti .

benim de s şeklinde yamuktu, 54. günümdeyim büyük bir kısmı iyileşti. Yamukluk tamamen düzelmiş değil çünkü çok sorunluydu ama eskisinden çokk daha iyi. Retainerı 2. haftadan itibaren kullandım son bir haftadır biraz bıraktım burnumun içi kabuklanıyor retainer kanatıyor diye. Artık çok umursamıyorum burun deliklerim eşit olmasa bile mutluyum ama aparat gerçekten de fark yaratıyor.

benim de öyle yüzde yüz düzelmedi ,devam eden asimetrikler var. ama eski burnum o kadar kötüydü ki buna da şükür diyerek devam ediyorum. bence çevre de çok etkili bu konuda. kimse çıkıp burnun hâlâ şöyle böyle demedi , hep iyi konuştular o yüzden ben de kafama az takıyorum.

Burun deliklerimdeki simetrilik geçici mi kalıcı mı bugun tamponlarim çıktı ve burun deliklerimin eşit olmadığını farkettim. Çok tedirginim böyle mi kalacak diye doktoruma da henüz bir şey demedim ama içim içimi yiyor ya

Asimetri denir yalnız ona, simetri değil. Simetri eşit, orantılı demek, asimetri de bunun tam tersi, orantısız demek. Oradaki "a," olumsuzluk eki.

Burun deliklerinizdeki asimetri ödemden kaynaklanıyor da olabilir, gerçekten asimetrik de olabilir. Bazen burun delikleri doğuştan zaten asimetrik oluyor, burun kaldırılınca daha çok göze batmaya başlıyor. Ya da en kötü ihtimal doktor hatası da olabilir. 2-3 aydan önce belli olmaz sanırım ne olduğu.

Burun deliklerimdeki simetrilik geçici mi kalıcı mı bugun tamponlarim çıktı ve burun deliklerimin eşit olmadığını farkettim. Çok tedirginim böyle mi kalacak diye doktoruma da henüz bir şey demedim ama içim içimi yiyor ya Eki Görüntüle 3156950

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…