Herkese merhaba,burun estetiği başlığı altında bir çok konu var ve her birinde farklı yorumlar var. Bende 3 sene önce
estetik olmaya karar verip bu zamana kadar beklemek ve araştırmak zorunda kalan biriyim. Bugün ameliyat sonrası 10. günüm ve gerçekten merak eden ve araştıran arkadaşlarıma bilgi vermek amacıyla konuyu açma gereği duydum.
- Önceliğimiz doktor bulmak :)
Güvenebilecek bir doktor bulmak gerçekten çok zor. Burun, insan yüzündeki en önemli kısım bence. Ve gerçekten herkes en iyi ellerde olmak istiyor. Zorda olsa bir doktor bulunsa bile asıl konunun "doktora güvenmek" olduğunu farkettim. Benim doktorum kelimenin tek anlamıyla kusursuzdu. Cana yakınlığı,dikkati,bilgilendirmesi,önemsemesi vesaire.
Kendinizi ameliyata gerçekten hazır hissetmelisiniz. Benim ameliyat öncesi hazırlığım,testlerim çok sakin geçmişti. Sedyeye bindiğimde etrafımdakilere gülüyordum,el sallıyordum,taaa ki ameliyathaneye inene kadar :) İçeriye girdiğinizde hissettiğiniz soğuk tarif edilemez. Bir an " nasıl olsa narkozda vermediler kalk git kızım,koşarak uzaklaş dedim" öyle bir korku yani :) Sonra doktorum geldi, her zaman ki gibi gülen yüzüyle karşıladı nasıl olduğunu anlamadan sakinleştirdi ve son hatırladığım doktorumun söylediklerine güldüğümdü. Öyle yavaş yavaş kararan ışıkmış,boğazda yanmaymış hiç birini yaşamadım. Ameliyat bittikten sonra doktorum odama çıkıp yakınlarıma ameliyatta çektiği fotoğrafları göstermiş :) Yapılması gerekenleri anlatmış :)
-AMELİYAT VE SONRASI-
Ben uyumayı aşırı aşırısı seven bir insan olaraktan baya bir uyudum narkoz etkisiyle :) Uyandığımda ameliyathanedeydim ve hızlı bir şekilde odama çıkartıldım. Hastanenin her yeri güler yüzlü insanlarla dolu zaten ve en fazla 30 saniye içerisinde üzerim giydirildi. 5 saat gibi bir süre zarfında narkozun etkisini yaşadım. 3 ve ya 4 kere kusmuşum narkozu kusarak atanlardanım yani :) kusma esnasında burunda ne bir acı ne bir sızlama hissetmedim ( baya bir zorlanmama rağmen). Bu süre zarfında yüzünüze buz uyguluyorsunuz. Kendinize geldiğinizde (gerçek anlamda) yemek yiyip yürüyüş yapabiliyorsunuz. Buz uygulamasını doktorunuzun tavsiyesi üzerine yapabilirsiniz ama bende ne şişlik ne de morarma olmadı :) Tek problemim cildimin çok hassas olması ve kanamamın fazla olmasıyd1. gece hastanede kaldıktan sonra eve dönüyorsunuz. Ben evdede 2 gün buz uygulamaya devam ettim ve sık sık yürüyüş yaptım. Yüzümdeki tek morarma göz altımda oldu ve 1 günde yeşile dönüp diğer gün geçti :) ben sürekli bebek yağı ve bebek losyonuyla yüzümü nemlendiriyordum.
-TAMPON VE DİKİŞLERİN ALINMASI-
Herkesin korkulu rüyası :) İnternetten okuduğum yazılar doğrultusunda benimde korkulu rüyam haline geldi. Doktorum ameliyatımda silikon tampon kullandı. Ameliyattan yaklaşık 1 hafta sonra gittiğimde kalbim ağzımda atıyordu :) Doktorum yine güler yüzüyle karşıladı ve bana korkumun yersiz olduğunu hiçbir şey hissetmeyeceğimi söyledi. Benim burnumda kanama fazla olduğundan dolayı çok fazla tıkanıklık oluşmuştu. Onlar temizlenirken içim kıpır kıpır oldu ve ne olduğunu anlamadan tamponlarım çıkmıştı :) yok " beynimi çektiler,çok acıyor,ömründen ömür gidiyor" bunlar gerçekten abartı ( insanlar haklı olabilir belki önceki tarihlerde oldukları için böyle zorlukları yaşamış olabilirler ama artık silikon tamponlar kullanılıyor ve hissetmiyorsunuz bile) Dikişlerin alınması konusuna gelirsek, yalan söylemek istemem saniyelik acılarınız oluyor. Bende toplamda 4 ya da 5 dikiş vardı ve her birinde saniyelik acılar yaşadım (biraz da korkudan kaynaklı) siz onuda yaşamaya bilirsiniz :) Diyeceğim o ki ikiside acısız ve saniyeler içinde alınan şeyler :) Korkmanıza hiç gerek yok ve ameliyat sonrası en zor kısım bu :) Benim tamponlar alındıktan sonrada çok şükür ne ağrım ve kanamam olmadı. ( Doktorumun kusursuzluğundan kaynaklı olabilir mi ki ? :)) )
-ALÇININ ÇIKARTILMASI-
Alçım ise 10.günde yani bugün çıktı. Gitmeden önce sitede okuduğum yazılardan çok fazla etkilenmiştim, ve gerçekten çok korktum. Doktorum ve asistanı ameliyata girerken bile bu kadar heyecan yapmadığımı söylediler :) [ İnternet her zaman iyi değil!!] İnsan nereye ne yazacağını bilmeli gerçekten. Sizin başınıza gelmiş olabilir ama bu herkesin başına gelecek diye bir şey yok. Bir olasılık olan şeyleri bu kadar açık yazmaları gerçekten büyük bir hata bence:) Alçı alınırkende herhangi bir acı olmadı ve toplamda 10 saniye gibi bir sürede alındı." Alçı çıktıktan sonra doktor burnu sıkıyormuş,çok acıtıyormuş" zırvaları kafamda dolaşırken doktorum parmaklarıyla burnuma yaklaşında ürtmedim değil :) yavaş ve rahatlatıcı hareketlerle kemiklerimi kontrol ettikten sonra bana masaj hareketlerini gösterip bilgilendirdi. Burnun üzerine bantları yapıştırdıktan sonrada herşey tamamdııı :) Bantlarım kendiliğinden çıkmaya başladığında çıkartıcam ve haftaya tekrar kontrole gidicem :) [ Merak edenler olursa alçımın çıkartılma videosu var]
Eklemeyi unuttuğum atladığım,sizin merak ettiğiniz şeyler varsa lütfen sorun elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışıcam hepinizi. Ben ameliyatı eniştemle birlikte oldum 1 gün arayla ve onunda ameliyat süreci benimkiyle birebirdi ve doktorumu tavsiye üzerine bulmuştum :) Ağrısız,şişlik ve morarıklık olmayan, acısız,tampon korkusuz bir süreçti ve gerçekten çok mutluyum :)
Soru sormaktan çekinmeyin lütfen